Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Costa Rica ×

Vakantie Costa Rica

De betekenis van Costa Rica is de Rijke Kust, en rijk is het land zeker! Ook de regenwouden, actieve vulkanen en mangrovebossen geven u een rijk gevoel. Costa Rica is hét land waar u avontuurlijke wandeltochten kunt combineren met een paar heerlijke dagen op het schitterende strand!

Lees meer

Op vakantie naar Costa Rica

Costa Rica ligt in Midden-Amerika. Ten noorden ligt Nicaragua, ten zuiden Panama. Het land staat bekend als natuurparadijs. De regenwouden zijn onovertroffen, de kleurrijke flora en fauna doen u versteld staan.

Naast de prachtige natuur zijn de stranden van Costa Rica werkelijk om te smullen. Wie van duiken, snorkelen en watersporten houdt, is hier beslist op de goede plaats. Als u liever het avontuur op het land zoekt, dan is een hike door het berggebied of een wandeling door wat vlakker terrein absoluut een aanrader.

San José, de hoofdstad van Costa Rica, is centraal gelegen. Hierdoor is het een perfecte uitvalsbasis voor dagexcursies. In de stad zelf kunt u diverse musea bezoeken. Als u de drukte even wilt ontsnappen dan heeft San José vele parken waar u even kunt uitrusten.

Costa Rica is zeer afwisselend!

Eten en drinken in Costa Rica

Een typisch ontbijt in Costa Rica is gallo pinto, rijst met gekruide zwarte bonen. Casado is eveneens een rijstgerecht, met bonen, wortels en vlees of vis. Ceviche is een smakelijk visgerecht, gemaakt van gemarineerde rauwe vis. Natuurlijk kunt u (maïs)tortilla’s bestellen, garnalen en de lekkerste soepen.

Om de dorst te lessen probeert u een batido, een milkshake, gemaakt van vers fruit. De nationale drank is cacique, gemaakt op basis van rietsuiker. Ron rico is een zachte Costa Ricaanse rum, erg lekker bij een prachtige zonsondergang. Wijn komt over het algemeen uit Chili en er worden verschillende biermerken geschonken.

Ligging

Costa Rica ligt in Midden-Amerika, ten zuiden van Nicaragua en ten noorden van Panama. Aan de westkust ligt de Grote Oceaan, in het oosten ligt de Caribische Zee. Het oppervlak van Costa Rica bedraagt circa 51.100 km² (dit is 1,2 keer zo groot als Nederland). U vliegt in ongeveer 12 tot 16 uur naar Costa Rica.

Door Costa Rica stroomt een groot aantal rivieren. Deze ontspringen allemaal in de Cordillera. De Río Riventazón is de langste rivier (circa 280 km), de San Juan is de belangrijkste. Beide eindigen in de Caribische zee.

Costa Rica is verdeeld in zeven provincies, die allemaal gelijknamige hoofdsteden hebben. Ook Cocoseiland hoort tot Costa Rica. Dit tropisch eiland ligt circa 500 km van de kust van Costa Rica.

Bezienswaardigheden Costa Rica

Costa Rica heeft circa 30 nationale parken, deze beslaan ongeveer 15% van het land. In deze parken ziet u woudreuzen die wel meer dan 50 m hoog kunnen worden. In de laaggelegen kustgebieden ziet u vooral tropisch regenwoud, in de hoger gelegen gebieden kunt u ook met uw hoofd in de wolken lopen in de nevelwouden. Het dierenrijk in de nationale parken is minstens zo divers: doodshoofdaapjes, kaaimannen, kolibries en hagedissen zijn enkele diersoorten die hier voorkomen.

San José, de hoofdstad van Costa Rica, heeft een bruisend stadsleven. Lokale markten, bars, musea, volop winkelmogelijkheden: de stad heeft het allemaal. Surf- en skateliefhebbers moeten hier zeker hun slag slaan: in één van de vele surf- en skatewinkels zijn de grote merken verkrijgbaar. San José is ook uitstekend geschikt als basis voor excursies, dit door de centrale ligging.

Het dorp Tortuguero ligt aan de rand van het gelijknamige nationale park. Het is een favoriete bestemming voor excursies vanwege het ecotoerisme. Zeldzame schildpadden leggen op de stranden van Tortuguero hun eieren, en in het nationaal park kunt u boottochten maken.

