Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Palma Nova ×

Vakantie Palma Nova

Op circa 13 km afstand van de hoofdstad Palma de Mallorca ligt Palma Nova, een levendige badplaats met een gemoedelijk centrum. Palma Nova is een perfecte bestemming als je van heerlijke stranden en gezellige drukte houdt. Voor kinderen is Palma Nova een waar paradijs met alle attracties om de hoek. De stad is een prima uitvalsbasis om het veelzijdige eiland Mallorca beter te leren kennen.

Lees meer

Op vakantie naar Palma Nova

Palma Nova is een bestemming voor iedereen. De plaats heeft een lange boulevard met veel winkels en restaurants. Wil je even uitrusten van het winkelen, strijk dan neer op een van de vele terrasjes bij de boulevard en promenade. Of maak een wandeling naar het kleine haventje van Palma Nova. Het langgerekte centrum bestaat grotendeels uit een gezellige boulevard en wandelpromenade. 

De plaats is prachtig gelegen in het zuidwesten van Mallorca en ligt op circa 21 km van de luchthaven. Er zijn op de mooie zandstranden veel faciliteiten voor kinderen en je kunt er volop watersporten. 

Palma Nova loopt ongemerkt over in de drukke badplaats Magaluf. Hier vind je nog meer vertier. Beide badplaatsen worden veel bezocht door Engelsen. Dit merk je onder meer als je één van de Engelse pubs bezoekt!

Excursies Palma Nova

Veel attracties in de omgeving van Palma Nova! Bezoek het grote waterpretpark Aqualand in het aangrenzende Magaluf met spectaculaire glijbanen. De bruisende hoofdstad Palma de Mallorca ligt op ongeveer 13 km afstand. Hier vind je trendy winkels en terrassen in combinatie met cultuur. Speel eens een partijtje minigolf tussen watervallen, grotten en tropische planten in Golf Fantasia in Palma Nova. Breng een bezoek aan het Western Park op circa 10 minuten lopen van Magaluf. Dit pretpark heeft Western als thema en staat garant voor een dag vermaak! Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Mallorca.  

Ligging

Het achterland van Palma Nova is groen en heuvelachtig. Je vindt er bij de kust palmbomen en pijnbomen en wat meer landinwaarts zijn er naaldbossen. Nog verder landinwaarts ligt het Serra de na Burguesa-gebergte met de Puig d’En Bou als hoogste punt op ongeveer 498 m.

Palma Nova ligt in het zuidwesten van het eiland Mallorca aan een ruime baai. De kustlijn bestaat over het algemeen uit diverse kleine baaien, omgeven door lage rotsen.Ten noordoosten van de plaats is de kust grillig en rotsachtig. Hier vind je ook romantische baaitjes. In Palma Nova vind je een aantal brede zandstranden.

Stranden van Palma Nova

De stranden van Palma Nova bieden volop vermaak: Het kleine strand Son Caliu-strand bestaat voornamelijk op betonplateaus en zand. De zeebodem is bedekt met stenen en is direct diep. Het strand ligt aan een kleine baai, ter hoogte van de wijk Son Caliu. Op het strand staan enkele palm- en pijnbomen. Op het strand zijn toiletten en strandbewaking. Ook zijn er enkele eetgelegenheden.

Het Carregador-strand is een lang en breed zandstrand (circa 350 m). De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met rotsen. Het strand ligt in het noorden van Palma Nova. Achter het strand ligt de drukke boulevard en aan één kant ligt een haventje. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren.Verder zijn er douches, een tafeltennistafel, een EHBO-post, strandbewaking en toiletten. Voor de kinderen is er een speeltuintje met een klimrek en glijbaan. Ook kun je op het strand internetten in de wifi-zone.

Het centraal gelegen Palma Nova-strand is een schitterend lang zandstrand (circa 475 m). Achter het strand loopt de wandelpromenade. Het strand is goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers. De zeebodem is bedenkt met rotsen en loopt geleidelijk af. Op een gedeelte van het strand staan palm- en pijnbomen. Van mei tot oktober kun je ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches, een EHBO-post, strandbewaking en toiletten. Er is bovendien een cafetaria/snackbar. De kinderen kunnen terecht in het speeltuintje achter het strand. Ook kun je op het strand internetten in de wifi-zone.

Tevens is het Son Matias-strand zeer de moeite waard. Dit lange zandstrand (circa 500 m) ligt ten zuiden van het Pama Nova-strand. Er is een plateau in zee met een glijbaan. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches, een tafeltennistafel, een EHBO-post, strandbewaking en toiletten. Voor de kinderen zijn er twee speeltuintjes. Ook kun je op het strand internetten in de wifi-zone. Het strand is eveneens goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers.  

Bezienswaardigheden Palma Nova

Spectaculair op Mallorca zijn de bekende Grotten van Drac, in Porto Christo aan de andere kant van het eiland. Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Palma de Mallorca niet ontbreken. De laatmiddeleeuwse kathedraal is een bezoek meer dan waard. Vanwege de schitterende ramen draagt de kathedraal de naam ‘kathedraal van het licht’. Reis je met kinderen, bezoek dan vooral Marineland, Aqualand en Western Park.

Verrassende Highlights in Palma Nova

De uitgestrekte zandstranden zijn waarschijnlijk de mooiste en schoonste van Mallorca. Geniet ook van een tocht met een glasbodemboot of per catamaran!

Langs de kust staan veel oude wachttorens, die de stad tegen piraten beschermden.

Stranden van Palma Nova

Als je lekker wilt eten in Palma Nova, dan vind je diverse restaurantjes langs de boulevard en de promenade. Je kunt er genieten van een pizza, een gegrilde steak of een Chinese rijsttafel. Voor een diner met een Spaans tintje bezoek je een van de Spaanse en Mexicaanse restaurants. Sluit je diner vooral af met een koud ijsje in één van de ijssalons. Bij de meeste eetgelegenheden kun je op het terras terecht voor een glas sangria of voor een cocktail aan de bar.

’s Avonds duik je in het uitgaansleven in een Engelse pub, karaoke-bar of een bar met livemuziek. Wil je het echt laat maken, dan ga je naar de nachtclub.

Als je een liefhebber bent van feesten tot in de vroege uurtjes, ga dan eens uit in de aangrenzende badplaats Magaluf!

Praktische Tips voor je vakantie naar Palma Nova

Hoelang is het vliegen naar Palma Nova?

Palma Nova is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Palma Nova?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Palma Nova.

Wat is de route van Nederland naar Palma Nova

De vliegtijd naar Palma de Mallorca bedraagt circa 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 21 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Palma Nova?

Er rijden regelmatig bussen via Marineland naar de hoofdstad Palma de Mallorca. Ook is er een verbinding via Magaluf naar Paguera.Tip: Let op dat de meter in de taxi aanstaat en spreek van tevoren een tarief af met de chauffeur. ’s Avonds en op zondag kan er een toeslag worden berekend.