Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Duitsland ×
  • Schwarzwald ×

Vakantie Schwarzwald

Het is de favoriete omgeving van de gebroeders Grimm: de fenomenale natuur van het Zwarte Woud. Het bergachtige landschap, de idyllische watervallen en eeuwenoude dorpjes vormen dan ook de ideale ingrediënten voor sprookjesachtige verhalen. Niet voor niets behoort het Zwarte Woud tot de mooiste stukken natuur van Duitsland. Wandel door lommerrijke bossen en drink een kopje koffie op een historisch pleintje. Of, huur een bootje voor en ontdek de schitterende Titisee. Benieuwd? Laat een vakantie in het Zwarte Woud niet langer op je wachten!

Lees meer

5 redenen om naar Zwarte Woud te gaan

 • Ideaal voor een autovakantie: vanaf Utrecht is de afstand nog geen 7 uur rijden
 • Ontdek authentiek Duitsland met lieflijke dorpjes, voorzien van charmante vakwerkhuizen
 • Maak de mooiste wandel- en fietstochten door de bergachtige natuur
 • Wandel langs de fenomenale Titisee en ga met een bootje het water op
 • Struin door de historische binnenstad van Freiburg im Breisgau

Bezienswaardigheden in Zwarte Woud

Het Zwarte Woud, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, staat op de eerste plek vooral bekend om de lommerrijke natuur. Het landschap vormt een fenomenale mix van groene valleien, bergen, oerbossen en pittoreske watervalletjes: het zal je niet verbazen waarom de gebroeders Grimm zó vaak het Zwarte Woud in hun sprookjesverhalen terug lieten komen. En, wist je dat dit gebied zelfs op de UNESCO-Werelderfgoedlijst genoteerd staat? Een reden te meer dus om snel je autosleutels te pakken! Deze locatie werkt dan ook als een magneet op liefhebbers van de natuur: met je partner of het gezin ontdek je hier de mooiste wandelroutes, panoramisch uitkijkend over de groene heuvels. Of, ga sportief of de fiets. Het Zwarte Woud leent zich -door de relatief korte afstand- dan ook perfect voor een autovakantie in Duitsland.

Rijd je door het landschap? Verwonder jezelf tijdens het rijden met de mooiste dorpjes die je hier tegenkomt, voorzien van schilderachtige en authentieke vakwerkhuizen. Struin door de straatjes van Triberg nabij de Triberg watervallen, en ontdek de grootste koekoeksklok ter wereld. Of, wat denk je van het Middeleeuwse plaatsje Rottweil en het sprookjesachtige Gengenbach: een dorpje dat omringd wordt door oerbossen en wijngaarden? Betreed het stadje middels een oude stadspoort en verwonder je met de vakwerkhuisjes en leuke boetiekwinkeltjes in het historisch centrum. Wil je de tijd even stilzetten? Ontdek de Middeleeuwse schoonheid van Zuid-Duitsland, zoals een autovakantie naar het Zwarte Woud.

Onze 3 tips voor Zwarte Woud

Bezoek Burg Hohenzollern: Eén van de mooiste bezienswaardigheden van het Zwarte Woud? Dat is Burg Hohenzollern: een 11e-eeuws kasteel dat sierlijk op de top van de Zollernberg prijkt. Sprookjesachtig is het zeker, want de puntige daken, loofbomen en dikke kasteelmuren zorgen voor een idyllische en verhalende sfeer. Het kasteel is open (half maart tot eind oktober) voor publiek. Laat je kinderen zich even ridder, prins of koningin voelen en ga voor deze super leuke, culturele kijkactiviteit tijdens je vakantie in Duitsland!

Ga naar de historische binnenstad van Freiburg: Een stedentrip tijdens je vakantie in het Zwarte Woud? Altijd doen! Bezoek hierbij de regionale hoofdstad Freiburg en struin door de historische binnenstad. Stap binnen in de Munster van Freiburg met 13e-eeuwse glas-in-lood ramen. En, drink een drankje op de historische pleintjes, omringd door eeuwenoude architectuur. Of, wat dacht je van een ritje met de stadstram om de mooiste bezienswaardigheden te spotten? Een bezoek aan Freiburg mag je dus zeker niet missen! En, wist je dan het centrum ook nog eens autovrij is?

Avontuurlijke reis met een traditioneel treintje: Het Zwarte Woud staat natuurlijk bekend om zijn rijke historie. En, wat past hier nu beter bij dan een trip met een traditionele trein, ook wel de Sauschwänzlebahn? Reis over een fenomenale spoorlijn tussen oeroude dennenbossen, kabbelende beekjes en prachtige bruggen. En, droom met dit uitzicht op de idyllische groene valleien. Het is dan ook ideaal voor een avontuurlijk dagje uit, want heen en terug duurt de reis ongeveer 6.5 uur: een fantastische activiteit voor jong èn oud!

Uitgaan in Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is van oudsher een plek in Duitsland waar je de tijd even stil zet. Je vindt hier vooral de oude charme van vroeger, zoals Middeleeuwse dorpjes en culturele bezienswaardigheden met een rijke historie. Dit betekent dat je hier voornamelijk pittoreske dorpjes tegenkomt, evenals de grote stad Freiburg im Breisgau. Wat dat voor uitgaan in het Zwarte Woud betekent? Voor het ultieme nachtleven moet je in de grote stad zijn: het beste nachtleven vind je namelijk in Freiburg, zoals enkele clubs en vele barretjes. Houd je van heerlijk uiteten gaan? Vind dan de leukste plekken in de charmante en idyllische dorpjes waar je gerechten uit de Duitse en internationale keuken proeft. De restaurants die je hier vindt, zijn dan ook veelal traditioneel en authentiek Duits. Of, ga voor een gezellige, warme choco in een knusse bar. Wil je uitgaan in Zwarte Woud? Ontdek de leukste restaurants in de historische centra van de mooiste dorpjes.

Zijn je veters al gestrikt of je fietsbanden goed opgepompt? Maak je klaar voor een sportieve vakantie in het Zwarte Woud. Wanneer ga jij Middeleeuws Duitsland ontdekken? Bekijk snel ons mooie aanbod!