Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Spanje ×
  • Baskenland ×

Vakantie Baskenland

Een ruig stukje Spanje, verpakt in rotsachtige kusten en een groen, heuvelachtig binnenland: welkom in het stoere Baskenland. Al eeuwenlang heeft deze streek een tegendraads en eigenwijs karakter. Typisch Spaanse elementen als flamenco, sherry en castagnetten? Die kom je hier niet tegen: de Basken doen het op hun eigen manier! Baskenland laat je Spanje op een geheel andere manier ervaren. Ga jij het binnenkort ontdekken?

Lees meer

5 Redenen om op vakantie naar Baskenland te gaan

 • Leer Spanje op een andere manier kennen door het stoere, eigenwijze Baskenland
 • Wandel door het heuvelachtige binnenland en bezoek de ruige kusten
 • Waai uit op het strand van San Sebastián: het Rio de Janeiro van Spanje
 • Ervaar het traditionele vissersleven in de Middeleeuwse stad Getaria
 • Bezoek de moderne kunststad Bilbao, vol van historie en bezienswaardigheden

Leukste plaatsen van Baskenland

Baskenland is natuurlijk veel meer dan alleen groene heuvellandschappen en traditionele dorpen. En, laat de leukste plaatsen van Baskenland dat nu eens bewijzen. Om te beginnen in het moderne 'Kunstmekka' Bilbao: de grootste stad van het gebied. Wanneer je de rivier Nervión oversteekt, kom je in het authentieke centrum terecht. Naast eeuwenoude huizen in Baskische stijl struin je hier eveneens over statige pleinen. Ga smaakvol dineren in aangrenzende restaurants en geniet van lokale specialiteiten. Of, snuffel rond in knusse boetiekwinkeltjes. Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Bilbao is natuurlijk het fameuze Guggenheim Museum: dé plek waar je kunstenaars als Warhol en Picasso kunt bewonderen. En, ben je klaar voor de volgende stad? Mooi! Wees dan van harte welkom in San Sebastián: dé badplaats van Baskenland, ook wel het 'Rio de Janeiro' van deze streek. Het lange zandstrand, de groene heuvels en het Christusbeeld op de berg: de vergelijking mag duidelijk zijn! Struin door het historisch centrum en wandel naar de hoge Urgull. En, waai natuurlijk heerlijk uit op het strand tijdens je vakantie naar Baskenland.

Onze 3 tips voor Baskenland

 • Bezoek Getaria: Wil je het ultieme Baskenland ervaren? Bezoek het pittoreske en Middeleeuwse vissersplaatsje Getaria. Deze plaats laat je kennismaken met authentiek Baskenland: lokale specialiteiten, het Baskische vissersleven èn typisch Baskische sferen. Hoe interessant is het om Spanje eens vanuit een heel andere hoek te bekijken?

 • Als een pelgrim naar San Juan de Gaztelugatxe: Ben je avontuurlijk ingesteld? Mooi! Via deze bochtige kustroute bereik je namelijk de 10e-eeuwse San Juan de Gaztelugatxe-kapel. Maar, het is vooral ook de tocht er naartoe: na een wandeling door de natuur bereik je de eeuwenoude, stenen brug. Met dit ongerept stukje Baskenland zet je even een stap terug in de tijd.
 • Bezoek het Guggenheim Museum: Breng in de moderne kunststad Bilbao zeker een bezoek aan het Guggenheim Museum: hier vind je namelijk topstukken van kunstenaars als Warhol en de Spaanse Picasso. Deze bijzondere hotspot mag je zeker niet missen tijdens je vakantie naar Baskenland!

