Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Corfu ×
    • Liapades ×

Vakantie Liapades

Liapades heeft alles in zich voor een ontspannen vakantie. Deze badplaats heeft het charmante en karakteristieke karakter van een Grieks authentiek dorp behouden. Het prachtige landschap met olijfbomen nodigt uit voor wandelingen of voor excursies. Je krijgt een welverdiend kleurtje op de zonovergoten stranden langs de helderblauwe Ionische Zee!

Lees meer

Op vakantie naar Liapades

Aan de noordwestkust van Corfu vind je het gemoedelijke Liapades, op circa 25 km van de luchthaven. Het traditionele gedeelte van het dorp oogt rustig en gezellig door de sfeervolle restaurants en smalle straatjes. Op het charmante pleintje kun je 's avonds genieten van een alcoholische versnapering, zoals een Griekse ouzo (sterke anijsdrank).

Overdag moet je zeker gebruik maken van de vele excursiemogelijkheden, zoals een bezoek aan Corfu-stad boottocht langs de grillige kustlijn. Voor de zonliefhebbers biedt Liapades genoeg watersportfaciliteiten en een schitterend zandstrand. Bovendien ben je in no time in het drukke centrum van Gouvia, dat op ongeveer 1 km afstand ligt van Liapades.

Ligging

Liapades ligt in een oogverblindende omgeving met een heuvelachtig landschap en veel begroeiing, zoals olijfboomgaarden en cipressen. Richting de kust vind je veel kleine akkers en dichtbegroeide hellingen.

Liapades ligt iets landinwaarts in het noordwesten van Corfu. Op enige afstand van het dorp ligt een zeer grillige kustlijn, waar je een baaitje met klein strand kunt vinden.

Stranden van Liapades

Liapades kent één strand met verschillende faciliteiten, daarnaast heeft het dorpje ook een aantal kleine stranden: Het Liapades-strand is het 'hoofdstrand' van de badplaats. Het bestaat uit grind, kiezels en keien. Het strand heeft een vrij snel aflopende zeebodem en wordt aan beide zijden door grillige rotsen begrensd. In het hoogseizoen worden er ligbedden en parasols verhuurd. Naast de douches en kleedcabines zijn er ook een restaurant en wat eenvoudige eetgelegenheden. Ten zuiden van het Liapades-strand zijn nog enkele andere strandjes. Er zijn geen faciliteiten maar in het hoogseizoen voorziet een bootje elk half uur de stranden van drankjes en snacks. Deze stranden zijn alleen bereikbaar via moeilijk begaanbare (wandel)paden of (taxi)bootjes die vertrekken vanaf het Liapades-strand.

Bezienswaardigheden Liapades

Corfu heeft een schitterende natuur en fascinerende flora en fauna. Vanaf het strand van Liapades kun je mooie boottochten maken naar de verschillende stranden en grotten in de omgeving. Voor een van de bijzondere bezienswaardigheden van het eiland is de St. Anastasias-kerk een aanrader. Deze kerk staat in het centrum van het dorp en is een van de mooiste van het eiland. De kerk is gebouwd rond 1600 en is volledig in originele staat gerestaureerd. Het prachtige 13e eeuwse kasteel van Angelokastro vind je in Palekastritsa, op ongeveer 5 km afstand. Vanaf dit kasteel heb je een schitterend uitzicht over Corfu en de helderblauwe Ionische Zee.

Verrassende Highlights in Liapades

Het dorpje Doukades ligt op circa 4 km van Liapades. Dit traditionele dorpje heeft een Venetiaanse stijl en een gezellig pleintje waar je heerlijk op een terras kunt genieten van authentieke gerechten.

Stranden van Liapades

De diverse eetgelegenheden liggen verspreid over het dorp. Het zijn vooral Griekse taverna's die naast een terras veelal over een barfunctie beschikken.

In de taverna Nicterida serveren ze overheerlijke Corfiotische gerechten. In de keuken kun je zelf jouw maaltijd uitzoeken, waarna je op het dakterras kunt genieten van een heerlijke maaltijd en een prachtig uitzicht.

Praktische Tips voor je vakantie naar Liapades

Hoelang is het vliegen naar Liapades?

Liapades is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Liapades?

Het tijdverschil tussen Nederland en Liapades is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Liapades

De vliegtijd naar Corfu bedraagt circa 2 uur en 45 minuten. Kontokali ligt op ongeveer 25 km van het vliegveld en de transfertijd bedraagt circa 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Liapades?

In de zomermaanden is er een regelmatige busverbinding naar Corfu-stad en Palokastritsa.

In Liapades kun je gebruikmaken van de taxi.Tip: Let op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.