Vakantie Andorra

Andorra ligt ingeklemd tussen Frankrijk en Spanje, en is één van de dwergstaatjes van Europa. Hoe klein ook, het heeft prachtige wintersportgebieden waar skiërs en langlaufers volop genieten. De schitterende bergen bieden ook wandelliefhebbers volop m... Lees meer over Andorra

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Andorra

Andorra ligt ingeklemd tussen Frankrijk en Spanje, en is één van de dwergstaatjes van Europa. Hoe klein ook, het heeft prachtige wintersportgebieden waar skiërs en langlaufers volop genieten. De schitterende bergen bieden ook wandelliefhebbers volop mogelijkheden. Cultuurliefhebber? Bewonder de beeldhouwwerken en schilderkunst, en de Romaanse kunst die je terugvindt in de valleien van het land.

Op vakantie naar Andorra

Andorra in de zomer

Een schilderachtige stad vind je in hoofdstad Andorra la Vella, midden in de Pyreneeën. De stad heeft een authentiek centrum met verschillende kerken. Naast alle culturele schatten heb je als winkelliefhebber voldoende keuze. De vele belastingvrije winkels geven je volop mogelijkheden voor een middagje shoppen. Sportartikelen, kleding, zonnebrillen, cd’s en juwelen: wat je maar bedenkt, je kunt het in één van de vele winkels en warenhuizen vinden.

Voor cultuurliefhebbers is hoofdstad Andorra la Vella dé bestemming. Met een authentieke en schilderachtige binnenstad, de Romaanse kerk en het parlementsgebouw heeft deze stad je meer dan genoeg culturele hoogtepunten te bieden.

Door de ligging in de Pyreneeën kun je prachtige wandelingen maken door imposante berggebieden. Het hoogste punt is de Pic de Coma Pedrosa (circa 2946 m) in de westelijke streek Coma Pedrosa in de parochie La Massana.

Als je meer wilt leren van de natuur van het land, dan is een bezoek aan het Informatiecentrum van Casa Rossel de la Cortinana in Ordino. Hier kun je de permanente tentoonstelling ‘2104 m landschap’ bezoeken, dat bestaat uit maquettes en interactieve onderdelen.

De diverse musea laten je verschillende kanten van Andorra zien. Motorliefhebbers gaan naar het Museum van de Tweewielers in Canilo, in het Kunstcentrum van Escaldes-Engordany zie je een miniatuurversie van het land en in het Parfummuseum Fondation Juliá Bonet kunt je je eigen parfum maken.

Ontdek de veelzijdigheid van Andorra!

Omhoog arrow_upward