Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Italie ×
  • Gardameer ×
  • Desenzano Del Garda ×

Vakantie Desenzano Del Garda

Eén van de mooiste plaatsen van Italië? Dat is het schilderachtige Desenzano del Garda, een sprookjesachtige stad aan het Gardameer! Het lijkt hier haast alsof je in Venetië bent, met de oude haven Porto Vecchio en de pittoreske, gekleurde huizen. En, wat dacht je van de aanwezige designerwinkels, zoals Versace en Prada? Of, de culturele bezienswaardigheden? En, vergeet de heerlijke pizza's niet. Houd je van schilderachtig Italië? Ga op vakantie naar Desenzano del Garda!

Lees meer

5 Redenen om naar Desenzano del Garda te gaan

 • Geniet op één van de mooiste en oudste locaties aan het Gardameer
 • Struin door het oude centrum en ontdek de mooiste designerwinkels, zoals Armani
 • Huur een bootje en ga het Gardameer op
 • Zoek een plekje op het strand en geniet van de zon, evenals het panoramisch uitzicht
 • Dicht in de buurt van steden als Brescia en Bergamo

Bezienswaardigheden in Desenzano del Garda

Desenzano del Garda is, naast één van de mooiste, ook één van de oudste plaatsen aan het Gardameer. Zo vind je er nog veel oude resten uit vroegere tijden. Denk aan de restanten van een Romeinse villa bij de kerk van Santa Maria Maddalena. En, het 3e-eeuwse badhuis met vloermozaïeken. Breng daarbij ook zeker een bezoek aan Il Castello: een versterkte burcht uit de Middeleeuwen. Maar, ook het historisch centrum van Desenzano del Garda is heerlijk om doorheen te struinen: de oude, traditionele huizen aan de haven doen dan ook Venetiaans aan. Aan de haven van Porto Vecchio geniet je van de lekkerste, Italiaanse wijnen, evenals typisch Italiaanse gerechten. Wandel je door het centrum? Dan stuit je eveneens op de mooiste designerwinkels. Versace, Armani en Prada, maar ook kunst- en knusse boetiekwinkeltjes: samen decoreren ze de smalle straatjes van dit idyllische plaatsje aan het Gardameer. Neem ook zeker de tijd voor een Italiaans kopje koffie in een trendy koffiebar. En, wil je avontuur aan je vakantie naar Desenzano del Garda toevoegen? Huur dan een bootje en ga het Gardameer op!

Onze 3 tips voor Desenzano del Garda

Bezoek de stad Bergamo: Wil je een cultureel dagje uit tijdens je vakantie in Italië? Breng een bezoek aan het 'Italiaanse meesterwerk' Bergamo, op een klein uurtje rijafstand. In tegenstelling tot het moderne Milaan doet deze stad zelfs wat Middeleeuws aan. Je vindt hier de mooiste bezienswaardigheden, zoals statige kerken, muurschilderingen en het oudste stadsgedeelte. Extra leuk: Neem hier het treintje om zoveel mogelijk van de stad te zien! Deze brengt je namelijk van het nieuwe naar het oude centrum. En, wil je even een pauze? Ga dan voor een heerlijk Italiaanse lunch, zoals een pizzabroodje op een pittoresk plein.

Ontdek Isola del Garda: Middenin het Gardameer vind je het idyllische eiland Isola del Garda. Dit is werkelijk een klein stukje paradijs: alleen al de neogotische Villa Borghese Cavazza is een architectonisch kunstwerk! Maak hier dan ook de mooiste foto's, want deze locatie is uitmuntend. Je bereikt het eiland per boot: super leuk, want hiermee maak je de trip ook nog eens avontuurlijk. Zeker doen, dus.

Ga naar Brescia: Een prachtig oud centrum vol van bezienswaardigheden uit de Middeleeuwen en Renaissance? Hiervoor ga je naar de nabijgelegen stad Brescia, op een half uur rijafstand van Desenzano del Garda. In deze stad kom je namelijk prachtige, culturele bezienswaardigheden tegen. Denk aan indrukwekkende kerken en het voormalig paleis Piazza della Loggia. Maar, natuurlijk ook de overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals het Piazza del Foro. Brescia leent zich perfect voor een cultureel en 'Romeins' dagje uit. Of, ga uitgebreid winkelen in de gezellige winkelstraten in het moderne stadscentrum. En, drink uiteraard een cappuccino op een zonnig terrasje.

