Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Keulen ×
    • Keulen ×

Wie Keulen zegt, zegt de Kölner Dom. Een stedentrip naar Keulen is niet compleet zonder een bezoek aan deze prachtige gotische kerk. Maar Keulen is meer! Deze stad aan de Rijn staat bekend om de prachtige gebouwen, trendy winkels, indrukwekkende musea en vooral: genieten van het goede leven. En dat doe je het beste zoals de Keulenaars zelf: onder het genot van een glas echt Kölsch-bier!

Lees meer

Hoogtepunten Keulen

In Keulen kun je de Dom niet overslaan en trouwens ook niet missen. Deze gotische kerk uit 1248 is circa 144 m lang en 86 m breed. Vanaf de circa 157 m hoge torens heb je een prachtig uitzicht! Bezoek vooral ook de sarcofaag met de relikwieën van de Drie Koningen die de ster van Bethlehem volgden.

Ben je een liefhebber van chocolade? In het Schokolademuseum zie je alles over de oorsprong van cacao en chocolade.

Aan de Glockengasse 4711 staat het grote parfumhuis 4711. Hier kun je het beroemde 'Eau de cologne' kopen, ofwel het Water van Keulen. Het water zou een medicinale werking hebben bij flauwvallen en hoofdpijn.

Op stedentrip naar Keulen

Keulen is de oudste stad van Duitsland en heeft een rijke geschiedenis. Overal in de stad zie je dit terug, met de Dom als middelpunt. Keulen is ook de stad om uitgebreid te gaan winkelen. In het voetgangersgebied vind je een uitgebreid aanbod van bekende ketens tot trendy tweedehandswinkels. Bijkomen kun je met koffie en gebak, of met een Keuls biertje en bratwurst. 

Op museumgebied heeft Keulen je veel te bieden. Wat dacht je van het Schokolademuseum, waar je uiteraard van de overheerlijke chocolade mag proeven? Of van het Ludwig-Museum, met postmoderne werken van onder andere Andy Warhol? Typisch Keuls is het 'Eau de cologne' ofwel het Keulse water, waarover je alles te weten komt in het parfumhuis aan de Glockengasse 4711. Het parfum dankt zijn naam inderdaad aan dat huisnummer. 

Keulen is de grootste stad van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Op circa 230 km van Utrecht vind je hier een veelzijdige stad met rijke historie, prachtige gebouwen, moderne winkelstraten en vooral gezelligheid.

Ligging Keulen

Keulen is de grootste stad in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. De stad ligt aan de westoever van de rivier de Rijn, ten noorden van Bonn en ten zuiden van Neuss en Düsseldorf. Keulen heeft een oppervlakte van circa 405 km². Dit is circa twee keer groot als Amsterdam.