Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Lanzarote ×
    • Playa Blanca ×

Vakantie Playa Blanca

Slenterend over de wandelboulevard zie je al het moois van Playa Blanca voorbij komen. Je kunt genieten van de grillige kustlijn met de mooie stranden en een kristalheldere zee. Waarschijnlijk stop je bij de sfeervolle vissershaven om de binnenkomst van de vissersboten te bekijken. Krijg je dorst, dan zijn er talloze uitnodigende terrassen waar je wat kunt bestellen. 

Lees meer

Op vakantie naar Playa Blanca

Playa Blanca is een sfeervolle badplaats, aan de zuidkust van Lanzarote op circa 35 km van de luchthaven Arrecife. In Playa Blanca vind je een fraaie, kilometers lange wandelboulevard en mooie stranden. De oude kern heeft compacte, lage, witte bebouwing en een haven waar de ferry naar Fuerteventura vertrekt. 

De rest van de plaats is vooral op toerisme gericht. Hier vind je ruim opgezette bungalow- en appartementencomplexen en enkele grote hotels. Ten oosten van de oude kern ligt de fraaie nieuwe jachthaven Marina Rubicon met een mondaine sfeer. 

Ben je meer een liefhebber van cultuur en natuur? Dan is Playa Blanca een aantrekkelijke uitvalsbasis voor jouw wandelingen en excursies. De Castillo de las Coloradas heeft als wachttoren vele eeuwen voorbij zien komen en vanaf de krater Montana Roja heb je een prachtig uitzicht over de plaats en de omgeving, je ziet dan onder meer de bijzonder mooie Playas de Papagayo liggen. 

De plaats is geschikt voor een gemengd publiek, maar geliefd bij gezinnen met kinderen.

Excursies Playa Blanca

De volgende uitstapjes vanuit Playa Blanca mag je eigenlijk niet missen: De Castillo de las Coloradas is een verdedigingstoren vlakbij Playa Blanca in het zuiden van Lanzarote. De toren is gebouwd in 1741 als verdediging tegen piraten en is nu volledig gerestaureerd. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over het nabijgelegen eiland Fuerteventura. De Playas de Papagayo liggen circa 5 km buiten Playa Blanca en worden gezien als de mooiste stranden van het eiland. Aan een grillige kustlijn liggen diverse baaien en inhammen met prachtige, rustige zandstranden. De zes stranden variëren van 100 tot 400 m lengte en worden gescheiden door rotswanden en zandduinen. Rondom Playa Blanca zijn goede wandelmogelijkheden. Een populaire wandeling gaat naar de top van de vulkanische krater Montana Roja, net buiten Playa Blanca gelegen. Vanaf de circa 194 m hoge krater heb je een prachtig uitzicht over Playa Blanca, de kustlijn en de eilanden Fuerteventura en Los Lobos. Langs de kust kun je bijzondere boottochten maken. De boottochten worden vaak met glasbodemboten gemaakt om te kunnen genieten van het fascinerende onderwaterleven. Onderweg legt de boot aan bij fraaie witte stranden met kristalhelder water voor een verkoelende duik in zee. Tijdens de tocht kun je meestal genieten van een heerlijke maaltijd. Voor meer tips en ideeën, zie de informatie over Lanzarote.

Ligging

Playa Blanca ligt in een vrij vlakke en kale omgeving die landinwaarts glooiender en heuvelachtig wordt. Het achterland van de plaats bestaat uit een bijzonder vulkanisch landschap met een groot aantal vulkaankegels, kraters en lavavelden. Net buiten de plaats ligt de circa 194 m hoge krater Mantana Roja.

Playa Blanca ligt in het zuiden van Lanzarote aan een vrij vlakke kustlijn met vier kleine zandstranden. Zoekt je de rust? Dan vind je verschillende grotere, verlaten stranden even buiten de plaats.

De stranden van Playa Blanca bestaan voornamelijk uit zand en verder uit grind, keien en stenen. De zeebodem loopt vrij geleidelijk tot vrij snel af en is deels bedekt met keien. Je kunt er ligbedden en parasols huren en er zijn verschillende cafés in de directe nabijheid.

Stranden van Playa Blanca

In Playa Blanca kun je ontspannen op zes stranden: Het Flamingo-strand bestaat voornamelijk uit zand en de zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt aan een kleine binnenzee die wordt afgescheiden van zee door twee lavarotspieren. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Verder vind je er een EHBO-post en een aantal cafés.

