Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Corfu ×
    • Ipsos ×

Gelegen in een prachtige omgeving met fraaie baai biedt Ipsos voor elk wat wils: stappen, slenteren en flaneren. De echte stapper haalt zijn hart op aan de vele discotheken, barretjes en pubs.

Zongenieters kunnen op het prachtige lange zandstrand heerlijk vertoeven, om daarna te flaneren over de boulevard of te slenteren door de smalle straatjes van dit fantastische vakantieoord.

Lees meer

Op vakantie naar Ipsos

De drukke badplaats Ipsos ligt ongeveer 17 km van het vliegveld aan de oostkust van Corfu. De plaats is heel bekend onder jongeren van verschillende nationaliteiten: het bruisende nachtleven trekt veel bezoekers. Naast de vele uitgaansgelegenheden beschikt Ipsos over een leuk centrum met diverse winkeltjes en luxe accommodaties. Achter het strand vind je bovendien de charmante boulevard met sfeervolle restaurantjes en terrasjes. Strandliefhebbers kunnen terecht op het grote lange strand van Ipsos. Door de geleidelijk aflopende zeebodem is het strand ook zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. In de prachtige omgeving kun jeexcursies maken naar de andere bruisende badplaatsen Dassia en Gouvia.

Ligging

Ipsos ligt aan de voet van een beboste heuvelrug aan een prachtige baai. Langs de kust is de omgeving vooral vlak en landinwaarts wordt het landschap glooiender. Het achterland is zeer groen met talrijke cipressen en wijngaarden.

De badplaats loopt aan één zijde over in Pyrgi en aan een andere zijde wordt Ipsos gescheiden van Dassia door een beboste landtong.

De levendige badplaats Ipsos, in het oosten van Corfu, ligt aan een prachtige baai met een heldere zee en een zeer lang strand dat ongemerkt overloopt in het strand van Pyrgi.

Stranden van Ipsos

De badplaats Ipsos heeft één strand: Het Ipsos/Pyrgi-strand (circa 1,6 km) is een zeer lang maar smal kiezelstrand, dat via treden bereikbaar is. De zeebodem is deels met zand en deels met rotsblokken bedekt en loopt vrij geleidelijk af. Het strand wordt begrensd door een haventje en een rotswand. Het strand van Ispos loopt ongemerkt over in het strand van de naastgelegen badplaats Pyrgi.Op het strand kun je ligbedden en parasols huren en er zijn douches en kleedcabines aanwezig. Het strand van Ipsos is gewaardeerd met de blauwe vlag, het water en het strand zijn dus schoon!

Bezienswaardigheden Ipsos

Geniet van de fascinerende onderwaterwereld met een glasbodemboottocht naar het prachtige Barbati-strand. Je kunt deze tocht dagelijks maken.

De kerk Agios Markos vind je in het gelijknamige plaatsje, op ongeveer 2 km afstand. Deze kerk is één van de oudste byzantijnse kerken van Corfu. Je kunt er schitterende foto's maken van middeleeuwse fresco's.

Het traditionele dorpje Ano Korakiana ligt op circa 3 km van Ipsos. Hier heerst nog de typisch Griekse sfeer. Je kunt er heerlijk slenteren door de smalle straatjes. In de namiddag komt de mannelijke bevolking samen in één van de kafenions (koffiehuizen) om het laatste nieuws uit te wisselen, wat te drinken en politieke discussies te voeren. Een prachtig tafereel om te zien.

Verrassende Highlights in Ipsos

Regelmatig worden er speciale barbecueboottochten georganiseerd. Tijdens een stop bij één van de prachtige baaien kun je een frisse duik in zee nemen of genieten van de zon, terwijl de bemanning een heerlijke barbecue bereidt.

Stranden van Ipsos

Naast de gebruikelijke Griekse taverna's vind je in en rond het centrum van Ipsos, restaurants met een internationale kaart. Daarnaast zijn er diverse andere eetgelegenheden zoals pizzeria's, een Chinees en een fastfoodrestaurant. De meeste eetgelegenheden hebben een terras.

Het uitgaansleven van Ipsos is zeer bruisend te noemen: in het centrum bevinden zich diverse discotheken en talloze bars en pubs en discobars. De plaats heeft ook enkele cocktailbars en zelfs diverse Engelse pubs.

Het uitgaansleven begint laat in de avond en gaat door tot in de vroege uurtjes.

Praktische Tips voor je vakantie naar Ipsos

Hoelang is het vliegen naar Ipsos?

Ipsos is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Ipsos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Ipsos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Ipsos

De vliegtijd naar Corfu bedraagt circa 2 uur en 45 minuten. Het vliegveld ligt op ongeveer 17 km van Ipsos en de transfertijd bedraagt ongeveer 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Ipsos?

Er is een regelmatige busverbinding via de kustweg naar de plaatsen met Dassia, Gouvia, Corfu-stad en Kassiopi. In het hoogseizoen vaart er een passagiersboot naar Corfu-stad. Ook kun je in Ipsos gebruik maken van een taxi.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.