Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Calas De Mallorca ×

Vakantie Calas De Mallorca

Het drukke leven lijkt ver weg, genietend van een ontspannen zonvakantie in Calas de Mallorca. De kleine badplaats ligt tussen twee fraaie baaien en heeft schitterende witte zandstranden. Maak een wandeling over imposante rotsen of bezoek de markt in Felanitx centraal in één van de belangrijkste wijngebieden van Mallorca. Calas de Mallorca is de ideale bestemming voor gezinnen en rustzoekers.

Lees meer

Op vakantie naar Calas De Mallorca

Calas de Mallorca is een kleine badplaats in het oosten van Mallorca. Het ligt op ongeveer 1 uur en 30 minuten rijden van de luchthaven. De plaats is vooral op toerisme gericht en heeft een groot aantal all inclusive accommodaties. In het knusse centrum kun je winkelen of genieten van een drankje op een terrasje, terwijl de kinderen spelen in het grote speelpark met trampolines en een heus springkasteel. 

Ook in de omgeving is voldoende te zien en doen. Je kunt volop wandelen langs de kust of door het mooie achterland. In Calas de Mallorca en omgeving lopen diverse wandelpaden. Wandel bijvoorbeeld naar de kliffen om van het prachtige uitzicht over zee en de baai te genieten. Of breng een bezoek aan het exotische vogelpark in de plaats. Verken je de omgeving liever per boot? Ook dat kan, bijvoorbeeld op een glasbodemboot of met een catamaran.

Excursies Calas De Mallorca

Ontdek vanuit Calas de Mallorca de verschillende kanten van Mallorca: Geniet al wandelend van de omgeving van Calas de Mallorca. Maak eens een boottochtje langs de kust naar Porto Christo. Je kunt deze tochten ook met een glasbodemboot maken, zodat je niet alleen van de omgeving boven water, maar ook van de omgeving onder water kunt genieten. Bezoek in Porto Christo de beroemde Grotten van Mallorca. Tijdens een boottocht over een ondergronds meer zie je schitterende druipstenen. En als je geluk hebt, ziet en hoor je ook nog een ondergronds klassiek concert. Zie voor meer mogelijkheden en ideeën de informatie over Mallorca.

Ligging

Calas de Mallorca ligt aan een grillige kust in een glooiende groene omgeving. Het achterland is heuvelachtig en bebost. In de verte zie je de bergen van het Serres de Llevat-gebergte. De beroemde berg San Salvador (circa 509 m) gelegen in de bergketen Sierra Levante is weliswaar een stuk lager dan de bergtoppen van de Sierra Norte, maar ook zeker een bezoek waard! Als je naar het zuiden gaat, loopt de plaats over in het plaatsje Cala Domingos dat weer overloopt in het plaatsje Cala Murada.

Calas de Mallorca ligt aan een grillige rotskust met veel baaien en inhammen en indrukwekkende hoge rotskliffen. De plaats zelf ligt aan twee in diepe inhammen gelegen baaien en heeft twee mooie stranden.

Stranden van Calas De Mallorca

Geniet op de stranden van Calas de Mallorca: Het Cala Antena-strand is een klein, echt zandstrand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Je kunt het korte, maar brede strand bereiken via treden. Het strand ligt aan een diepe inham en is door rotsen omgeven. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn toiletten, een EHBO-post en enkele horecafaciliteiten.

Het kleine Cala Domingos Grande-strand bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met kiezels en rotsen. Je kunt het korte, brede strand bereiken via treden. Het mooie strand ligt aan een baai en is omgeven door rotsen met begroeiing. Achter het strand ligt het groene, glooiende achterland. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, een EHBO-post, strandbewaking, toiletten, een strandrolstoel en enkele horecafaciliteiten.

Bezienswaardigheden Calas De Mallorca

Spectaculair op Mallorca zijn de Grotten van Drac in Porto Christo. En als je jouw vakantie in Calas de Mallorca viert, mag je de stad Petra beslist niet missen (circa 30 km). In dit middeleeuwse stadje vind je zandkleurige huisjes in nauwe straten. Bezoek het museumhuisje ‘Serra’ om te zien hoe de Mallorcanen vroeger leefden.

Verrassende Highlights in Calas De Mallorca

Een wandeling door het mooie achterland van Calas de Mallorca is zeer de moeite waard. Je hebt er prachtige vergezichten over de omgeving. Wil je nog meer grotten zien, bezoek dan de Grotten van Pirata op circa 12 km van Calas de Mallorca.

Breng ook eens een bezoek aan de handwerkplaats Felanitx. In deze plaats leven de mensen van aardewerk. Je ziet er ware kleinkunstenaars aan het werk en je kunt de plaatselijke kunstwerken na wat onderhandelen zo mee naar huis nemen.

Stranden van Calas De Mallorca

In Calas de Mallorca kun je genieten van een hapje of drankje in de restaurants, pubs en bars. De meeste eetgelegenheden hebben een terras, waar je heerlijk kunt genieten van een koel glas sangria (rode wijn, op smaak gebracht met vruchtjes).

Als je van uitgaan houdt, dan is de discotheek de plek voor jou!

Eet eens een pizza in pizzeria D’Alfin. Het personeel is erg aardig en de entertainment is er uitstekend.

Praktische Tips voor je vakantie naar Calas De Mallorca

Hoelang is het vliegen naar Calas De Mallorca?

Calas De Mallorca is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Calas De Mallorca?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Calas De Mallorca.

Wat is de route van Nederland naar Calas De Mallorca

De vliegtijd naar Mallorca bedraagt circa 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 70 km van de plaats en de transfertijd bedraagt circa 1 uur en 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Calas De Mallorca?

Vanuit Calas de Mallorca is er een busverbinding met de omliggende plaatsen en de hoofdstad Palma de Mallorca. Houd er rekening mee dat de bus niet frequent rijdt.

Door de plaats rijdt een toeristentrein die je vanaf diverse punten naar het centrum en het strand brengt.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor je vertrekt.