Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Kokkini Chani ×

Vakantie Kokkini Chani

Kokkini Chani is een gemoedelijke badplaats met prachtige zandstranden. In het kleine centrum vind je vele winkeltjes en sfeervolle restaurantjes met gezellige terrassen. Het rustige strand is ideaal voor gezinnen met kinderen. Maar ook voor de watersportliefhebbers heeft Kokkini Chani veel te bieden. Maak eens een tocht op de jetski of neem een duikles en ontdek de wereld onder water.

Lees meer

Op vakantie naar Kokkini Chani

Kokkini Chani ligt aan de noordkust van Kreta, circa 13 kilometer van Heraklion. De badplaats heeft een gezellig centrum en langs de oude hoofdweg vind je verschillende winkels, terrassen en restaurants. 

Kokkini Chani heeft verschillende stranden, waar je altijd een rustig plekje in de zon vindt. Het zandstrand heeft een geleidelijk aflopende zeebodem wat het zeer geschikt maakt voor gezinnen met kinderen. 

De plaats is ideaal als uitgangspunt voor excursies naar bijvoorbeeld de hoofdstad Heraklion en de opgravingen van het Minoïsche paleis van Knossos. Kokkini Chani is geliefd bij rustzoekers.

Excursies Kokkini Chani

Ontdek vanuit Kokkini Chani verschillende kanten van Kreta: Bezoek de opgravingen van Knossos, het voormalige paleis van koning Minos. Maak een boottocht naar het eiland Dia en bekijk Kreta van een andere kant. Wandel of fiets door de omgeving en bezoek typisch Griekse dorpjes als Pano Gouves, met een prachtig kerkje en gezellige taverna's. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Kreta.

Ligging

Het landschap rond Kokkini Chani is vrij vlak. Landinwaarts wordt het landschap steeds heuvelachtiger. De badplaats ligt hemelsbreed circa 8 kilometer van de luchthaven van Heraklion.

Kokkini Chani ligt aan de noordkust van Kreta. De kust is over het algemeen vlak en heeft verschillende kleine stranden die voornamelijk uit zand bestaan. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bij verschillende stranden met keien of rotsen bedekt. Kokkini Chani is daarom populair bij gezinnen met kinderen.

Op de stranden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en kleedcabines. Ook vind je er cafetaria's en snackbars, en voor de kinderen zijn er speeltoestellen.

Stranden van Kokkini Chani

De stranden van Kokkini Chani zijn prachtig! Het Helios-strand is een zandstrand met keien. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met keien en stenen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Het Kokkini Chani-strand is een lang, voornamelijk zandstrand (circa 750 meter) met op sommige plaatsen grind en kiezels. De zeebodem is bedekt met keien en rotsen en loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt bij het centrum van Kokkini Chani. Het strand wordt bij vloed grotendeels overspoeld.

Het Romantika-strand is voornamelijk een zandstrand. Het ligt in het oostelijk deel van Kokkini Chani. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met rotsen. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Het strand beschikt over douches. Ook is er een cafetaria en snackbar.

Het Themis-strand is een zandstrand met verschillende pieren. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met keien en stenen. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches. Het strand heeft strandbewaking. Tevens is er een cafetaria en snackbar. Er is een strandvolleybalnet en voor de kinderen zijn er speeltoestellen.

Het Vathianos Kambos-strand is een zandstrand dat door rotsen wordt onderbroken. De zeebodem is bedekt met rotsen en loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt bij het centrum van Kokkini Chani. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Je vindt hier ook douches en kleedcabines. Tevens is er een bar. Het strand wordt bij vloed grotendeels overspoeld.

Het West-strand I bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem is bedekt met keien en rotsen en loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt voor het westelijke deel van Kokkini Chani voor hotel Arina Sand en wordt op een plaats onderbroken door een rotspunt. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Het strand heeft strandbewaking. Tevens is er een volleybalnet.

Het West-strand II is een lang strand (circa 550 meter) dat voornamelijk uit zand bestaat. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt voor het meest westelijke deel van Kokkini Chani. Achter het strand loopt de drukke, oude hoofdweg. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Het strand heeft strandbewaking. Ook zijn er bijzettafels en douches.

Bezienswaardigheden Kokkini Chani

De heuvelachtige omgeving van Kokkini Chani bestaat uit druivenvelden en olijfboomgaarden. Het is zeer de moeite waard om deze omgeving te verkennen tijdens een jeepsafari.  Je komt langs pittoreske Griekse dorpjes en krijgt adembenemende uitzichten over de helderblauwe zee te zien.

Voor Kokkini Chani ligt het eiland Dia. Op dit natuurreservaat lopen de Kri Kri-geiten rond, die alleen op Kreta voorkomen. Vanaf Kokkini Chani neem je de boot naar dit eiland, waar je heerlijk kunt snorkelen, zwemmen en zonnebaden. Ook vind je er een leuke taverna en een bar.

Maak een dagtocht naar de hoofdstad van Kreta, Heraklion. Heraklion heeft veel Venetiaanse invloeden, zoals de Morosini-fontein uit 1628 op het Plateia Venizelou en de 7e eeuwse Venetiaanse Loggia. Een bezoek aan het Archeologisch Museum moet je zeker niet overslaan. Hier vind je resten van het echte Knossos.

Verrassende Highlights in Kokkini Chani

Op circa 5 kilometer van Kokkini Chani ligt het typisch Griekse dorpje Anopoli. Hier kun je de schitterende fresco's in de kleine kerkjes bewonderen. Bij Anopoli ligt ook het waterpretpark Watercity, waar uw kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

Neem vanaf Kokkini Chani de bus naar Agios Nikolaos. Deze gezellige badplaats heeft smalle straatjes en gezellige terrasjes rondom het zoetwatermeer in het centrum van het stadje.

Vanaf Agios Nikoloas kun je een boottocht maken naar het eiland Spinalonga, een voormalig verbanningsoord voor mensen met lepra.

Stranden van Kokkini Chani

Kokkini Chani heeft diverse eetgelegenheden. Dit zijn vooral taverna's met traditionele specialiteiten zoals moussaka (ovenschotel met aubergine, aardappel en lamsgehakt) of tzatziki (yoghurt met komkommer en knoflook). Tevens zijn er diverse Italiaanse restaurants en een Chinees restaurant.

De meeste restaurants en bars liggen in het centrum, sommige restaurants vind je aan de kust. Vrijwel alle gelegenheden hebben een terras waar je heerlijk buiten kunt zitten.

Kokkini Chani heeft verschillende discobars en een aantal gewone bars en cafés.

Voor een bruisend nachtleven moet je in Chersonissos zijn. Deze badplaats ligt slechts 13 kilometer verder.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kokkini Chani

Hoelang is het vliegen naar Kokkini Chani?

Kokkini Chani is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kokkini Chani?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kokkini Chani is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kokkini Chani

De vliegtijd naar Kreta bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld Heraklion ligt op circa 12 kilometer van Kokkini Chani. De transfertijd is circa 20 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Kokkini Chani?

Er rijdt vrij regelmatig een bus door Kokkini Chani via de oude hoofdweg. Ook rijdt er regelmatig een bus naar Heraklion en een bus via Chersonissos naar Malia.

Met de taxi kun je vanuit Kokkini Chani naar Heraklion, Chersonissos en de luchthaven van Heraklion.Tip: Gaat je met de taxi, let er dan op de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.