Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Senegal ×

Senegal is misschien niet het eerste vakantieland waar je aan denkt. Als je open staat voor verrassingen zul je je hart verliezen aan dit prachtige Afrikaanse land. Waarom? Op de eerste plaats vanwege de oprechte gastvrijheid van de Senegalese inwoners! Daarnaast door de ideale combinatie tussen strand en natuur door een bijzondere mix aan landschappen met delta’s van rivieren, mangroven, regenwouden, savannes én uiteraard zonovergoten stranden. Ontdek deze heerlijke winterzonbestemming aan de Atlantische Oceaan!

Lees meer

Op vakantie naar Senegal

Senegal is een land in West-Afrika dat waarschijnlijk niet als eerst in je opkomt voor een heerlijke zonvakantie. Na 5 uur vliegen krijg je een warm welkom dankzij de Senegalese gastvrijheid. Je verblijft in één van onze mooie hotels aan de westkust van Senegal. Veel van deze hotels liggen pal aan goudkleurige stranden. Vanuit je hotelkamer kun je zelfs de omslaande golven in de zee horen! Wat Senegal als vakantiebestemming uniek maakt, is dat je de stranden makkelijk inwisselt voor de natuur. In het achterland liggen een aantal fantastische wildparken waar je op safari kunt. Spot onder andere giraffen, zebra’s en apen! De diversiteit van het land maakt je vakantie in Afrika helemaal compleet!

De leukste plaatsen van Senegal

De meeste leuke plaatsen in Senegal vind je aan de westkust. Hier liggen de mooie stranden en hotels van goede kwaliteit. Dit is de provincie Thies en de kuststrook wordt ook weleens Petite Côte genoemd. Hier vind je badplaatsen zoals Mbour, Pointe Sarene, Saly en Somone. Mbour is bekend om de visserij. De vismarkt trekt veel bekijks en ook de vissersboten die vertrekken en aankomen met verse vangst is een bezienswaardigheid op zichzelf. Vlakbij ligt één van de populairste kustplaatsen van Senegal: Saly. Je vindt in Saly prachtige stranden met luxe hotels, wuivende palmbomen en rieten parasolletjes. Allemaal kenmerken van deze prachtige kustlijn. Verder zijn er veel restaurants, bars en winkels te vinden waar je je prima vermaakt.

Ook Somone trekt veel vakantiegangers aan. Deze kustplaats is een stuk rustiger en kleinschaliger in vergelijking met Saly, maar heeft alles in petto voor een heerlijke strandvakantie in Senegal. Wat oorspronkelijk een authentiek vissersdorp was, is uitgegroeid tot een bloeiend vakantieoord met hotels, restaurants en bars. Bovendien vind je op korte afstand van Somone een mooie lagune met mangroves waar veel vogelsoorten hun natuurlijke habitat hebben.

Bezienswaardigheden Senegal

Voor cultuur en historie ben je in de hoofdstad Dakar aan het juiste adres. Dakar staat bekend om zijn bijzondere markten waar je leuke souvenirs als zandschilderijen en glasschilderingen kunt kopen. Na al het slenteren en winkelen trek gekregen? Dan moet je zeker een vers bereidde vis proberen! Tip: de gegrilde tandbaars. Verder vind je veel Franse invloeden terug in het eten zoals stokbrood, diverse kazen en croissants.

De hoofdstad ligt in het meest westelijke stukje van Afrika waar nog veel sporen van de slavernij te vinden zijn. Vanuit Dakar kun je een excursie per boot maken naar La Maison des Esclaves. Tussen de 16e en 19e eeuw zijn veel slaven naar dit eiland, de zogeheten 'Nieuwe Wereld' getransporteerd. Dit roze slavenhuis staat dan ook symbool voor de West-Afrikaanse slavenhandel. Op het eiland, ook wel Gorée genoemd, vind je nog veel meer koloniale huizen in allerlei kleuren. Het eiland diende onder andere als decor voor de film ‘The Guns of Navaronne’.

