Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Playa De Palma ×

Vakantie Playa De Palma

Playa de Palma is samen met El Arenal één van de levendigste badplaatsen van Mallorca. Overdag rust je uit op het mooie schone strand en vind je verkoeling in het heldere zeewater. ’s Avonds maak je een lange wandeling over de verlichte promenade, waarna je het bruisende nachtleven in gaat. Maar vergeet niet het achterland te ontdekken met authentieke windmolens en een mooie natuur.

Lees meer

Op vakantie naar Playa De Palma

Playa de Palma is een bruisende badplaats in de ruime baai van Palma de Mallorca, in het zuidwesten van Mallorca. Deze populaire badplaats ligt op circa 8 km van de luchthaven Palma de Mallorca. Playa de Palma heeft een schitterend lang zandstrand met een gezellige boulevard met wandelpromenade. In het centrum en aan het strand vind je een groot aantal eet- en uitgaansgelegenheden, sfeervolle terrasjes en winkels.

In het hoogseizoen is Playa de Palma een perfecte bestemming voor jongeren. Tot in de vroege uurtjes zijn de bars geopend. Buiten het hoogseizoen vind je in Playa de Palma vooral gezinnen. Het strand van Palma de Playa loopt geleidelijk af en is dus zeer geschikt voor jonge kinderen. Playa de Palma ligt erg gunstig om het schitterende eiland Mallorca te verkennen. De hoofdstad Palma de Mallorca met vele bezienswaardigheden ligt op circa 11 km afstand.

Excursies Playa De Palma

Vanuit Playa de Palma maak je de volgende uitstapjes: Bezoek het waterpretpark Aquacity, vlak bij El Arenal. De bruisende hoofdstad Palma de Mallorca ligt op circa 11 km afstand. Hier vind je trendy winkels en terrassen in combinatie met cultuur. De hoofdstad is prima per openbaar vervoer te bereiken. Breng een bezoek aan het Western Park bij Magaluf. Dit pretpark heeft Western als thema en staat garant voor een dag vermaak! Maak een boottocht langs de kust. Dit kan zelfs met een glasbodemboot. Zie voor meer mogelijkheden en ideeën de informatie over Mallorca.

Ligging

Het landschap rond Playa de Palma is vrij vlak tot lichtglooiend met veel akkers en hier en daar een stuk bos. In het noordwesten loopt de plaats ongemerkt over in de badplaats Ca’n Pastilla en in het zuidoosten in El Arenal. Ga je verder landinwaarts, dan is het achterland vlak en zie je nog authentieke windmolentjes. Deze zijn zeker een bezoekje waard.

Playa de Palma ligt aan de ruime baai van Palma aan de zuidwestkust van Mallorca. Voor de hele plaats ligt een schitterend langgerekt zandstrand achter een autovrije boulevard. Langs deze levendige boulevard kom je regelmatig een gezellige ‘balneario’ tegen; een strandbar met terras.

Elke balneario wordt aangegeven met een nummer. Nummer 1 bevindt zich in het zuiden van El Arenal. De nummers lopen over in Playa de Palma en de laatste, nummer 15, ligt aan het begin van Ca'n Pastilla. Als je met iemand afspreekt, zal de plaats vaak worden aangegeven met het nummer van de dichtstbijzijnde balneario.

Stranden van Playa De Palma

Geniet van het zonnetje op het strand van Playa de Palma: Het Playa de Palma-strand is een lang zandstrand (circa 2,5 km) met op sommige plaatsen fijn grind. De zeebodem loopt geleidelijk af en is geschikt voor kinderen. Het strand loopt aan één kant over in het El Arenal-strand en aan de andere kant in het Ca’n Pastilla-strand. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten en een EHBO-post. In het hoogseizoen is er bovendien strandbewaking. Bij het strand zijn diverse snackbars/cafetaria’s. Achter het strand kunnen de kinderen spelen in een speeltuintje.

Bezienswaardigheden Playa De Palma

Bezoek naast de uitgaansgelegenheden in Playa de Palma ook eens een Hollandse discotheek of kroeg in El Arenal of feest er mee met de Duitse toeristen in de Bierstraße.

Spectaculair op Mallorca zijn de bekende Grotten van Drac, in Porto Christo aan de andere kant van het eiland.

En natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Palma de Mallorca niet ontbreken. De laatmiddeleeuwse kathedraal is een bezoek meer dan waard. Vanwege de schitterende ramen draagt deze de naam ‘kathedraal van het licht’.

Verrassende Highlights in Playa De Palma

In het achterland van Playa de Palma staan authentieke windmolentjes. Maak eens een wandeling of fietstocht langs deze molentjes.

Een andere manier om het achterland van Playa de Palma te ontdekken is met een jeepsafari. Je rijdt door de bergen van Mallorca, ziet de schitterendste plekjes en de maaltijd is meestal inclusief.

Voor het echte jetset gevoel moet je naar Puerto Portals. Wie weet zie je in deze luxe jachthaven wel een beroemdheid!

Stranden van Playa De Palma

In het centrum van Playa de Palma zijn voldoende eetgelegenheden. Je vindt er vooral Duitse restaurants, pizzeria’s en snackbars. Bijna alle eetgelegenheden hebben een terras, zodat je ook heerlijk buiten kunt eten. Breng voor meer variatie eens een bezoek aan één van de vele restaurantje in de naastgelegen plaats El Arenal.

Het uitgaansleven is voor een groot deel gericht op de Duitse toeristen. Er is zelfs een aparte wijk met Duitse Bierstuben en karaokebars. Verder vind je in Playa de Palma diverse (disco)bars, discotheken en een amusementshal. Wil je liever feesten tussen het Nederlandse publiek, wijk dan uit naar El Arenal.

Een belevenis op zich is de Duitse Bierstraße. Hier vind je diverse Duitse Bierstuben en het is er altijd druk en gezellig.

Praktische Tips voor je vakantie naar Playa De Palma

Hoelang is het vliegen naar Playa De Palma?

Playa De Palma is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Playa De Palma?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Playa De Palma.

Wat is de route van Nederland naar Playa De Palma

De vliegtijd naar Palma de Mallorca bedraagt circa 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 8 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Playa De Palma?

Vanuit Playa de Palma rijden er vrij regelmatig bussen naar El Arenal, Cala Pi, Bahia Azul, Porto Cristo en de hoofdstad Palma de Mallorca.

In de zomermaanden rijdt er regelmatig een toeristentreintje van Ca’n Pastilla via Playa de Palma naar El Arenal en terug. Ook kun je de paardenkoets nemen over de boulevard van C’an Pastilla via Playa de Palma naar El Arenal.Tip: Let op dat de meter in de taxi aanstaat en spreek van tevoren een tarief af met de chauffeur. ’s Avonds kan er een toeslag worden berekend.