Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Egypte ×
    • Rode Zee ×
    • Makadi Bay ×

Vakantie Makadi Bay

Jan Thiel lijkt een rustige plaats op Curaçao, maar onder water is het hier een drukte van belang! Jan Thiel is geliefd bij duikers en snorkelaars vanweg de spectaculaire onderwaterwereld. En daarna is het heerlijk toeven op het strand. In het natuurgebied bij Jan Thiel zie je flamingo's en fregatvogels. En wil je een dagje wat meer mensen om je heen, bezoek dan Willemstad.

Lees meer

Op vakantie naar Jan Thiel

Jan Thiel is geen grote plaats, maar heeft wel grote bekendheid vanwege de spectaculaire onderwaterwereld. De plaats is dan ook populair bij duikers en snorkelaars. Jan Thiel ligt aan de zuidkust van Curaçao. Vanuit de plaats kun je aardige uitstapjes maken. Wat dacht je van een dagje naar de hoofdstad Willemstad, een paardrijdtocht door de omgeving of wandelen door de zoutpannen en het natuurpark? 

Jan Thiel is geschikt voor rustzoekers en voor iedereen die wil genieten van de mooie flora en fauna onder water.

Excursies Jan Thiel

Vanuit Jan Thiel kun je leuke uitstapjes maken. Een paar tips: Tijdens een bezoekje aan het Sea Aquarium in Willemstad leer je van alles over de rijke onderwaterwereld. Je ziet onder andere pijlstaartroggen, haaien en zeeschildpadden. In de aquaria zit vers zeewater, waardoor de vissen min of meer in hun natuurlijke omgeving te bewonderen zijn. Een dagje naar de hoofdstad van Curaçao, Willemstad, is zeker de moeite waard!De stad ligt ongeveer op 8 km van Jan Thiel en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De gekleurde huisjes, statige panden en typische gevels geven de stad een bijna Hollandse aanblik. Voor meer tips en ideeën, zie de informatie over Curaçao.

Ligging

De plaats Jan Thiel ligt aan de zuidkust van Curaçao aan de Jan Thiel Baai. De omgeving is lichtglooiend en schaarsbegroeid met cactussen en palmbomen. Bij Jan Thiel ligt een lagune, een prachtig natuurgebied met zoutpannen. Hier zit ook een grote kolonie flamingo's.

Jan Thiel ligt aan de zuidkust van Curaçao. De onderwaterwereld is hier prachtig, waardoor de baai een populaire snorkel- en duikplaats is.

Stranden van Jan Thiel

Op het strand van Jan Thiel kun je genieten van de Caribische zon: Het Jan Thiel-strand is een fijngrind- en zandstrand. De zeebodem is bedekt met keien en koraal. De zeebodem loopt vrij snel af en is direct diep. Op het strand staan palmbomen, die je verkoeling bieden. Wil je liever de schaduw van een parasol, dan kun je deze huren. Ook zijn er ligbedden te huur. Bij het strand zijn douches, toiletten en een bar. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen.

Bezienswaardigheden Jan Thiel

Langs het (zuid)oostelijke deel van Curaçao strekt zich over een afstand van 20 km het 'Curaçao Underwater Park' uit. Dit is een beschermd natuurgebied van ruim 600 hectare met schitterende koraalriffen, tropische vissen en op enkele plaatsen wrakken. Duiken in deze onderwaterwereld zul je niet snel vergeten!

Het natuurgebied van Jan Thiel, met de prachtige lagune, is een broedplaats van de fregatvogel (Makwaku-vogel) en een gebied waar veel flamingo's neerstrijken. Dit gebied is ideaal om te voet te ontdekken. Wil je nog meer te voet ontdekken? Dan kun je naar de zoutpannen bij Jan Thiel.

In Jan Thiel is een manege met Pase Fino-paarden. Tijdens een paardrijdtocht op deze kleine paarden zie je meer van de omgeving en kun je genieten van panoramische vergezichten.

Verrassende Highlights in Jan Thiel

Een indrukwekkende belevenis is een wandeling door het Christoffelpark. In dit prachtige natuurgebied aan de westkant van Curaçao (op circa 40 minuten rijden) zie je kleurrijke orchideeën, tropische vogels en hagedissen. Het hoogste punt in dit park en van Curaçao is de St. Christoffel, circa 375 m hoog.

Tijdens een snorkelexcursie maak je kennis met de prachtige onderwaterwereld van Curaçao. Je ziet kleurrijke planten, fraaie visjes en misschien wel een zeeschildpad!

Stranden van Jan Thiel

Aan het strand van Jan Thiel is een aantal Franse restaurants en pizzeria's. Ook zijn er een paar bars, waar je op het terras kunt genieten van de Curaçaose keuken en van een verkoelend drankje. 's Avonds kun je op het strand feesten in de discotheek.

Voor een uitgebreider aanbod van restaurants moet je naar Willemstad, circa 8 km verder. Dit is ook dé plek voor als je een avondje wilt stappen.

De Curaçaose keuken bestaat uit een mengeling van Spaanse, Nederlandse en Creoolse gerechten. Verse 'piska' (vis) of 'keshi yena' (gevulde kaas) moet je zeker proberen!

Praktische Tips voor je vakantie naar Jan Thiel

Hoelang is het vliegen naar Jan Thiel?

Jan Thiel is meestal tussen de 10 en 10,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Jan Thiel?

Het tijdverschil van Jan Thiel is in de wintertijd -5 en in de zomertijd -6 uur.

Wat is de route van Nederland naar Jan Thiel

De vliegtijd naar Curaçao is circa 10 uur. Het vliegveld ligt op circa 28 km van Jan Thiel. De transfertijd bedraagt ongeveer 60 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Jan Thiel?

Vanuit Jan Thiel kun je regelmatig met de bus naar Willemstad.

Ook kun je gebruikmaken van een taxi, maar: de taxi's hebben geen meter. Hoewel er vaste tarieven gelden, raden wij je aan vooraf een prijs af te spreken.