Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Sissi ×

Sissi is een charmant vissersdorpje met een authentiek centrum. De plaats heeft mooie zandstranden en imposante rotsen, die hoog achter het dorpje oprijzen. Rondom het haventje met de vele vissersbootjes liggen gezellige bars en traditionele restaurants. Hier eet je de heerlijkste verse vis. Vanuit het dorpje wandel je zo de bergen in of maak je een inspannende mountainbiketocht door de bergen.

Lees meer

Op vakantie naar Sissi

Sissi ligt in het noordoosten van Kreta, op circa 70 minuten vanaf de luchthaven Heraklion. De sfeervolle badplaats heeft een levendig centrum en een gezellige haven. Aan de haven bevinden zich diverse leuke restaurantjes en terrassen. Sisi heeft verschillende stranden waar je heerlijk kunt zonnen of actief kunt zijn op het water. 

Sissi is een goed uitgangspunt voor het maken van excursies, bijvoorbeeld naar het schitterende stadje Agios Nikolaos of naar het voormalige lepra-eiland Spinalonga.

De plaats is zeer geschikt voor rustzoekers. Je begeeft je in een omgeving waar de typisch Griekse sfeer nog goed te proeven is. Vanuit Sissi maak je ook mooie wandelingen en mountainbiketochten door de achterliggende natuur.

Excursies Sissi

Ontdek de omgeving van Sissi en andere plekken op Kreta: Maak vanuit Agios Nikolaos (circa 28 kilometer) een boottocht naar Spinalonga en de wereldberoemde voormalige leprakolonie. Bekijk ook de historische opgravingen op diteiland. Breng een bezoek aan de gezellige stad Agios Nikolaos, op ongeveer 28 kilometer afstand, en drink een glas retsina (de bekende Griekse harswijn) op een terras aan hetzoetwatermeer in het centrum van het stadje. Verken de Lassithi-hoogvlakte per scooter of auto. Op deze vlakte op circa 23 kilometer van Sisi staan nog authentieke Griekse windmolens. Je kunt hier ook heerlijk wandelen. Bekijk de informatie over Kreta voor meer ideeën en mogelijkheden.

Ligging

Sissi ligt in een glooiende omgeving. Landinwaarts is de omgeving landelijk en groen met struiken, wijngaarden en olijfboomgaarden. De kust is grillig en rotsachtig.

Sissi ligt aan de noordoostkust van het eiland Kreta. De badplaats heeft een grillige kust met zandstranden en een aantal kiezelstranden. De zeebodem verschilt per strand. Bij de meeste stranden zijn horecafaciliteiten aanwezig.

Stranden van Sissi

De stranden van Sissi zijn prachtig! Het Kalimera-strand is het grootste zandstrand van Sissi. Je bereikt het strand vanaf het Avlaki-strand via een wandeling over rotsen. Het strand ligt aan de achterzijde van het Kalimera Kriti-complex en wordt vooral door gasten van deze accommodatie gebruikt. De zeebodem is bedekt met zand, keien en stenen. Het Kalimera-strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn. Op het strand is een strandbar. Je kunt er ligstoelen en parasols huren. Tevens is er een EHBO-post. Ook zijn er diverse watersportfaciliteiten, zoals windsurfen en waterfietsen.

Het Avlaki-strand, gelegen in een baai, is een klein eenvoudig grind- en kiezelstrand tussen de rotsen. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Het kleine Bouffos-strand bestaat voornamelijk uit zand en ligt in het oosten van Sissi. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met grind, keien en rotsen. Hier vind je douches, toiletten, en kun je ligstoelen en parasols huren. Tevens is er een strandvolleybalnet, bar en cafetaria/snackbar.

Het Sissi-strand is klein en bestaat vooral uit zand. De zeebodem is bedekt met rotsen en loopt vrij snel af. Het strand ligt ter hoogte van het centrum, vlakbij de haven. Je kunt hier ligbedden en parasols huren en er zijn douches. Ook is er een cafetaria/snackbar. Het Sissi-, Avlaki- en Bouffos-strand worden door wandelpaden met elkaar verbonden. Deze zijn echter wel moeilijk begaanbaar!

Het Limani-strand ligt in een baai bij de haven. Het kleine zandstrand ligt tussen de rotsen, waarop je kunt zonnebaden. De zeebodem loopt steil af en is bedekt met keien en stenen. Je kunt hier ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches, strandbewaking en een cafetaria/snackbar. Honden zijn hier niet toegestaan. Ook het Limani-strand heeft de blauwe milieuvlag. Het strand en het water zijn dus extra schoon!

Bezienswaardigheden Sissi

In het achterland van Sissi ligt een van de mooiste natuurgebieden van Kreta, de Lassithi-hoogvlakte op circa 23 kilometer. Lassithi staat bekend om de historische windmolentjes en de Dikti-grot, volgens de Griekse Mythologie de geboortegrot van Zeus. Deze grot kun je per ezel of te voet bereiken.

Met een (huur)auto kun je het mooie stadje Agios Nikolaos bezoeken (op circa 28 kilometer). In het centrum van deze levendige badplaats ligt een diep zoetwatermeer, het Voulismeni-meer.

Agios Nikolaos is ook jouw vertrekpunt als je een boottocht wilt maken naar het eiland Spinalonga, het voormalige verbanningsoord voor mensen die lepra hadden. Op dit eiland kun je rondwandelen en het voormalige oord bekijken.

De opgravingen van het Minoïsche Paleis van Malia liggen op circa 10 kilometer van Sissi en zijn zeker een bezoek waard. Het paleis is bijna 4000 jaar oud. In de omgeving van het paleis kun je heerlijk wandelen.

Verrassende Highlights in Sissi

Heb je een goede conditie? Maak dan een mountainbiketocht door de Griekse dorpjes in het achterland van Sissi. Bezoek het dorpje Milatos, waar je heerlijke verse vis kunt proeven, of klim naar het dorpje Vrachasi. Hier les je jouw dorst met water dat rechtstreeks uit de bergen komt.

Op circa 70 kilometer van Sissi, aan de oostkust van Kreta, ligt het dorpje Vai. Vai staat bekend om het prachtige palmenstrand. De autorit langs de grillige kust ernaartoe is ook erg indrukwekkend.

Stranden van Sissi

In Sissi zijn diverse eetgelegenheden. Dit zijn voornamelijk Griekse taverna's en visrestaurants. Deze vind je vooral aan de haven en langs de kust. De vis wordt dagelijks vers voor je gevangen. Vanaf het terras kijk je uit over de zee en de sfeervolle haven.

Sissi heeft diverse bars en een discobar. De meeste bars hebben een terras. Hier kun je heerlijke cocktails drinken. Het uitgaansleven speelt zich vooral af in het toeristische centrum. Voor meer uitgaans- en winkelmogelijkheden moet je in Malia zijn. Deze badplaats ligt circa 9 kilometer verder.

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Sissi

Hoelang is het vliegen naar Sissi?

Sissi is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Sissi?

Het tijdverschil tussen Nederland en Sissi is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Sissi

De vliegtijd naar Heraklion bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 45 kilometer van Sissi. De transfertijd is circa 70 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Sissi?

Er rijdt regelmatig een bus naar Agios Nikolaos, Malia, Chersonissos en Heraklion. Je  kunt met de toeristentrein via het centrum naar het authentieke gedeelte Pano Sisi en weer terug.

Per taxi kun je vanuit Sissi naar Chersonissos, Agios Nikolaos, Heraklion, Malia en de luchthaven van Heraklion.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.