Onze tips voor Senegal

Speciaal voor jouw vakantie naar Senegal hebben wij enkele tips:

  • Plan een dagtrip naar Touba. Deze stad in het binnenland heeft een reusachtige en schitterende moskee. Het lijkt hier wel op het verhaal van Aladdin!
  • Met de boot kun je naar het eiland Fadiouth. Dit eiland is ontstaan door ontelbare schelpen die de ondergrond van dit eiland vormen.
  • In Dakar kun je de grootste kerk van het land bekijken. De Cathedrale de Souvenir Dakar is voor de lokale inwoners erg belangrijk.
  • Hoteltip: RIU Baobab in Pointe Sarene

Natuur in Senegal

Een zeer bijzonder natuurverschijnsel in Senegal is Lago Rosa. Dit is een meer dat roze kleurt. Buiten dit gegeven kun je in het meer ook blijven drijven zonder te watertrappelen. Dit komt door de grote hoeveelheid zout in het meer. Dit is dus hetzelfde principe als de Dode Zee bij Jordanië. Neem je zwemkleding dus zeker mee en lees een goed boek terwijl je drijft in het water. Je ziet hier ook veel bootjes zout scheppen van de bodem. Als het zout eenmaal gedroogd is kun je het als souvenir kopen.

Bezoek voor een wildlife-ervaring het prachtige natuurreservaat Bandia Game Reserve en spot veel wilde dieren. Vergeet op safari ook zeker niet langs de bekende Baobab-boom te gaan. Deze duizend jaar oude boom met een omtrek van maar liefst 17 meter vind je namelijk ook in dit park! Je kunt ook een wandelsafari in Bandia Game Reserve maken waarbij je op gepaste afstand bijvoorbeeld neushoorns, giraffen, struisvogels, zebra’s en wilde zwijnen kunt zien.

Een ander mooi natuurpark in Senegal is National Park Djoudj. Voor vogelspotters is dit een paradijs met maar liefs 400 vogelsoorten. Vooral flamingo’s en ontelbare pelikanen vergezellen het landschap in dit natuurpark. Je kunt een dagtrip naar National Park Djoudj wellicht combineren met een bezoek aan jazzstad Saint-Louis.  

Meer natuur vind je in Saloum Delta National Park. Deze rivierendelta bij de grens met Gambia is een soort van natuuroase met schelpeneilanden. Veel trekvogels hebben hier hun thuis. Met een kano kun je een mooie vaartocht maken door de ongerepte natuur.

Praktische tips voor je vakantie naar Senegal

Waar ligt Senegal?

Senegal ligt aan de westkust van Afrika, grenzend aan de Atlantische Oceaan. Gambia is een apart land binnen de landsgrenzen van Senegal en wellicht leuk om ook te bezoeken. Qua oppervlakte is Senegal ongeveer 5 keer zo groot als Nederland.

Hoe lang is het vliegen naar Senegal?

Met een rechtstreekse vlucht is Senegal ongeveer 5 uur vliegen vanaf Nederland. Daarmee is het één van de beste en dichtstbijzijnde zonnige bestemmingen in de winter.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Senegal?

In Senegal is het in onze zomertijd 2 uur vroeger en in onze wintertijd is het in dit Afrikaanse land 1 uur vroeger in vergelijking met Nederland.

Hoe is het openbaar vervoer in Senegal?

Het openbaar vervoer is in Senegal anders dan je gewend bent in Nederland. Er rijden aan de westkust bussen, maar deze zijn vaak overvol en chaotisch. Als je ergens naartoe wilt kun je het beste de receptie van je hotel een taxi laten bellen. Vooral als je meer richting het binnenland gaat is een georganiseerde excursie aan te raden.

Wanneer beleef jij een vakantie naar het zonnige Senegal? Vind online de beste deals voor mooie hotels in Senegal of kom langs in één van onze reisbureaus