Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Egypte ×
    • Rode Zee ×
    • El Quseir ×

Vakantie El Quseir

Gelegen aan de Rode Zee met tropische temperaturen en een heerlijk briesje, is de oude vakantiebadplaats; El Quseir. Voor cultuursnuivers en duikliefhebbers is El Quseir de ideale locatie voor een onvergetelijke vakantie. Als duik- en snorkelliefhebber raak je namelijk direct onder de indruk van de adembenemende koraalgebieden, terwijl cultuurliefhebbers hun geluk niet op kunnen in het historische centrum uit de oudheid met hier als klap op de vuurpijl: het Fort van El Quseir. Kijk er trouwens niet raar van op als je loslopende dieren ziet. Dit is hier namelijk méér dan normaal!

Lees meer

Op vakantie naar El Quseir

Aan de oostkust van het altijd zonnige Egypte aan de Rode Zee, ligt de kleine badplaats: El Quseir gevestigd. Met ruim 5000 jaar op de teller, heeft El Quseir al heel wat eeuwen aan zich voorbij laten gaan en is het één van de meest historische steden van Egypte. De oude stempel is dan ook duidelijk zichtbaar in de vele hoogtepunten die de oude havenstad te bieden heeft. Zo zijn er heel wat authentieke bouwwerken tussen de kleine steegjes te bezichtigen die tegenwoordig aanzienlijk veel toeristen trekken. Voor deze vakantiegangers, tref je dan ook breed scala aan prachtige all inclusive resorts waar je kan genieten van alle luxe die El Quseir te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan het mooie Mövenpick Resort of het Radisson Blu Resort; stuk voor stuk prachtige accommodaties om te verblijven tijdens je vakantie in El Quseir.

Stranden in El Quseir

Naast dat je in El Quseir terug de geschiedenisboeken in kunt, is er in elke hoek van het prachtige strand de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de spectaculaire onderwaterwereld; je zult hierbij je ogen uitkijken van bewondering. Tevens is er niet alleen de mogelijkheid om te duiken en te snorkelen, maar kun je ook met alle rust genieten met een cocktail op één van de mooie stranden van El Quseir. Aan souvenirtjes en restaurantjes kom je in deze havenstad ook zeker niets tekort. Hiervoor ben je in het gezellige centrum van deze oude stad dan ook op het juiste adres. Om een indruk te krijgen van de lokale bevolking, kan je op vrijdag langs de wekelijkse markt lopen waar Bedoeïenen hun inkopen doen.

Om even je rust te pakken biedt El Quseir ook diverse mogelijkheden in de Egyptische wellness. Tot slot is een vakantie in Egypte niet compleet zonder een bezoek aan de woestijn, waar je in de avond een blik kan werpen naar een heldere hemel vol sterren.

Bezienswaardigheden en excursies in El Quseir

De vele authentieke bouwwerken en overblijfselen in El Quseir zijn natuurlijk ideaal voor een leuke culturele vakantie. Naast al deze prachtige bezienswaardigheden binnen El Quseir, bieden ze ook veel leuke excursies naar plekken buiten de oude badplaats. Zo is er een grote serie aan onderwaterexcursies, waarmee je met de boot de oceaan opgaat; op zoek naar de mooiste zeedieren en koraalriffen. Het is de perfecte locatie om te scubaduiken, te snorkelen of je wilde kant op te zoeken tijdens de diverse watersporten.

Als je nog niet genoeg cultuur en historie hebt gezien in El Quseir, is de stad Luxor zeker een aanrader voor een mooie dagtrip. Hier bevindt zich onder andere de vallei der koningen, de begraafplaatsen van de machtigste koningen en de vele tempels. Onderweg naar Luxor tref je ook gelijk de Wadi Hammamet Vallei, waar bijzondere verhalen van vroeger op rotsen staan. Voor de echte avonturiers is er rondom El Quseir ook de mogelijkheid om quad te rijden door de natuurlijke omgeving en de prachtige woestijn. Nu je dan toch in de woestijn bent, kan je net zo goed een rondje op de kameel meepakken. Het is al het eeuwenlange vervoer voor de Egyptenaren van dagelijkse gebruiksgoederen en tevens een geweldige ervaring om een keer meegemaakt te hebben.

Onze tips voor El Quseir

In het historische centrum uit de Ottomaanse periode, vind je vele oude bouwwerken die er al staan sinds de 16e eeuw. Zo is er een Turks fort, genaamd: El Quseir Fort dat jaarlijks vele bezoekers trekt. Het bouwwerk geeft een goed beeld van wat vroeger het belang was van de stad. Een bezoekje aan Egypte is daarnaast geen echt bezoekje als je niet één van de prachtige moskeeën hebt bezocht. Mosque Shaykh Al-Farran in El Quseir is een moskee uit de 13e eeuw waar tot op de dag van vandaag dagelijks gebeden wordt door de lokale bewoners. Een middeleeuws uitziend politiebureau behoort ook tot de vele hoogtepunten van El Quseir.

Praktische tips voor je vakantie naar El Quseir

Waar ligt El Quseir in Egypte?

El Quseir ligt vrij rustig gelegen aan de oostkust van Egypte aan de rode zee. Het ligt ten zuiden van de bruisende stad Hurghada en ten oosten van het historische Luxor. Aan de kust vind je de vele resorts, terwijl wanneer je verder landinwaarts gaat, je steeds meer ziet van de lokale bevolking, het gebergte en de woestijn. Verder zijn in de omgeving wat winkeltjes en een aantal restaurantjes te vinden.

Naar welke luchthaven vlieg ik voor een vakantie in El Quseir?

Voor een vakantie in El Quseir vlieg je naar de luchthaven van Marsa Alam.

Hoelang is het vliegen naar El Quseir?

Het is circa 5,5 uur vliegen naar de luchthaven van Marsa Alam.

Hoelang is de transfertijd van de luchthaven naar El Quseir?

Het vliegveld ligt op circa 75 kilometer van El Quseir en de daarbij behorende transfertijd bedraagt ongeveer een uurtje.

Hoe is het openbaar vervoer in El Quseir?

El Quseir heeft verschillende busverbindingen en taxi’s om van plek naar plek te komen. Vanuit alle dorpen en steden zijn er lokale minibussen met elkaar verbonden. De kwaliteit en service verschilt echter per transportmiddel. De prijzen van het openbaar vervoer liggen er wel aan de lage kant. De transportprijs ligt namelijk ruim 10 keer lager dan de gemiddelde prijs in Nederland.

Pak zowel je duik- als verkenningsbril maar uit de kast en geniet van de schitterende onderwaterwereld of van de authentieke bouwwerken van El Quseir. Bekijk daarom snel de mogelijkheden voor een zonnige tijd in Egypte!