Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Spanje ×
  • Lanzarote ×
  • Playa Blanca ×

Vakantie Playa Blanca

Een vakantie naar Playa Blanca laat je helemaal tot rust komen. Deze badplaats aan de zuidkust van Lanzarote is in vergelijking met andere kustplaatsen klein opgezet en extra sfeervol met alle witgekleurde huizen. Nog altijd ademt Playa Blanca de sfeer van het oorspronkelijke vissersdorp. De grootste aantrekkingskracht van Playa Blanca zijn de goudgele stranden aan de diepblauwe zee. Iedere dag sta je voor de keuze: gaan we naar het zwembad of naar de zee? Wat een luxekeuze!

Lees meer

Op vakantie naar Playa Blanca

Playa Blanca is een gezellige badplaats, aan de zuidkust van Lanzarote, op circa 35 kilometer van de luchthaven in Arrecife. In Playa Blanca vind je een mooie lange wandelboulevard parallel aan schitterende stranden. De oude kern heeft een compacte, lage, witte bebouwing en een haven vanwaar de ferry naar Fuerteventura vertrekt. Ten oosten van de oude kern ligt een nieuwe jachthaven, Marina Rubicon, met een mondaine sfeer.   

Slenterend over de wandelboulevard zie je al het moois van Playa Blanca voorbij komen. Waarschijnlijk stop je bij de gezellige vissershaven om de binnenkomst van de vissersboten te bekijken. Krijg je dorst, dan zijn er talloze uitnodigende terrassen waar je wat kunt bestellen. Al zonnend op het strand, flanerend over de boulevard of vanaf het terras kijk je uit over het kleine eilandje Los Lobos.

Eigenlijk is Playa Blanca geschikt voor iedere zonliefhebber, van ouderen tot jonge koppels. Maar deze badplaats is vooral geliefd bij gezinnen met kinderen vanwege de stranden die langzaam in zee aflopen. Laat die vakantie naar Playa Blanca maar beginnen!

Bezienswaardigheden Playa Blanca

Playa Blanca heeft een prachtige, kilometerslange wandelboulevard. Eén van de langste van Europa, dus neem je wandelschoenen zeker mee. De boulevard strekt zich uit van de vuurtoren Faro de Pechiquera in het uiterste westen van de plaats tot het Playa de las Coloradas in het uiterste oosten. Langs de boulevard vind je verschillende leuke restaurants, gezellige bars en fijne terrassen.

Playa Blanca schreef geschiedenis met het eerste onderwatermuseum van Europa. De naam hiervan luidt Meseo Atlantico. Het is een hele bijzondere duiklocatie, want op de zeebodem vind je tal van standbeelden. Een kunstenaar heeft standbeelden ontworpen die onder andere tv kijken vanaf een bank of standbeelden die in een reddingsboot zitten. Het onderwatermuseum heeft een mystieke sfeer die jij door een duikbril kunt bekijken. Of je nu een ervaren duiker bent of nog geen duikbrevet hebt, iedereen is welkom. Ook kun je er snorkelen of een tocht met een boot met glazen bodem reserveren. Komt dat zien!

Excursies in Playa Blanca

De volgende uitstapjes vanuit Playa Blanca mag je eigenlijk niet missen: De Castillo de las Coloradas is een verdedigingstoren vlakbij Playa Blanca in het zuiden van Lanzarote. De toren is gebouwd in 1741 als verdediging tegen piraten en is nu volledig gerestaureerd. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over het nabijgelegen eiland Fuerteventura!  

Rondom Playa Blanca zijn goede wandelmogelijkheden. Een populaire wandeling gaat naar de top van de vulkanische krater Montana Roja, net buiten Playa Blanca gelegen. Vanaf de 194 meter hoge krater heb je een prachtig uitzicht over Playa Blanca, de kustlijn en de eilanden Fuerteventura en Los Lobos.

Het Nationaal Park Timanfaya ligt centraal op het eiland en biedt een bijzonder landschap van 25 kraters en meer dan 100 vulkaankegels. Tijdens een rit door dit robuuste gebied maak je kennis met het bijzondere landschap, waarbij vooral de spectaculaire kleuren van de aarde opvallen. Daarnaast kun je er een kameelrit maken en via experimenten zelf ervaren hoe heet de aarde hier is.

