Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Hongarije ×
    • Budapest ×

Geniet van een heerlijke vakantie in de streek Budapest.

Lees meer

Bezienswaardigheden Budapest

Geniet je ook zo van een mooi uitzicht? Dan mag je het schitterende uitzicht over de stad vanaf de Burchtheuvel echt niet missen! Vanaf hier zie je de klassieke Kettingbrug met daarachter de Parlementsgebouwen weerspiegeld in de Donau! En als je dan toch in het Burchtdistrict bent, bezoek dan meteen het prachtige Vissersbastion, de indrukwekkende 13e eeuwse Matthiaskerk en natuurlijk het magnifieke Burchtpaleis. Zoals een dichter ooit schreef: 'Zolang Buda nog staat, leeft Hongarije'! Voor de liefhebber van (religieuze) kunst en gebouwen is de Sint Stefanus Basiliek (1851) een absolute must! Het imposante bouwwerk heeft een koepel van circa 96 m hoog! En de torens van deze prachtige kerk bepalen voor een deel de skyline van de stad. De stompe uitkijktoren biedt bovendien een prachtig uitzicht over Budapest!

Of houd je meer van de rust van een stadspark? Dan ben je in Budapest aan het goede adres! Slechts weinig steden beschikken in hun centrum over een park zoals dat op het Margaretha-eiland te vinden is: eeuwenoude bomen, honderden soorten rozenstruiken, zwem- en medicinale baden, een kleine dierentuin, middeleeuwse kloosterruïnes en nog veel meer! Dit park bied je alles wat je nodig hebt om volledig tot rust te komen! Wil je aan het einde van de dag genieten van een uitgebreid diner met heerlijke wijn ('stierenbloed'!) of karakteristiek bier? Hongaren staan wereldwijd bekend om hun gastvrijheid, culinaire cultuur en hun grote voorliefde voor voedsel en drank! In Budapest vind je dan ook postmoderne restaurants met een internationale keuken, traditionele restaurants met de authentieke keuken en alles wat daartussen ligt. Aan jou de keuze!

Verrassende Highlights in Budapest

Wil je eens iets heel anders en ben je op zoek naar een oase van rust in een hectische wereld? Weet dan dat Budapest de enige grote stad ter wereld is waar alleen al meer dan 100 thermale bronnen zijn. Er is daarom een keur aan badhuizen, waar je kunt baden, maar uzelf ook kunt laten verwennen met een heerlijke massage, modderbad of sauna! Als herboren stap je even later weer naar buiten! Wist je dat er ook een ondergronds Budapest bestaat? Onder de stad ligt een labyrint van grotten, in totaal waarschijnlijk ongeveer 30 km. Twee van deze grotten zijn toegankelijk voor het publiek. In de ene zie je fraaie stalactieten, in de andere snuif je gezonde lucht op. In 2008 is nog een stuk verborgen Budapest ontdekt. Onder een Turks badhuis in de stad ligt een ondergronds thermaal meer, volgens één van de ontdekkers de grootste, actieve, met water gevulde grot ter wereld. Budapest wil proberen het grottenstelsel op de werelderfgoedlijst van UNESCO te laten plaatsen.

De échte voetballiefhebber moet het Népstadion (Volksstadion) bezoeken, ooit de thuishaven van Hongarijes grootste voetballer Ferenc Puskás. Sinds 2001 heet dit stadion dan ook het Puskás Ferenc Stadion. Puskás speelde in het Hongaarse nationale team tussen 1945 en 1956. Begin jaren '50 was Hongarije onbetwist het beste team in Europa. Puskás ligt begraven in de Sint Stefanus Basiliek in Pest.

Praktische Tips voor je vakantie naar Budapest

Hoelang is het vliegen naar Budapest? Budapest is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen. Wat is het tijdverschil met Nederland van Budapest? Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Budapest.