Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Gran Canaria ×
    • Playa De Taurito ×

Vakantie Playa De Taurito

Je komt tot je recht in Playa Taurito als je de drukke badplaatsen liever mijdt. Hier kun je genieten van een ontspannen en rustige vakantie. Door de unieke ligging aan een kleine baai tussen twee heuvelruggen is Playa Taurito de ongerepte vakantiebestemming bij uitstek... Lees meer over Playa Taurito

Lees meer

Op vakantie naar Playa De Taurito

Playa Taurito ligt aan de zuidwestkust van het Canarische eiland Gran Canaria. Deze kleine en rustige badplaats biedt diverse uitstekende faciliteiten. Op circa 58 km van de luchthaven Las Palmas is het een goede uitvalsbasis om zowel de directe omgeving als de rest van het eiland te ontdekken.

Playa Taurito is vooral populair onder ouderen en families met jonge kinderen. Kinderen kunnen hier eindeloos genieten in waterpark Lago Taurito, centraal gelegen in de plaats. Het park wordt omringd door een gezellige promenade met kledingwinkels en een aantal bars met terras. Strijk neer op één van de terrasjes en zoek verkoeling met een drankje.

Ligging

Playa Taurito ligt aan de zuidwestkust van Gran Canaria aan een kleine baai. De plaats wordt omringd door steile rotshellingen. De grote badplaats Playa del Inglés ligt op circa 28 km ten oosten van Playa Taurito. De hoofdstad Las Palmas ligt op circa 80 km.

Playa Taurito ligt aan de zuidwestkust van Gran Canaria, ten westen van Maspalomas (circa 23 km) en La Playa de Arguineguín (circa 15 km). Deze rustige plaats ligt aan een kleine baai met een kiezel- en lavasteenstrand. Playa Taurito ligt tussen de plaatsen Puerto de Mogan (circa 7 km) en Puerto Rico (circa 9 km) in. De rotsachtige kustlijn is spannend en heeft een grillig aanzicht.

Stranden van Playa De Taurito

Het gezellige Taurito-strand maakt deel uit van een klein hotelcomplex en is bedekt met fijnzand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Je kunt hier ligstoelen huren. Langs het strand loopt een boulevard met een paar winkels en diverse restaurants. Ook vind je langs de weg naar het strand een openbaar zwembad. Op dit strand zul je gemakkelijk een plek kunnen vinden. Het strand is van alle gemakken voorzien.  Je kunt er materiaal huren voor watersporten, is er een EHBO-post, douches en toiletten. Er zijn openbare baden en openbare telefooncellen staan tot je beschikking. Dit strand heeft de blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en de zee extra schoon zijn!

Bezienswaardigheden Playa De Taurito

Laat je vanaf een oude Canarische boerderij meenemen op kameelsafari. Je zit veilig in speciale 'bakjes' op de rug van de kameel. Zo maak je een rit door het prachtige Dal van de 1000 palmbomen.

In het zuiden van Gran Canaria ligt het duingebied Dunas de Maspalomas. Het gebied is vanuit Playa Taurito goed bereikbaar met de bus of met de auto. De hoge zandduinen vormen een natuurlijke barrière tegen de zee. Je kunt de duinen te voet of - wat spannender is - met een kamelentocht verkennen. 

Het Palmitos-park is een groot vogelpark in de bergen op circa 41 km van Playa Taurito. Dit park is met de bus of de auto goed bereikbaar. Je vindt hier palmen, een cactustuin, een vlinderhuis en circa 230 soorten inheemse en exotische vogels. Voor kinderen is er een papegaaienshow. Geniet ook van het prachtige uitzicht op zee.

De hoofdstad Las Palmas, op circa 80 km afstand, is zeker een bezoek waard. De stad heeft zowel moderne als historische gebouwen. Vooral de wijk Vegueta is een bezoek waard. Deze wijk heeft een typisch koloniale bouwstijl met witte huisjes met prachtige bewerkte houten deuren en balkons, plafondversiering en mooie patio's.

Praktische Tips voor je vakantie naar Playa De Taurito

Wat is de route van Nederland naar Playa De Taurito

De vliegtijd naar Las Palmas bedraagt circa 4 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 60 km van het centrum en de transfertijd bedraagt slechts 80 minuten.