Onze tips voor Playa Blanca

Speciaal voor jouw vakantie naar Playa Blanca hebben wij enkele tips:

 • Lanzarote is een goede duikbestemming. Het water is erg helder en de watertemperatuur is bijna het hele jaar constant. Het door lavastromen gevormde zeelandschap heeft een rijk onderwaterleven.
 • Vanuit Playa Blanca is het slechts 10 minuten rijden naar Yaiza, één van de mooiste dorpjes van Lanzarote. Ook hier zijn de gebouwen witgekalkt wat een mooi contrast geeft met de omliggende donkere lavavelden.
 • Aan de kust kun je bijzondere boottochten maken. De boottochten worden vaak met glasbodemboten gemaakt om te kunnen genieten van het fascinerende onderwaterleven. Onderweg legt de boot aan bij goede stranden voor een verkoelende duik in zee.

Stranden in Playa Blanca

De Playas de Papagayo liggen ongeveer 5 kilometer buiten Playa Blanca en worden gezien als de mooiste stranden van het eiland. Aan een grillige kustlijn liggen verschillende baaien en inhammen met rustige zandstranden. De zes stranden van Playas de Papagayo worden gescheiden door rotswanden en zandduinen. Ideaal voor een zonovergoten stranddag!

In Playa Blanca zelf kun je ontspannen op zes stranden. Eén van de bekendste daarvan is het Flamingo-strand. Het strand ligt aan een kleine binnenzee die wordt afgescheiden van zee door twee lavarotspieren. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af waardoor het er kindvriendelijk is. Ditzelfde geldt voor het verderop gelegen Blanca-strand.

Het lange Dorada-strand is minder geschikt voor kinderen, want dit strand loopt vrij snel af. Het strand ligt tussen twee rotspieren en voor de kust ligt een rotseilandje. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Verder vind je er douches, toiletten en een aantal cafés. De blauwe milieuvlag laat zien dat de zee en het strand schoon zijn. Andere opties voor fijne stranden in Playa Blanca zijn het langgerekte Los Cororadas-strand en het Calimera-strand.

Restaurants & uitgaan in Playa Blanca

Dat Playa Blanca een wat rustiger is, wil niet zeggen dat je er niet kunt uitgaan. Playa Planca heeft een verrassend gezellig uitgaansleven. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan cafés, restaurants en terrassen. Daarnaast zijn er enkele discobars, een nachtclub en enkele gamehallen.  

In de restaurants kun je genieten van Spaanse specialiteiten, maar ook vaak van de internationale keuken. De meeste eetgelegenheden hebben een terras waardoor je lekker buiten kunt eten en drinken. Je vindt ze vooral in het oorspronkelijke centrum, het centrum Punta Limones en rond de jachthaven Marina Rubicón.

Playa Blanca heeft een mooie jachthaven waar de vissers dagelijks hun vangst komen brengen. Rondom de haven en aan de promenade vind je dan ook vele goede restaurants waar de verse vis omgetoverd wordt tot heerlijke typisch Spaanse en Canarische gerechten.

Praktische tips voor je vakantie naar Playa Blanca  

Waar ligt Playa Blanca?

Playa Blanca ligt in het zuiden van Lanzarote, één van de Spaanse Canarische Eilanden.

Hoe lang is het vliegen naar Playa Blanca? 

Playa Blanca is tussen de 4,5 en 5 uur vliegen.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Playa Blanca?

In Playa Blanca is het 1 uur vroeger in vergelijking met Nederland.

Hoe is het openbaar vervoer in Playa Blanca?

Vanuit de plaats rijden er regelmatig bussen naar de omliggende kustplaatsen en naar Arrecife. Daarnaast gaan er boten naar Corralejo op het eiland Fuerteventura. Verder is er een watertaxiverbinding via de jachthaven Marina Rubicón naar de oogverblindend mooie stranden van Playa de Papagayo. Ook vaart er een excursieboot naar Isla de Los Lobos.

In Playa Blanca kun je ook gebruik maken van een taxi. Je kunt een taxi aanhouden door je hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij je accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.