Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Gouves ×

Gouves is een uitgestrekte badplaats met een zeer mooi oud gedeelte en veel bezienswaardigheden in de directe omgeving. In het oude gedeelte van Gouves, Pano Gouves, kun je het prachtige kerkje bezichtigen of iets drinken in een traditionele bar. Kato Gouves is het toeristische deel waar je langs de boulevard lekker kunt eten. Overdag ontspan je op de mooie kindvriendelijke zandstranden.

Lees meer

Op vakantie naar Gouves

Gouves ligt aan de noordkust van Kreta, op circa 20 km van het vliegveld van Heraklion. De badplaats bestaat uit twee delen. Pano Gouves is het authentieke Griekse deel en ligt circa 5 km van strand. Het mooie kerkje is zeker een bezoek waard. Hier vind je ook gemoedelijke Griekse taverna's, waar je de Griekse keuken kunt proeven. 

Kato Gouves is het toeristische deel en ligt direct aan het strand. Hier kun je heerlijk zonnebaden of een duikles nemen bij de duikschool. Kato Gouves heeft een jachthaven, een gezellige boulevard met diverse restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. 

Gouves is een prima uitvalsbasis als je een rustige, relaxte vakantie wilt en het authentieke Griekenland wilt ontdekken. Het zandstrand heeft een zeer geleidelijk aflopende zeebodem. Dit maakt Gouves ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Gouves is ideaal als uitgangspunt voor excursies naar bijvoorbeeld de Skotino-grot op 3 km afstand, of naar de hoofdstad Heraklion en de opgravingen van het Minoïsche paleis van Knossos.

Excursies Gouves

Maak vanuit Gouves mooie wandelingen en ontdek Kreta! Wandel door Pano Gouves en bezichtig het prachtige kerkje. Bezoek de opgravingen van Knossos, het voormalige paleis van koning Minos. Neem vanaf Gouves de bus naar Agios Nikolaos. Deze gezellige badplaats heeft smalle straatjes en gezellige terrasjes rondom het zoetwatermeer in het centrum van het stadje. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Kreta.

Ligging

Het landschap rond Gouves is voornamelijk vlak. Landinwaarts wordt het landschap heuvelachtiger met onder andere olijf- en pijnbomen. Gouves grenst aan de badplaatsen Analipsi en Gournes. Gouves wordt gescheiden van Gournes door een voormalige Amerikaanse militaire basis.

Gouves ligt aan de noordkust van het eiland Kreta. Het heeft een vlakke kust met diverse zandstranden. De zeebodem loopt zeer geleidelijk af. Gouves is daarom populair bij gezinnen met kinderen. Op het strand kun je ligstoelen en parasols huren. Ook zijn er verschillende strandbars en taverna's.

Stranden van Gouves

Gouves heeft verschillende stranden waar je heerlijk kunt uitrusten: Het Creta-strand ligt voor de camping Crete in Gouves. Het strand bestaat voornamelijk uit zand en heeft een geleidelijk aflopende zeebodem. De zeebodem is bedekt met rotsen. Aan de westkant loopt dit strand over in het strand van Gournes en aan de oostkant in het Marina-strand. HetMarina-strand is een lang strand (circa 800 meter),dat bestaat uit zand.

De zeebodem bij het Marina-strand is bedekt met rotsen en loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt ten westen van het centrum van Gouves en wordt begrensd door een jachthaven. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Tevens zijn er douches, kleedcabines en toiletten. Ook is er een restaurant.

Het Aphrodite-strand ligt ter hoogte van het centrum van Gouves. Het strand bestaat uit fijn grind en zand. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met kiezels. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches en een restaurant. Aan beide kanten van het strand zijn pieren.

Het Pantheon-strand ligt ten oosten van Gouves, vlakbij het hotel Pantheon Palace. De kustweg loopt erachter. Het strand bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij steil af en is bedekt met rotsen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Het Gouves-strand is een zeer lang strand (circa 3 kilometer) en loopt aan de uiterste oostrand door buiten de plaats. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met grind. Achter het strand is lage, enigszins kale begroeiing. Op het strand zijn toiletten.

Het Creta Sun-strand bestaat voornamelijk uit zand en ligt aan de oostrand van Gouves, met erachter het hotel Grecotel Creta Sun. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn. Ook zijn er douches. De faciliteiten op het Creta Sun-strand zijn alleen voor gasten van hotel Grecotel Creta Sun.

Het Diogenis-strand ligt ter hoogte van het aparthotel Diogenis' Palace en bestaat vooral uit zand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Aan weerszijden van het strand zijn rotsen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren.

Bezienswaardigheden Gouves

Het oude dorp van Gouves, Pano Gouves, is een aanrader als je de typisch Griekse sfeer wilt proeven. Vanuit Kato Gouves wande je hier zo naar toe. Vanuit Pano Gouves kun je te voet naar de Skotino-grot. De grot is een belangrijk heiligdom uit de Minoïsche tijd. Je kunt de grot met een gids bezoeken. Vanaf de grot is er een mooie wandelroute terug naar de badplaats Gournes, vanwaar je met het toeristentreintje weer terug kunt naar Gouves. 

Maak ook een dagtocht naar de hoofdstad van Kreta, Heraklion. Heraklion heeft veel Venetiaanse invloeden, zoals de Morosini-fontein uit 1628 op het Plateia Venizelou en de 7e-eeuwse Venetiaanse Loggia. Een bezoek aan het Archeologisch Museum mag je zeker niet overslaan. Hier vind je resten van het echte Knossos.

Verrassende Highlights in Gouves

Maak een boottocht naar het eiland Dia. Op dit natuurreservaat lopen de Kri Kri-geiten rond, die alleen op Kreta voorkomen. Vanaf Gouves neem je de boot naar dit eiland, waar je heerlijk kunt snorkelen, zwemmen en zonnebaden. Ook vind je er een leuke taverna en een bar.

In het achterland van Gouves ligt een van de mooiste natuurgebieden van Kreta, de Lassithi-hoogvlakte op circa 40 kilometer. Lassithi staat bekend om de historische windmolentjes en de Dikti-grot, volgens de Griekse mythologie de geboortegrot van Zeus. De grot kun je per ezel of te voet bereiken.

Stranden van Gouves

Gouves heeft diverse eetgelegenheden die een grote variatie bieden. Naast Griekse taverna's zijn er restaurants met een internationale kaart, snackbars en diverse Chinese restaurants. Deze liggen vooral in en rond het toeristische centrum (Kato Gouves). In Pano Gouves is er een aantal authentieke Griekse taverna's. Vrijwel alle gelegenheden beschikken over een terras en hebben tevens een barfunctie.

Ook heeft Gouves diverse bars, enkele pubs en een discobar.

Voor een bruisend nachtleven moet je in Chersonissos zijn. Dit ligt circa 7 kilometer verder.

Praktische Tips voor je vakantie naar Gouves

Hoelang is het vliegen naar Gouves?

Gouves is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Gouves?

Het tijdverschil tussen Nederland en Gouves is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Gouves

De vliegtijd naar Heraklion bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 20 kilometer van Gouves. De transfertijd is circa 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Gouves?

Er is een regelmatige busverbinding naar Heraklion en Chersonissos. Ook rijdt er soms een bus via de kustweg naar de hoofdweg.

In de zomermaanden kun je een rondrit met de toeristentrein maken. Deze rijdt via Pano Gouves naar Kokkini Chani en de oude militaire basis en via Gournes terug.

Je kunt vanuit Gouves ook per taxi naar Chersonissos en (de luchthaven van) Heraklion.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.