Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Senegal ×

Senegal, een land in West-Afrika dat waarschijnlijk niet als eerst in u opkomt voor een heerlijke zonvakantie.
Na 6 uur vliegen wordt u met een warm welkom ontvangen dankzij de Senegalese gastvrijheid. Spot giraffen, zebra’s en apen in één van de wildlife parken, zon tussen de wuivende palmbomen op een wit zandstrand en proef van de lokale cuisine! De diversiteit van het land maken uw vakantie helemaal compleet!

Lees meer

Bezienswaardigheden Senegal

In de badplaats Saly, aan de Petite Côte, kunt u op en top genieten van zon, zee en strand. Parelwitte stranden, wuivende palmbomen en rieten parasolletjes zijn allemaal kenmerken van deze prachtige kust.

Somone is ook een badplaats aan de Petite Côte, wat een oorspronkelijk een authentiek vissersdorp van Saly was. Met één van de mooiste stranden is deze badplaats uitgegroeid tot bloeiend vakantieoord met hotels, restaurants en bars.

Bezoek voor een wildlife-ervaring het prachtige natuurreservaat Bandia Game Reserve en spot giraffen, zebra's, apen en andere dieren. Vergeet ook zeker niet langs de bekende Baobab-boom te gaan. Deze duizend jaar oude boom met een omtrek van maar liefst 17 meter vind je namelijk ook in dit park! 

Gaat u liever voor actief? Maak dan een onvergetelijke wandeltocht en wellicht staat u oog in oog met een reusachtige neushoorn.

 

Historie in Dakar

Voor cultuur en historie bent u in Dakar op het juiste adres. Dakar staat bekend om zijn bijzondere marktjes waar u de leukste souvenirs als zandschilderijen en glasschilderingen kunt kopen. Heeft u na al het slenteren en winkelen trek gekregen? Dan moet u zeker een vers bereidde vis proberen! Tip: de gegrilde tandbaars. Verder vindt u vele Franse invloeden terug in het eten.
Zo kunt u stokbrood, diverse kazen en croissants als ontbijt halen.

De hoofdstad ligt in het meest westelijke stukje van Afrika, waar nog veel sporen van de slavernij te vinden zijn. Vanuit Dakar kunt u een excursie maken naar La Maison des Esclaves. Tussen de 16e en 19e eeuw zijn veel slaven naar dit eiland, de zogeheten 'Nieuwe Wereld' getransporteerd. Dit roze slavenhuis staat dan ook symbool voor de West-Afrikaanse slavenhandel.