Stranden van Baskenland

San Sebastián wordt gezien als dé zomerhoofstad van Baskenland: dit komt door het lange zandstrand Playa de la Concha, gelegen tussen groene heuvels. Dit ruime en brede strand, die een schelpachtige vorm heeft, biedt voor iedereen plek: van spelende kinderen tot sportieve watersporters. In de Concha Baai vind je eveneens het Ondaretta strand: deze biedt enorm veel ruimte aan zonaanbidders. Ben je een surfliefhebber? Dan moet jij op het Zurriola strand zijn: door veel aanwezige jongeren heeft het een modern gehalte. En, je vindt er trendy strandbarretjes! Ideaal voor een Spaanse lunch tussendoor. Dichtbij Bilbao vind je het plaatsje Plentzia: hier ligt het strand van Playa de Plencia. Noem het gerust een pareltje, zo midden tussen groene heuvels. Alle zandstranden in dit gebied bezitten weinig tot geen ligbedden en parasols: vergeet dus niet fijne strandlakens mee te nemen tijdens je vakantie in Baskenland.

Natuur van Baskenland

Naast badplaats San Sebastián en cultuurrijk Bilbao staat Baskenland vooral bekend om de indrukwekkende natuur. De ruige rotsen bij de kust, omringd door glooiend groene heuvels: het mag duidelijk zijn waar Baskenland zijn schoonheid aan te danken heeft! En, waarom het zich perfect leent voor indrukwekkende wandelingen. Door het heuvelachtige landschap heb je namelijk veel panoramische uitkijkpunten. Tussen de rotsen en idyllische heuvels ontdek je ook de uitgestrekte wijngaarden die Baskenland rijk is. En, wist je dat je hier ook natuurreservaten vindt, zoals het Urdaibai-biosfeerreservaat? Spot hier ongeveer 250 vogelsoorten en ervaar de haast paradijselijke natuur. Kleine stranden, hoge kliffen en lommerrijke bossen met steeneiken: kijk je ogen uit in dit schitterende moeraslandschap. Ga je op vakantie naar Baskenland? Strik dan alvast je veters voor de mooiste wandelingen!

Uitgaan in Baskenland

Uitgaan in Baskenland, kan dat? Ja, zeker! Maar, het ligt natuurlijk wel aan de plek waar je bent. In de traditionele dorpjes in het binnenland kom je geen clubs, discotheken of feestrijke kroegen tegen. Waar je wel moet zijn? Dat is natuurlijk in de hoofdstad Bilbao. Vooral de historische binnenstad en de wijk Indautxu zijn hierbij erg populair. Geniet in de avond vooral van lokale specialiteiten in sfeervolle restaurants. En, neem een kop koffie in een trendy koffiebar! De nachtelijke uren daarentegen? Die spendeer je in moderne clubs en discotheken. Vooral de grote steden in Baskenland bieden op uitgaansfront veel vertier. En, de kleinere steden en dorpen? Daar kun je terecht in traditionele restaurants en kroegen: doe dit ook zeker, want hiermee ervaar je dit authentiek stukje Spanje.

Praktische Tips voor je vakantie naar Baskenland

Waar ligt Baskenland in Spanje?

Baskenland ligt in het noorden van Spanje, nog net grenzend aan zuidwestelijk Frankrijk.

Hoe lang is het vliegen naar Baskenland?

De vliegtijd vanuit Nederland naar Baskenland ligt tussen de 2 en 2.5 uur.

Hoe lang is het rijden naar Baskenland?

Vanaf Utrecht rijd je in gemiddeld 15 uur naar Baskenland, gebaseerd op de snelste route.

Wat zijn de leukste plaatsen voor een vakantie in Baskenland?

De meest drukbezochte plaatsen in Baskenland zijn Bilbao en San Sebastián. Andere leuke plaatsen zijn Gasteiz, Portugalete en Getxo.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Baskenland?

Wil je voor de zon gaan? Dan vormt juni tot en met september de beste reistijd naar Baskenland: nu is dit gebied het meest zonzeker. In het voor- en najaar staat vooral de natuur centraal: in het voorjaar staat alles in bloei terwijl het najaar voor prachtige verkleuringen zorgt. Wil je voor de 'transformerende' natuur gaan? Dan vormen april, mei en oktober de beste reistijd.

Spanje in een stoer en eigenwijs jasje? En, waar je paradijselijk groene heuvels vindt, evenals het moderne Bilbao? Ontdek het met een vakantie naar Baskenland!