Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Oostenrijk ×
    • Wenen ×

Prachtige bezienswaardigheden, sfeervolle koffiehuizen en keizerlijke architectuur. Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is een fantastische bestemming waar je je ogen uitkijkt. Geniet van de mooiste operavoorstellingen en klassieke concerten, én koffie met sachertaart! Maar wist je dat er rondom Wenen óók van alles te beleven is? Dankzij de sprookjesachtige kastelen, historische stadjes en glooiende wijngaarden is een vakantie in Wenen zo gevuld!

Lees meer

5 redenen om op vakantie naar Wenen te gaan

✓ Indrukwekkende musea en historische gebouwen
✓ Wereldberoemde opera
✓ Sfeervolle koffiehuizen
✓ Sprookjesachtige paleizen en kastelen
✓ Wandelen door de wijnheuvels

Wat te doen in en rondom Wenen?

Wat te doen in Wenen?

In Wenen vind je ontzettend veel bezienswaardigheden. Een van de vele must-sees is natuurlijk het paleis van keizerin Sissi, Paleis Schönbrunn. Wandel door de spiegelzaal, waar Mozart op 6-jarige leeftijd al een concert gaf, en vergaap je aan de rijkversierde vertrekken. Het is bovendien ook heerlijk struinen door de bijbehorende tuinen van het paleis.

Een andere bezienswaardigheid die je niet over mag slaan is het Kunsthistorisches Museum, waar je de kunstcollectie van het Habsburgse vorstendom kunt bewonderen. Maar ook het pand zelf is een absolute blikvanger. Een ander pareltje op kunstgebied is het Slot Belvedere, een barokpaleis met een fijn park eromheen. In het museum hangen onder andere werken van Gustav Klimt. Ook de Weense Staatsopera mag je niet overslaan. Hier kun je in een schitterende setting een opera- of balletvoorstelling bijwonen. Een unieke ervaring! Liefhebbers van katholieke kunst bezoeken de Stephansdom, een indrukwekkende kathedraal die het symbool van Wenen vormt.

Uiteraard moet je in Wenen ook een van de sfeervolle koffiehuizen bezoeken. En de beroemde Sachertorte proeven (chocoladetaart met abrikozenmarmelade), die hier het levenslicht zag. Wist je dat de 'Wiener Kaffeehauskultur' zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat?

Wat te doen rondom Wenen?

Het loont absoluut de moeite om tijdens je vakantie in Wenen de omgeving te verkennen; de regio is dan ook goed te combineren met een autovakantie in Oostenrijk. Een van de mooiste gebieden in de buurt is de Wachauvallei, een schilderachtig dal vol met wijnranken, groene heuvels en middeleeuwse dorpjes. Je wandelt er langs kastelen, kloosters en ruïnes. Een schitterende plek om wandeltochten te maken én wijn te proeven, dus! Een andere fijne plek om te wandelen zijn de Weense bossen aan de rand van de stad. Of het pittoreske Laxenburg, op 15 kilometer van Wenen. Hier ligt een immens landschapspark met kastelen, monumenten en schilderachtige taferelen. Je kunt er ook varen of fietsen.

Een andere bezienswaardigheid buiten Wenen is de Abdij van Melk, een gigantisch klooster met een kerk in barokstijl. Keizerin Maria Theresa van Oostenrijk zei ooit over de Abdij van Melk: 'Ik zou spijt hebben gehad als ik dit nooit gezien had.' Kortom, een must-see dus!

Onze tips voor je vakantie in Wenen

  • Maak een wandeling over de Ringstrasse, die bestaat uit verschillende boulevards rondom het centrum. Aan de Ringstrasse liggen prachtige historische gebouwen. Geen zin om te lopen? Dan kun je op de speciale Ringtram stappen, die langs alle bezienswaardigheden aan deze boulevards rijdt.
  • Wil je Wenen eens met een andere blik bekijken? Stap dan aan boord voor een boottocht over de Donau en bekijk alle pracht en praal vanaf het water!

Eten en drinken in Wenen

Aan lekker eten en drinken geen gebrek in Wenen! In de omgeving worden heerlijke wijnen geproduceerd en allerlei iconische lekkernijen komen uit Wenen. Zoals natuurlijk de Wiener Schnitzel of de eerdergenoemde Sachertorte. Schuif aan in een typische gasthof en doe je tegoed aan een Wiener Schnitzel met een citroentje en aardappelsalade. Voor de wereldberoemde chocoladetaart of een échte Apfelstrudel moet je in een van de historische koffiehuizen zijn. En maak ook zeker even een rondje op de Naschmarkt, een historische markt met tal van eetkraampjes.

Zin in een vakantie vol cultuur, historie, lekker eten en sprookjesachtige wandelingen? Dan is een vakantie in Wenen zeker wat voor jou. Bekijk hier ons aanbod hotels in Wenen!