Wandelliefhebbers en avonturiers brengen een bezoek aan de bekende vulkaan El Arenal. Deze stratovulkaan (circa 1633 m) ligt in het noorden van Costa Rica, en is zeer actief. De dagelijkse vulkaanuitbarstingen bieden een schitterend gezicht. Vanuit het plaatsje La Fortuna de San Carlos hebt u volop mogelijkheden om een excursie naar de vulkaan voor te bereiden. Maak de wandeling wel onder leiding van een ervaren gids!

Verrassende Highlights in Costa Rica

De Cerro Chirripó is de hoogste berg van Costa Rica (circa 3819 m). Deze ligt in Chirripó Nationale Park, deel van de biosfeer La Amistad. De hoogte is imposant, maar de berg is te voet wel goed te bedwingen.

Bijzondere houtsnijwerken en sieraden vindt u in Costa Rica volop. Andere producten die u mee kunt nemen voor thuis, zijn de overheerlijke koffie en prachtige keramiek.

Als u fan bent van watersporten, en het liefst die met meer snelheid, dan moet u beslist gaan raften op de Rio Pacuarstroom. Deze parel in het noorden van Costa Rica is de enige rivier die goed toegankelijk is voor een wildwateravontuur.

Praktische Tips voor je vakantie naar Costa Rica

Hoelang is het vliegen naar Costa Rica?

Costa Rica is meestal tussen de 12 en 16 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Costa Rica

Vanuit Nederland vliegt u in circa 12 tot 16 uur naar San José. U maakt een tussenstop in de Verenigde Staten. De luchthaven van San José, Juan Santamaría, ligt op circa 17 km ten noordwesten van de stad.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Costa Rica?

Het tijdverschil van Costa Rica is in de wintertijd -7 en in de zomertijd -8 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Costa Rica?

Voor geldzaken moet u in Costa Rica rekening houden met het volgende:

  • De munteenheid van Costa Rica is de Costa Ricaanse colon. De Amerikaanse dollar is de enige buitenlandse munteenheid die verder geaccepteerd wordt.
  • Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd als betaalmiddel.
  • Veel plaatsen hebben een geldautomaat. Zorg ervoor dat u een automaat gebruikt waar ATH op staat, A Toda Hora.
  • Het prijsniveau is vergelijkbaar met dat van Nederland.
  • In restaurants wordt bedieningsgeld opgenomen in de rekening. Het is gebruikelijk daar nog een extra fooi aan toe te voegen van 5 tot 10%.

Wat is het voltage in Costa Rica?

De netspanning is over het algemeen 110 volt. In principe is een verloopstekker niet noodzakelijk, anders kan deze veelal bij de receptie van uw accommodatie verkregen worden.

Is het water drinkbaar in Costa Rica?

Het leidingwater is over het algemeen goed drinkbaar, maar aanbevolen wordt om mineraalwater uit flessen te drinken.

Welke taal spreken ze in Costa Rica?

In Costa Rica wordt Spaans gesproken. Met Engels kunt u zich in de grotere steden wel redden.

Hoe is het openbaar vervoer in Costa Rica?

In Costa Rica kunt u gebruik maken van de bus, tussen de grote steden zijn goede en regelmatige verbindingen. Sinds de aardbevingen van 1991 rijden er geen treinen meer.

Wat is de geschiedenis van Costa Rica?

De oorspronkelijke bevolking van Costa Rica waren de indianen. In de 16e eeuw veroverden de Spanjaarden het land. In de 19e eeuw maakte Costa Rica deel uit van het Mexicaanse Rijk, om daarna de Verenigde Staten van Centraal-Amerika te vormen met een aantal andere landen.

1899 was het jaar van de eerste democratische verkiezingen. Van 1917 tot 1919 stond Costa Rica onder het dictatoriale bewind van Federico Tinoco Granados, waarna in 1948 een burgeroorlog volgde. De linkse José Figueres Ferrer won deze oorlog. Eén van zijn eerste besluiten was om het leger af te schaffen. Hij stelde een nieuwe grondwet op, en sinds deze periode heeft Costa Rica geen oorlogen meer gekend.

Als één van de meest welvarende landen van Latijns-Amerika staat Costa Rica ook wel bekend als het ‘Zwitserland van Centraal-Amerika’. Sinds 1945 is Costa Rica lid van de Verenigde Naties.