Stranden van Desenzano del Garda

Tijdens je vakantie in Desenzano del Garda naar het strand? Dat kan! De meeste campings beschikken namelijk over een eigen privéstrand. Wil je naar een openbaar strand? Tussen Sirmione en Desenzano del Garda, in Rivoltella, vind je het strand Porto di Rivoltella: hier vind je een strandbar en zelfs een veld voor beachvolleybal. Het aantal ligbedjes is hier beperkt. Of, kies voor La Zatera: dit is een kuststrookje met een strandbad, evenals een bar en een faciliteit tot het huren van ligbedden. En, een handige tip: neem altijd eigen strandlakens mee voor extra comfort, want de meeste stranden aan het Gardameer bestaan uit kiezels.

Restaurants & uitgaan in Desenzano del Garda

Desenzano del Garda is, samen met Lonato, de meest bruisende plek aan het Gardameer. Hier vind je dan ook de meeste uitgaansgelegenheden. Wil je graag tot in de nachtelijke uren doorgaan? In de omgeving van Desenzano del Garda en Lonato vind je moderne clubs en discotheken. Populaire hotspots in Desenzano zijn Art Club Disco en Mazoom le Plaisir: je vindt hier verfijnde muziek en zelfs internationale DJ's. De clubs in de omgeving van Lonato en Desenzano del Garda trekken dan ook veelal jong publiek. Wil je het graag rustiger aan doen, zoals lekker uiteten gaan? In Desenzano del Garda vind je ook veel restaurants en kroegen. Ga voor een iconische, Italiaanse koffie in een trendy koffiebar. Of, proef de beste pizza's in een traditionele pizzeria. Tijdens je vakantie in Desenzano del Garda heb je verschillende keuzes tot dineren: kies voor chic en meer haute cuisine tot een gezellig, bistro-achtig restaurant met smaakvolle pasta's. En, waar ga jij een Italiaans wijntje drinken?

Praktische Tips voor je vakantie naar Desenzano del Garda

Waar ligt Desenzano del Garda in Italië?

Desenzano del Garda ligt in het noorden van Italië, in de regio Lombardije. Deze stad ligt direct aan het Gardameer, dicht in de buurt van Brescia.

Hoe lang is het rijden naar Desenzano del Garda?

Vanaf Utrecht rijd je in gemiddeld 12.5 uur naar Desenzano del Garda, gebaseerd op de snelste route.

Hoe rijd je naar Desenzano del Garda?

Noordelijk Nederland begint de route vanaf Utrecht en rijdt via Arnhem naar Düsseldorf, gevolgd door Frankfurt. Vanuit hier volg je de route Heidelberg en Karlsruhe, door naar het Zwitserse Basel. Ben je hier beland? Dan rijd je door naar Lucerne en Bellinzano om zo je weg naar Como te vervolgen. Vanuit Como rijd je naar Milaan en Bergamo, gevolgd door Brescia en Desenzano del Garda. Zuidelijk Nederland rijdt eerst via Eindhoven en Maastricht door naar het Belgische Luik. Hier rijd je in de richting van Trier om je weg naar Saarbrücken te vervolgen, gevolgd door Strasbourg. Vanaf deze plek rijd je door naar Colmar en Basel: vanaf nu is de route hetzelfde als van noordelijk Nederland.

Hoe is het openbaar vervoer in Desenzano del Garda?

Rondom het Gardameer, en dus ook in Desenzano del Garda, wordt voornamelijk de bus gebruikt. Deze rijdt op vaste tijdstippen en vormt een heel toegankelijk vervoersmiddel. Een andere optie zijn (duurdere) taxi's.

Wil je naar één van de mooiste plaatsen aan het Italiaanse Gardameer? En, met culturele dagjes uit naar eeuwenoude steden? Ontdek het met een zonvakantie naar Desenzano del Garda!