Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Paguera ×

Paguera is een gemoedelijke badplaats in het zuidwesten van Mallorca. Je kunt er heerlijk flaneren over de promenade of over een van de vier schitterende zandstranden. Wil je de omgeving verkennen? Maak dan eens een wandeling door het natuurgebied La Reserva, in het achterland van Paguera of door een van de pijnboombossen in de buurt van de plaats.

Lees meer

Op vakantie naar Paguera

Paguera is een vrij rustige badplaats op circa 32 km van de luchthaven Palma de Mallorca, aan de zuidwestkust van het eiland. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er zijn voldoende leuke winkeltjes en gezellige restaurants en terrassen. Je kunt kiezen uit vier mooie stranden en zwemmen in een prachtige, heldere zee. 

Paguera wordt bezocht door een gemengd publiek, maar is vooral populair bij ouderen en mensen van middelbare leeftijd. Als je een wandelliefhebber bent, is Paguera een zeer goede uitvalsbasis voor het maken van enkele schitterende wandelingen in de omgeving. De sfeervolle badplaats wordt namelijk omgeven door groene heuvels en pijnboombossen.

Excursies Paguera

In de omgeving van Paguera zijn verschillende activiteiten voor kinderen: Maak een trip met Nemo Submarine, een onderwaterbus bij Magaluf, op ongeveer 12 km van Paguera. Daal langzaam af tot onder het zeeoppervlak en geniet van de onderwaterwereld. Breng ook eens een bezoek aan Port d’Andratx, de oude vissersplaats ten westen van Paguera. Dit ligt op circa 8 km van Paguera. Het uitzichtspunt aan de zuidpunt van het schiereiland is de beste plek om van de zonsondergang te genieten.   Zie voor meer ideeën en mogelijkheden de informatie over Mallorca.

Ligging

De omgeving en het achterland van Paguera zijn groen en heuvelachtig. Verder naar het noorden wordt het achterland bergachtig. Op de hellingen van de berg Puig de Galatzó kun je heerlijk wandelen in het natuurpark La Reserva. In dit natuurpark wandel je langs grotten en tientallen watervallen.

Paguera ligt aan een grillige kust met twee kleine baaien. De badplaats heeft vier schitterende zandstranden. Op alle stranden kun je parasols en ligbedden huren. Op drie stranden is EHBO en strandbewaking aanwezig en zijn douches en toiletten. Alleen het Cala Fornells-strand heeft geen faciliteiten.

Stranden van Paguera

Breng heerlijke dagen door op de stranden van Paguera: Het Romana-strand is een klein zandstrand (circa 75 m). De zeebodem loopt geleidelijk af en is eveneens bedekt met zand. Het strand ligt ten zuidoosten van het centrum, naast het Tora-strand. Aan weerszijden van het strand zijn rotsen en achter het strand is een promenade, pijnbomen en een aantal horecagelegenheden. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, EHBO, strandbewaking en toiletten aanwezig. Achter het strand is een sportveld met doelen.

Het Tora-strand is een zandstrand met een bodem die geleidelijk afloopt. Ook de bodem is eveneens bedekt met zand. Het strand ligt tussen het Romana-strand en het Palmira-strand. Op een gedeelte van het strand staan schaduwrijke bomen en achter het strand is een promenade. Van mei tot en met oktober zijn er ligbedden en parasols te huur. Op het strand zijn douches, EHBO, strandbewaking en een voetendouche aanwezig. Ook zijn er eetgelegenheden. Voor de kinderen is er een klimtoestel, een sportveld op het zand, een speeltuin, een speeltoestel en een tafeltennistafel.

De zeebodem van het lange zandstrand Palmira-strand (circa 650 m) loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met zand. Het strand ligt ter hoogte van het centrum. Achter het strand is een verzorgde promenade met enkele horecagelegenheden en (toeristische) appartementengebouwen. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, EHBO, strandbewaking, toiletten en een voetendouche.

Het Cala Fornells-strand bestaat voornamelijk uit betonplateau(s), rotsen en zand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen en zand. Het strand ligt ter hoogte van de wijk Cala Fornells en is aan beide zijden omsloten door rotsen. Achter het strand liggen enkele hotels met horecafaciliteiten. Het strand is uitsluitend te bereiken via treden. Ten westen van het strand ligt een baaitje met een schaduwrijk zand/grindstrandje, gemiddeld 25 m lang en 10 m breed met een vrij geleidelijk aflopende bodem. In mei tot en met oktober kun je parasols en ligbedden huren.

Bezienswaardigheden Paguera

Spectaculair op Mallorca zijn de bekende Grotten van Drac, in Porto Christo aan de andere kant van het eiland.

Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Palma de Mallorca niet ontbreken. De laatmiddeleeuwse kathedraal van Palma de Mallorca is een bezoek meer dan waard. Vanwege de schitterende ramen draagt de kathedraal de naam ‘kathedraal van het licht’.

Verrassende Highlights in Paguera

Maak een dagtocht met de boot naar het eiland Dragonera. Dit eiland rijst op uit de zee als de rug van een draak. Vandaar de naam ‘Dragonera’. Je kunt dit rotsachtige eiland met of zonder gids verkennen. Naast de flora en fauna vind je er onder andere een vuurtoren en overblijfselen van een verdedigingstoren. Je ziet aalscholvers en soms zeearenden voorbij zweven. Met wat geluk zie je zelfs de zeldzame Eleanora’s valk.

Maak een wandeling van ongeveer 3 km door het schitterende natuurgebied La Reserva, circa 19 km ten noordwesten van Palma de Mallorca. De wandeling brengt je naar tientallen watervallen en diverse grotten.

Stranden van Paguera

In en rondom het centrum van Paguera zijn volop restaurants. Je kunt er zeer gevarieerd eten in pizzeria’s, grillrestaurants en Chinese restaurants. Wil je op een authentieke manier eten? Bestel dan eens tapas (Spaanse borrelhapjes) in een echte tapasbar. Vrijwel alle gelegenheden hebben een terras, waar je heerlijk in de zomerzon kunt tafelen.

Het uitgaansleven is grotendeels gericht op Engelse en Duitse toeristen. Je vindt er Duitse bierstuben, enkele jazzbars en een Ierse pub. Bij bijna alle bars kun je tot in de late uurtjes nagenieten op het terras. Wil je liever dansen? Dan zijn er in het centrum diverse discobars, discotheken, een amusementshal en een nachtclub.

Een leuk restaurant in Paguera is 'Sa Finca'. Je kunt hier een heerlijke paella bestellen.

Praktische Tips voor je vakantie naar Paguera

Hoelang is het vliegen naar Paguera?

Paguera is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Paguera?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Paguera.

Wat is de route van Nederland naar Paguera

De vliegtijd naar Palma de Mallorca bedraagt circa 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 28 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Paguera?

In de zomermaanden rijden er regelmatig bussen via het centrum en de tussengelegen plaatsen naar Andraitx, Puerto de Soller en de hoofdstad Palma de Mallorca.Tip: Let op dat de meter in de taxi aanstaat en spreek van tevoren een tarief af met de chauffeur. ’s Avonds kan er een toeslag worden berekend.