Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Spanje ×
  • Costa De La Luz ×

Vakantie Costa De La Luz

De Costa de la Luz doet zijn naam Kust van het Licht eer aan. Hier schijnt ongeveer 3000 uur per jaar de zon. Ga liggen op de parelwitte stranden en neem het ervan! Je kunt er surfen, zeilen en golfen. En wie op zoek is naar traditie, cultuur en natuur, wordt bepaald niet teleurgesteld. In de authentieke plaatsjes drink je een sherry met de bevolking en geniet je van de mooie natuur.

Lees meer

Op vakantie naar Costa de la Luz

De Costa de la Luz ligt in aan de zuidwestkust van Spanje. Je vliegt er vanuit Nederland in circa 3 uur naartoe. Het meest oostelijke punt van de streek is de leuke stad Tarifa, de hoofdstad van de surfers. Aan de kust vind je schilderachtige (bad)plaatsen, waar je vakantie viert tussen de lokale bevolking. De Costa heeft de meeste zonuren van Europa! 

Als je op zoek bent naar uitgestrekte zandstranden, authentieke vissersplaatsen en een prachtig achterland, dan ga je naar de Costa de la Luz. Ook op sportief gebied heeft de Costa de la Luz veel te bieden. Je kunt er surfen, zeilen en golfen.

De natuur aan de Costa de la Lux en het achterland is prachtig. Een hoogtepunt is het duinlandschap Coto de Doñana, waar je zeldzame vogels kunt spotten. Maar ook het noordelijke deel van de Costa de la Luz is zeer de moeite waard. Hier vind je de wijngaarden waar de druiven voor de sherry groeien. 

Beroemde steden als Sevilla, Cordoba en Granada liggen op gunstige afstand. Vanuit jouw vakantiebestemming kun je prima dagtochten naar deze Andalusische steden maken en je onderdompelen in de Moorse cultuur.

Cultuur Costa de la Luz

Costa de la Luz kent een aantal culturele hoogtepunten:

 • In de hoofdstad Cádiz vind je tal van culturele bezienswaardigheden. De belangrijkste is misschien wel de Nieuwe Kathedraal van Cádiz, de Cathedral Nueva. Deze kerk is op de fundamenten van de oude kathedraal gebouwd. De koepel is tussen 1812 en 1838 gebouwd en lijkt van goud te zijn. In het aangrenzende museum kunt u de schatten van de kathedraal zien.
 • In het achterland van de Costa de la Luz ligt Medina Sidonia, een blinkend witte stad op een heuvel. In de stad staat het grootste deel van de middeleeuwse stadsmuren nog overeind.
 • De grootste en beroemdste stierenvechterarena van Spanje staat in El Puerto de Santa María. Hier kun je een echt stierengevecht bekijken.

Natuur

De natuur aan de Costa de la Luz is zeer gevarieerd. Je vindt er diverse natuurgebieden, waarvan de volgende speciale aandacht verdienen:

 • In het natuurpark Coto de Doñana leven enkele met uitsterven bedreigde diersoorten en zie  vele vogelsoorten.  Je kunt het park vanaf de zee bekijken tijdens een boottocht. Meer avontuurlijker is een rit in een safaribusje, waarmee je over het strand en de zandvlaktes rijdt.
 • Het Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate is ongeveer4863hagroot, waarvan 20%op zee ligten80%op het land. In het park zie je kliffen,zeldzame planten (La Breña), een pijnbomenbos en brakwatermoerrassen (Marismas). In dit natuurgebied ligt ook Cabo Trafalgar, een grote rots met een vuurtoren erop aan een mooi strand.

 

Ligging

De Costa de la Luz ligt aan de zuidwestkust van Spanje, en loopt van de Portugese grens bij Ayamonte tot het zuidelijkste puntje van Spanje bij Tarifa. De streek ligt aan de Atlantische Oceaan.

De kustlijn is ongeveer 230 km lang. Dit is te vergelijken met de afstand van Den Haag naar Maastricht.

Bezienswaardigheden Costa de la Luz

Als je aan de Costa de la Luz verblijft, is een bezoek aan de hoofdstad van Andalusië, Sevilla, een absolute must. Bekijk de gotische kathedraal met de wereldberoemde Giralda-toren, de Moorse Torre del Oro, het Reales Alcazares (vroegere koninklijke paleizen) en het halfronde plein Plaza de España in het Parque María Luisa.

Ga naar de rots van Gibraltar, een stukje Engeland bij Spanje. Ontmoet hier de bekende staartloze apen of maak een ritje in de kabelbaan en geniet van het spectaculaire uitzicht op de stad en het Afrikaanse vasteland.

In Cádiz, de oudste stad van Europa, kun je onder andere de 18e eeuwse kathedraal bekijken of een bezoekje brengen aan het Archeologische Museum waar je Romeinse, Cartaagse, West Gotische en Griekse voorwerpen kunt bewonderen. In het oude stadsdeel zijn gezellige plazas (pleintjes) waar je kunt flaneren tussen de Spanjaarden. Nog een leuke wetenswaardigheid: Columbus vertrok vanuit Cádiz op zijn ontdekkingsreis naar Indië, maar ontdekte Amerika.

Verrassende Highlights in Costa de la Luz

Bezoek de 'Sherry-driehoek': Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda en El Puerto de Santa María. Hier zie je hoe de beroemde Spaanse sherry wordt gemaakt. Natuurlijk kun je de verschillende soorten sherry ook proeven! In Jerez kun je bovendien een voorstelling bezoeken van de beroemde rijschool Real Escuela Andaluza de Arte Excuestra en de schitterende paarden aan het werk zien.

Ten oosten van Tarifa achter de circa 340 m hoge Puerto de Cabrito vind je de Mirador del Estrecho. Vanaf dit fantastische uitzichtterras kun je Afrika bijna aanraken.

El Rocío is een sfeervol bedevaartsoord. Met Pinksteren ontmoeten duizenden gelovigen elkaar om met versierde ossenkarren de maagd 'La Paloma Blanca', de heilige maagd van Rocío te eren.

Praktische Tips voor je vakantie naar Costa de la Luz

Hoelang is het vliegen naar Costa de la Luz?

Costa de la Luz is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Costa de la Luz?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Costa de la Luz.

Wat is de route van Nederland naar Costa de la Luz

De verbinding vanuit Nederland naar Sevilla is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 3 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Costa de la Luz?

Er zijn frequente interlokale busverbindingen tussen de diverse plaatsen aan de Costa de la Luz, zoals Chiclana de la Frontera, El Puerto de Santa Maria, Sanlúcar de Barrameda en Cádiz.

Er gaat 1 keer per week een ferry van Cádiz naar Gran Canaria (Las Palmas) en Santa Cruz de Tenerife. Vanuit El Puerto de Santa Maria gaat er 4 keer per dag een veerboot naar Cádiz. Op zondag vaart deze veerboot 5 keer per dag. Er kunnen geen auto’s mee op de veerboot.

In bijna elke plaats is een taxistandplaats. ’s Nachts wordt er een toeslag berekend. In vergelijking met Nederland zijn de taxitarieven laag.