Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Campania ×
    • Vico Equense ×

Vakantie Vico Equense

Benvenuti a Vico Equense! In dit dorp net boven de Amalfikust in Campania kom je meteen in Italiaanse vakantiesferen. Denk aan dobberende bootjes voor de kust, fijne zandstranden, pastelkleurige huizen en tafels vol lekker eten. De zon laat zich maar wat graag zien in dit deel van Italië, zo bewijzen de diep gebronsde inwoners die elk vrij uurtje meepakken om van het leven aan zee te genieten.

Lees meer

Op vakantie naar Vico Equense

Aan de Golf van Napels ligt het charmante stadje Vico Equense, dat de ultieme vakantiesfeer ademt. Het straatbeeld wordt gedomineerd door felgekleurde bloemen en palmbomen en aan de voet van het stadje liggen kleine baaitjes waarin gekleurde vissersboten dobberen. De pastelkleurige huizen van Vico Equense zijn trapsgewijs tegen een berg gebouwd, waardoor je vanuit het dorp op tal van plekken schitterend uitkijkt over de zee én de imposante Vesuvius-vulkaan in de verte. Niet voor niets zochten we hier een mooie selectie hotels voor jou uit!

Excursies in Vico Equense

Op ongeveer een uurtje varen van Vico Equense ligt het beroemde jetset-eiland Capri. Verschillende organisaties bieden tours aan waarbij je langs de mooiste plekken op het water vaart en in de middag een paar uur vrije tijd hebt om rond te dwalen op het eiland, waar de grote Hollywoodsterren graag vakantie vieren. Je kunt ook georganiseerde uitstapjes maken naar de Amalfikust en de nabijgelegen badplaats Sorrento.

Onze tips voor Vico Equense

  • Vlak bij Vico Equense ligt Pompeii, een dorp dat bijna 2000 jaar geleden onder een laag lava verdween toen de Vesuvius uitbarstte. Al eeuwen zijn archeologen bezig de oude stad te herstellen. Vandaag wandel je er langs (de resten van) onder meer tempels, villa's en cafés uit de oudheid.
  • Op een niet al te warme dag is de nabijgelegen stad Napels leuk om te bezoeken. In deze karakteristieke Italiaanse stad dwaal je door stegen overspannen met wapperend wasgoed en eet je de beste pizza's ter wereld!

Stranden van Vico Equense

Vico Equense is dé plek voor strandliefhebbers. Dankzij de grillige kustlijn zijn er veel verschillende soorten stranden:

Het strand van Il Pezzolo in Vico Equense

Dit strand bij Vico Equense is vrij toegankelijk – dat betekent dat je er overal je handdoek kunt uitrollen of je eigen bedje kunt openklappen. Goudkleurig zand wisselt af met donkerkleurig vulkaanzand, dat prachtig contrasteert met het turkooizen zeewater. Het uitzicht over zee en de Vesuvius is werkelijk spectaculair.

Het strand van Marina di Vico in Vico Equense

Zonnen in een ansichtkaart, zo voelt een stranddag op het fijne zand van Marina di Vico. De baai is werkelijk schitterend, met gekleurde bootjes op het fonkelende zeewater voor je en spectaculaire rosten bezaaid met mediterrane planten achter je.

Bagni della Regina Giovanna bij Vico Equense

Bij de indrukwekkende ruïnes van een Romeinse villa, die tegen een rots aan zee was gebouwd, kun je nu fantastisch zwemmen. Het smaragdgroene water is er zo mooi dat het lijkt alsof je in een zwembad plonst. Op de rotsen eromheen kun je de hele dag in de zon liggen.

Eten en drinken in Vico Equense

Italianen houden van lekker eten, dat is geen geheim. Maar de inwoners van het stadje Vico Equense tillen het naar een nóg hoger niveau; je vindt er namelijk verschillende sterrenrestaurants. Toch is de eenvoudige keuken hier net zo goed het proberen waard. Wat dacht je van gefrituurde visjes of gerechten met buffelmozzarella en smaakvolle tomaten uit de omgeving?

Praktische tips voor je vakantie naar Vico Equense

Waar ligt Vico Equense?

Vico Equense ligt in Italië, in de regio Campania, op ongeveer 1.845 km afstand van Utrecht.

Wat is de route van Nederland naar Vico Equense?

Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar het vliegveld van Napels, dat op ongeveer 45 km afstand van Vico Equense ligt. Vanaf Utrecht rijd je in ongeveer 20 uur naar Vico Equense.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Vico Equense?

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Vico Equense.

Wat is het voltage in Vico Equense?

De netspanning is 230 volt. Een verloopstekker is vaak noodzakelijk.

Is het water drinkbaar in Vico Equense?

Het leidingwater is drinkbaar, maar wij raden aan om mineraalwater uit flessen te drinken.

Welke taal spreken ze in Vico Equense?

De officiële taal in Vico Equense is Italiaans. In de toeristische gebieden kun je meestal terecht met Engels.

Hoe is het openbaar vervoer in Vico Equense?

In de zomermaanden zijn de wegen erg druk en kun je je beter verplaatsen per (taxi)boot of met de trein.

Wil jij het ultieme vakantiegevoel in Vico Equense ervaren? Bekijk dan snel ons aanbod hotels, appartementen en bungalows online of kom langs bij een van onze reisbureaus.