Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Verona ×

Stedentrip Verona

In de Noord-Italiaanse streek Veneto ligt Verona. Deze elegante stad staat niet alleen bekend als stad van de opera, maar vooral als meest romantische stad van Italië. Het middeleeuwse Verona vormt immers het decor van Shakespeare’s tragische liefdesgeschiedenis Romeo en Julia. Maak een wandeling door het historische centrum, geniet van een prachtige opera of bewonder één van de vele mooie kerken!

Lees meer

Hoogtepunten Verona

Als je in Verona bent, mag je de Arena zeker niet overslaan. Dit imposante eeuwenoude theater is één van de grootste bewaard gebleven Romeinse amfitheaters. Het dateert uit de 1ste eeuw na Christus. In de Arena kun je bijzondere opera’s bekijken, vooral tijdens het operafestival Stagione Lirica zijn de voorstellingen bijzonder spectaculair. Aïda, Tosca en Carmen: het zijn indrukwekkende schouwspellen met soms wel 1500 spelers. Helemaal sfeervol wordt het als alle 22.000 bezoekers geheel volgens de traditie een kaars opsteken aan het begin van de voorstelling. Via de D-reizen Vakantiewinkels kun je entreekaartjes bestellen.

De San Zeno Maggiore is de belangrijkste kerk van Verona. Dit machtige romaanse bouwwerk kijkt uit over de stille, ruime Piazza San Zeno en ligt even buiten het ‘centro storico’. Binnen in de basiliek stap je 5 eeuwen terug in de tijd. Bekijk zeker het opvallende drieluik Madonna met heiligen achter het hoofdaltaar. Door een slim gebruik van perspectief lijkt het alsof de stenen zuilen deel uitmaken van de schildering.

Treed in de voetsporen van Romeo en Julia. Begin je wandeling in de Via Arche Scaligeri, waar het eenvoudige huis van Romea, Casa di Romeo staat en wandel door naar de winkelstraat Via Cappello. Hier kun je een bezoek brengen aan voorname Casa Giulietta, het 13e eeuws herenhuis waar Shakespeare’s Julia in gewoond zou hebben. Als je voor het beroemde balkon staat, hoef je niet lang te fantaseren hoe Romeo hier stond! Na Casa Giuliette ga je naar de kerk San Francesco al Corso. Hier staat de Tomba di Giulietta, waar volgens de legende Shakespeare’s Julia ligt.

Op vakantie naar Verona

Hou je van historie, kunst en cultuur, maar ook van die typische elegantie die Noord-Italiaanse steden kenmerkt? Dan is Verona de juiste keuze voor u, want in Verona kun je zich de hele dag laven aan paleizen, kerken en musea. Een wandeling door het historisch centrum van is dé manier om de stad écht te beleven! Geniet van die typisch Italiaanse sfeer, kijk mensen vanaf de terrassen en eet heerlijk in één van de vele restaurantjes die Verona rijk is.

Verona is na Venetië de belangrijkste stad van het gebied Veneto. Het is een handelsstad van betekenis, maar ook een echte toeristische trekker. Verona is niet zo druk als Venetië, maar zeker je bezoek meer dan waard. 

Het prachtig gerestaureerde oude stadscentrum van Verona, het ‘centro storico’, heeft een elegante, aristocratische uitstraling. Je vindt hier vrijwel alle culturele toppers dicht bij elkaar. Deze bezienswaardigheden hebben vaak oude Romeinse resten als basis. Zo is het schilderachtige Piazza delle Erbe bijvoorbeeld gebouwd op het forum, dé ontmoetingsplaats van de oude Romeinen. 

Steek je via één van de schitterende bruggen de Adige over, dan verlaat je het ‘centro storico’ en kom je in de andere wijken van Verona. Deze zijn zeker niet minder interessant. Hier vind je nog talloze andere bezienswaardigheden, zoals het Teatro Romano en de basiliek van San Zeno Maggiore. Buiten het ‘centro storico’ kun je bovendien heerlijk flaneren op de grote pleinen en boulevards langs de rivier de Adige. Ook hier is de sfeer typisch Italiaans!

Ligging Verona

Verona ligt in Veneto, een regio in Noord-Italië die grenst aan Oostenrijk. In het zuiden strekt de regio zich uit tot de rivier de Po. Verona ligt aan de rivier de Adige, precies op de plek waar de Povlakte overgaat in de eerste uitlopers van de Alpen.

In de nabijheid van Verona ligt de Brennerpas, een belangrijke schakel tussen Italië en de rest van Europa. Door deze route had Verona eeuwenlang een sleutelpositie op het gebied van handel en verkeer.