Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Corfu ×
    • Gouvia ×

De levendigste badplaats van Corfu is Gouvia! Hier vind je een druk uitgaansleven, een prachtige haven en zandstrandjes. In het centrum zijn charmante winkels, sfeervolle restaurants en een aantal discotheken. Door de gunstige ligging is de badplaats uitvalsbasis voor veel excursies. Feesten, zonnen en genieten, dat is Gouvia!

Lees meer

Op vakantie naar Gouvia

Op ongeveer 11 km van het vliegveld ligt de badplaats Gouvia. Het levendige centrum van deze plaats heeft een gevarieerd winkelaanbod. ’s Avonds zijn er genoeg eetgelegenheden om de Griekse keuken uit te proberen. De verschillende terrasjes en barretjes maken de hele badplaats levendig.

De twee stranden van Gouvia zijn drukbezocht. Hier kun je genieten van de zon en een verfrissende duik in de Ionische zee nemen. Daarnaast heeft Gouvia een moderne jachthaven waar je vele winkels, restaurants en zelfs een cricketveld kunt vinden. Ook zijn er diverse discotheken en clubs, perfect voor een avond uit!

Gouvia is geschikt voor een gemengd publiek, maar vooral in de zomermaanden is de badplaats populair bij jongeren!

Excursies Gouvia

Naast de stranden, discotheken en bars zijn er volop activiteiten mogelijk: In voor een avontuur? Maak dan een riviersafari over wilde stromingen en prachtig helderblauwe rivieren! Wil je zien hoe het leven in de Venetiaanse tijd was? Breng dan een bezoek aan Danilia Village, een openluchtmuseum waar je ziet hoe de oude ambachten werden uitgevoerd. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Corfu.

Ligging

Gouvia ligt in een groene en lichtglooiende omgeving. De badplaats ligt aan een grillige baai omsloten door twee landtongen. Aan de rand van de badplaats loopt Gouvia over in Kontokali, dat op ongeveer 1 km afstand gelegen is.

Gouvia ligt aan de oostkust van het eiland Corfu, ten noordwesten van Corfu-stad. De badplaats ligt aan een grillige baai en heeft een vlakke kust met twee stranden die uit zand en kiezels bestaan.

Stranden van Gouvia

Gouvia kent twee stranden: Het Gouvia-strand (circa 350 m) ligt ter hoogte van het centrum van de badplaats. Het strand bestaat vooral uit kiezels en heeft een vrij snel aflopende zeebodem die bedekt is met keien en grind. Aan één zijde van het strand bevinden zich enkele bootjes. Je kunt het strand bereiken via treden. Op het strand worden ligbedden en parasols verhuurd en zijn er tevens douches, kleedcabines en een bar aanwezig. Bovendien zijn er voor de kinderen enkele speeltoestellen. Het Noord-strand is een zandstrand met een vrij snel aflopende zeebodem die met kiezels is bedekt. Op het strand, dat via treden bereikbaar is, worden ligbedden en parasols verhuurd. Verder zijn er douches en kleedcabines aanwezig, evenals een bar.

Bezienswaardigheden Gouvia

Net buiten Gouvia ligt Danilia Village. Als bezoeker reis je terug naar de Venetiaanse tijd. Danilia Village is een reconstructie van een Corfiotisch dorp uit deze tijd. Demonstraties in oude ambachten worden hier regelmatig gegeven. Zo kun je aanschouwen hoe de oorspronkelijke bevolking leefde.

In Agios Ioannis, op ongeveer 10 km afstand, is een prachtig waterpretpark aangelegd. Het Corfu Waterpark bestaat uit diverse zwembaden met glijbanen, een apart gedeelte voor kleine kinderen en verschillende horecafaciliteiten.

Corfu ontdekken? Een jeepsafari is dé manier om het eiland te leren kennen. Tijdens een spannende rit bezoek je de Pantokrator, het hoogste punt van het eiland, en kun je genieten van de prachtige natuur die Corfu rijk is.

Verrassende Highlights in Gouvia

Op ongeveer 28 km van Gouvia ligt het stadje Kassiopi. In deze plaats kun je een bezoek brengen aan een 13e eeuws kasteel.

Langs de kust kun je diverse boottochten maken. Zo is een dagexcursie naar de eilanden Paxos en Antipaxos een fantastische beleving. Een bezoek aan het vasteland van Albanië is ook de moeite waard.

Stranden van Gouvia

In en om het centrum van Gouvia zijn diverse eetgelegenheden. Je kunt Griekse taverna’s en restaurants met een internationale kaart bezoeken. Daarnaast zijn er in de badplaats eenvoudige eetgelegenheden en zelfs een Nederlands eetcafé. Bij vrijwel alle restaurants en bars kun je heerlijk op het terras genieten van de omgeving.

Je kunt lekker stappen in de diverse bars, discotheken en discobars. De plaats heeft ook enkele cocktailbars en zelfs diverse Ierse pubs. De bars, pubs en discotheken liggen voornamelijk in het centrum en bij de haven.

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Gouvia

Hoelang is het vliegen naar Gouvia?

Gouvia is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Gouvia?

Het tijdverschil tussen Nederland en Gouvia is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Gouvia

De vliegtijd naar Corfu bedraagt circa 2 uur en 45 minuten. Het vliegveld ligt op ongeveer 11 km van Gouvia en de transfertijd bedraagt circa 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Gouvia?

Er is een regelmatige busverbinding via de kustweg met Dassia, Ipsos, Corfu-stad en Kassiopi. Ook is er vanuit Gouvia een busverbinding naar Ipsos, Kassiopi en Kavos.

Vanuit Gouvia kun je ook gebruik maken van een taxi.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.