Het Blanca-strand bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met keien. Het strand wordt begrensd door rotsen en keien. Je vindt er douches, een EHBO-post en een aantal cafés. Ook is er strandbewaking.

Het lange Dorada-strand (circa 350 m) bestaat voornamelijk uit zand en de zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt tussen twee rotspieren en voor de kust ligt een rotseilandje. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Verder vind je er een EHBO-post, douches, toiletten en een aantal cafés. De blauwe milieuvlag laat zien dat de zee en het strand schoon zijn. Het lange Los Cororadas-strand (circa 400 m) bestaat voornamelijk uit keien en kiezels en de zeebodem loopt snel af. Achter het strand loopt een promenade. Het lange strand ligt in een baai en wordt door rotsen omringd. Je kunt er ligbedden en parasols huren.

Het Calimera-strand (circa 375 m) bestaat uit keien, kiezels en zand. De zeebodem is bedekt met rotsen en rotsplateau(s) en loopt vrij snel af. Het strand ligt in het westen van de plaats, voor hotel Calimera Playa Blanca. Het strand ligt in een baai, met daarachter een promenade. Trapsgewijs zijn er verschillende terrassen gebouwd. De faciliteiten op het strand, zoals gratis ligbedden- en parasolverhuur, zijn uitsluitend voor gasten van hotel Calimera Playa Blanca.

Het West-strand bestaat uit keien, rotsen en zand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt in het westen van de plaats tussen de hotels Natura Garden en H10 Rubicón Palace. Achter het strand is een bruggetje.

Bezienswaardigheden Playa Blanca

Playa Blanca heeft een prachtige, kilometers lange wandelboulevard, één van de langste van Europa. De boulevard strekt zich uit van de vuurtoren Faro de Pechiquera in het uiterste westen van de plaats tot het Playa de las Coloradas in het uiterste oosten. Langs de boulevard vind je verschillende sfeervolle restaurants, gezellige bars en mooie terrassen.

Het Nationaal Park Timanfaya ligt centraal op het eiland en biedt een bijzonder landschap van 25 kraters en meer dan 100 vulkaankegels. Tijdens een busrit maak je kennis met het bijzondere landschap, waarbij vooral de spectaculaire kleuren van de aarde opvallen. Daarnaast is er een fraai restaurant, kunnen er kameelritten worden gemaakt en kun je via experimenten zelf ervaren hoe heet de aarde hier is.

Verrassende Highlights in Playa Blanca

Lanzarote is een goede duikbestemming. Het water is kristalhelder en de watertemperatuur is bijna het hele jaar constant. Het door lavastromen gevormde onderwaterlandschap heeft een rijk onderwaterleven. Je moet wel een duikvergunning aanschaffen, deze is een jaar geldig.

Stranden van Playa Blanca

Playa Blanca heeft een gezellig uitgaansleven. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan cafés, restaurants en terrassen. In de restaurants kun je genieten van Spaanse specialiteiten, maar ook vaak van de internationale keuken. De meeste eetgelegenheden hebben een terras en je kunt er ook terecht om een glas te drinken. je vindt ze vooral in het oorspronkelijke centrum, het centrum Punta Limones en rond de jachthaven Marina Rubicón.

Daarnaast zijn er enkele discobars, een nachtclub en een aantal kleine amusementshallen.

Playa Blanca heeft een mooie jachthaven waar de vissers dagelijks hun vangst komen brengen. Rondom de haven en aan de promenade vind je dan ook vele goede restaurants waar de verse vis omgetoverd wordt tot heerlijke typisch Spaanse en Canarische gerechten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Playa Blanca

Hoelang is het vliegen naar Playa Blanca?

Playa Blanca is meestal tussen de 4,5 en 5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Playa Blanca?

Het tijdverschil tussen Nederland en Playa Blanca is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Playa Blanca

De vliegtijd naar Lanzarote bedraagt circa 4 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 35 km van de plaats en de transfertijd bedraagt circa 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Playa Blanca?

Vanuit de plaats rijden er regelmatig bussen naar de omliggende kustplaatsen en naar Arrecife.

Daarnaast gaan er regelmatig boten naar Corralejo op het eiland Fuerteventura. Verder is er een regelmatige watertaxiverbinding via de jachthaven Marina Rubicón naar Playa de Papagayo. Ook vaart er een excursieboot naar Isla de Los Lobos.

In Playa Blanca kun je ook gebruikmaken van een taxi.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.