Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Analipsi ×

In het vriendelijke dorpje Analipsi komen Griekse gastvrijheid en toerisme samen. De badplaats ligt in een prachtige omgeving met veel olijfboomgaarden. Analipsi heeft een kleine dorpskern met gezellige restaurantjes, bars en hotels. Ongetwijfeld zul je Analipsi bezoeken vanwege het uitgestrekte strand en het heldere water. De bruisende badplaats Chersonissos ligt circa 6 km verderop.

Lees meer

Op vakantie naar Analipsi

Analipsi is een gezellige badplaats met een authentiek karakter. In het centrum vind je verschillende winkels en typisch Griekse taverna's, waar je kunt genieten van heerlijke Griekse maaltijden en wijn. Analipsi ligt tussen de kust en een drukke hoofdweg in, deze ligt circa 800 m landinwaarts. Het is een rustig dorpje en geschikt voor een breed publiek. Door de rustige ligging is het minder geschikt voor jongeren. Er zijn geen grote discotheken, daarvoor moet je naar Chersonissos gaan.

Excursies Analipsi

Vanuit Analipsi maak jede volgende uitstapjes: De opgravingen van Knossos bezoeken, het voormalige paleis van koning Minos. Een boottocht maken naar Spinalonga, de voormalige leprakolonie, en de opgravingen op dit eiland bekijken.  Kijk voor meer ideeën en mogelijkheden bij de streekinformatie over Kreta.  

Ligging

Het landschap rond Analipsi is vrij vlak, met veel olijfboomgaarden en diverse bloemkwekerijen. Landinwaarts is het landschap heuvelachtiger. De badplaats wordt aan één zijde door een riviertje gescheiden van Gouves. Aan de andere kant loopt Analipsi ongemerkt over in de kustplaats Anissaras.

Analipsi ligt aan de noordkust van het eiland Kreta. De kust is vrij vlak met stranden die voornamelijk uit zand bestaan. Analipsi heeft drie stranden, het West-strand, het Analipsi-strand en het Stella-strand. Op de stranden kun je ligbedden en parasols huren. De zeebodem bij Analipsi loopt geleidelijk af en is met rotsen en rotsplateaus bedekt.

Stranden van Analipsi

Analipsi bied je veel stranden waar je heerlijk van de zon kunt genieten: Het zeer lange West-strand van Analipsi (circa3,7km)is voornamelijk een zandstrand met een geleidelijk aflopende zeebodemdie bedekt is met rotsplateaus. Er zijn diverse pieren. Op één plaats wordt het strand onderbroken door een riviertje. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en kleedcabines. Het lange Analipsi-strand (circa 500 meter)is een zandstrand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is met rotsen bedekt. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches en bijzettafels. Voor kinderen zijn er speeltoestellen. Het kleine Stella-strand (circa 40 meter) bestaat voornamelijk uit zand en fijngrind en heeft een geleidelijk aflopende zeebodem, die met rotsen is bedekt. Het wordt door een pier omsloten en is bereikbaar via treden. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren.

Bezienswaardigheden Analipsi

De bruisende badplaats Chersonissos is een zeer populaire vakantiebestemming. Aan de boulevard zijn veel restaurants, discobars en terrassen.

Het paleis van Knossos is de meeste bezochte en indrukwekkendste opgraving van Kreta. Het is het paleis van de mythologische koning Minos. Waan je terug in de tijd van het oude Griekenland.

De hoofdstad van Kreta, Heraklion, is zeker een bezoek waard. Heraklion heeft veel Venetiaanse invloeden, zoals de Morosini-fontein uit 1628 op het Plateia Venizelou en de 17e eeuwse Venetiaanse Loggia. Wat je zeker niet moet overslaan in Heraklion, is het Archeologisch Museum, waar je resten vindt van het echte Knossos.

Ben je op zoek naar een sportieve uitdaging? Maak dan de bekende wandeltocht door de Samaria-kloof. Deze kloof ligt in het zuidwesten van Kreta, is circa 18 km lang en daarmee de langste kloof van Europa. Vanaf Analipsi kun je de Samaria-kloof prima met de auto bereiken of met een busexcursie. Je begint op ongeveer 1500 m hoogte en daalt langzaam af naar de zee. Vergeet niet jouw bergschoenen mee te nemen! Sluit jouw tocht af met een boottocht langs de zuidkust van Kreta. Deze wandeltocht wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen.

Verrassende Highlights in Analipsi

Ten zuidoosten van Heraklion ligt een van de mooiste natuurgebieden van Kreta, de Lassithi-hoogvlakte. Lassithi staat bekend om de historische windmolentjes en de Diktigrot, volgens de Griekse Mythologie de geboortegrot van Zeus.

Breng een bezoek aan Agios Nikolaos. Deze levendige badplaats heeft een diep zoetwatermeer in het centrum. Op een van de terrasjes rondom het meer geniet je van het schilderachtige uitzicht.

Op het uitgestrekte strand van Analipsi vind je zeker een rustig plekje om te zonnebaden. Het heldere water biedt de nodige verkoeling.

Stranden van Analipsi

In Analipsi geniet je in de vooral Griekse restaurants van authentieke gerechten zoals moussaka (ovenschotel met aubergine, aardappel en lamsgehakt) en taramasalade (viskuitsalade). Op de terrasjes en in de bars drink je een verfrissende cocktail of een verkoelend Grieks biertje.

Er zijn geen grote discotheken in Analipsi. Deze vind je in Chersonissos, circa 6 km verder.

Praktische Tips voor je vakantie naar Analipsi

Hoelang is het vliegen naar Analipsi?

Analipsi is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Analipsi?

Het tijdverschil tussen Nederland en Analipsi is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Analipsi

De vliegtijd vanaf Schiphol naar Heraklion bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 20 km van Analipsi. De transfertijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Analipsi?

Vanuit Analipsi gaan regelmatig bussen naar Chersonissos en Heraklion, via tussenliggende plaatsen. Ook rijdt er soms een bus via Chersonissos en Malia naar Agios Nikolaos.Tip: Ga je met de taxi, let er dan op dat de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.