Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Canada ×
    • Ontario ×
    • Toronto ×

Stedentrip Toronto

Voor musea, kunstcentra en de Canadese Walk of Fame moet je in Toronto zijn! Deze prachtige stad in de provincie Ontario is perfect om de Niagara Falls te ontdekken of in de wintersportgebieden heerlijk van de pistes af te suizen! Proef ook de multiculturele sfeer in Little Italy of China Town, en laat de stad je verbazen!

Lees meer

Op vakantie naar Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Het ligt in het zuiden van Canada, aan de grens met de Verenigde Staten.

De stad is zeer veelzijdig, en heeft uiteenlopende musea en kunstcentra. Het Royal Ontario Museum bied je een mooie collectie op het gebied van natuurgeschiedenis en culturen van over de hele wereld.

Als je en wandeling maakt door de Distillery District dan zie je overal om je heen kunstgaleries en theaters. Voor een mooi uitzicht over de stad beklim je de CN Tower. Deze toren is ongeveer 553 m hoog en daarmee het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld.

Ook natuurliefhebbers zullen in en om de stad een geweldige tijd hebben. De parken, kreken en rivieren in de stad bieden je mooie plekken om even te genieten van de rust en het groen.

Het is dé perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Niagara Falls, de wereldberoemde watervallen. Aan de rand van Toronto ligt Lake Ontario, één van de vijf Grote Meren. Hier zijn talloze watersportmogelijkheden. In het meer liggen drie kunstmatige eilandjes, waar je een heerlijke dag in het attractiepark kunt hebben!

Wintersporters opgelet! Blue Mountains, op circa 90 minuten rijden van de stad, is één van de grootste skigebieden van de provincie Ontario. Circa 34 pistes en verschillende freestylezones bieden je volop mogelijkheden. Talisman Mountain Resort, op ongeveer 2 uur rijden, heeft pistes variërend van rood tot zwart. Ook snowboarders en cross countryskiërs zijn hier op de juiste plek!

Bezoek Toronto en proef de sfeer van deze afwisselende stad!

Ligging

Toronto ligt in het zuiden van Canada, op de grens met de Verenigde Staten. Het is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario.

Het ligt aan de oevers van Lake Ontario, één van de vijf Grote Meren. Ook grenst de stad aan de Etobicoke Rivier en de Rouge Rivier. De Humber River en de Don River stromen door de stad.

Bezienswaardigheden Toronto

Lake Ontario, één van de vijf Grote Meren, is prachtig voor watersportliefhebbers! Je kunt een mooie zeiltocht maken of op visexpeditie gaan. Ook het amusementspark op de drie kunstmatige eilanden staat garant voor een heerlijke dag.

Een serre met een prachtige glas-in-lood koepel en een schitterende Franse tuin vind je bij Casa Loma. Dit kasteel is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Deze is gebouwd in verschillende bouwstijlen, in 1911 door de architect Edward James Lennow.

Kunstliefhebbers opgelet! De Art Gallery of Toronto ligt in China Town en is in 1900 gesticht. De collectie bestaat overwegend uit werk van Canadese kunstenaars. Ook werk van Picasso en Rodin vind je in dit museum. Ook de grootste collectie Afrikaanse kunst van Noord-Amerika en De Boerenbruiloft van Pieter Brueghel zie je hier.

Verrassende Highlights in Toronto

De CN Tower, of de Canadian National Tower, is het bekendste symbool van de stad. Met circa 553 m hoogte is dit de hoogste vrijstaande toren ter wereld. Op ongeveer 350 m is een verdieping met een restaurant, café en uitkijkplatform. Wil je nog hoger? Een lift brengt je naar de Skypod op circa 447 m, het hoogste uitkijkplatform ter wereld.

Op de grens van de Verenigde Staten en Canada liggen één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld, de Niagara Falls. De hoogte bedraagt ongeveer 60 m, maar de kracht van het water en de breedte van de watervallen zorgen voor een waar spektakel! De Horseshoe Falls liggen op Canadees grondgebied, wie weet brengen deze je geluk?

Fan van beroemdheden? Bryan Adams, Céline Dion, Jim Carrey en Alanis Morissette zijn enkele bekende Canadezen die een plekje op Canada’s Walk of Fame verdiend hebben. Deze sterrenstraat loopt langs Roy Thomson Hall, het Princess of Wales Theatre, en het Royal Alexandra Theatre aan King Street en Simcoe Street.

Praktische Tips voor je vakantie naar Toronto

Hoelang is het vliegen naar Toronto?

Toronto is meestal tussen de 7 en 7,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Toronto?

Het tijdverschil van Toronto is in de wintertijd -6 en in de zomertijd -7 uur.