JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Thailand in 2 Weken - D-reizen

Toproute voor 2 weken

Higlights van Noord- en Zuid-Thailand

Nagenieten op het strand

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis Thailand in 2 weken

Wil je in 2 weken het mooiste van Noord- en Midden-Thailand zien? Deze routesuggestie heeft het in zich! Je start in de chaotische wereldstad Bangkok om vervolgens richting het jungleachtige noorden te trekken waarna je weer afdaalt naar het midden van dit Aziatische land voor nog een paar zonnige dagen aan het strand. Maak kennis met de indrukwekkende natuur, boeiende historie en de unieke cultuur van Thailand. Klinkt dit als muziek in je oren? Bekijk dan hieronder onze favoriete route door Thailand en maak een afspraak in één van onze reisbureaus. Hier kun je jouw rondreis door Thailand om maat laten samenstellen!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Thailand voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Thailand. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. Bekijk ter inspiratie deze route van 14 dagen in Thailand.

Bangkok

Verblijf: 4 dagen aanbevolen

Na aankomst op de luchthaven start je jouw rondreis door Thailand gelijk met een klapper, namelijk: Bangkok. Je hebt een aantal dagen om alle highlights van Bangkok te ontdekken (en dat zijn er veel). Ga tempelhoppen tussen Wat Arun, Wat Pho en nog vele andere tempels. Proef de Thaise keuken bij de eettentjes op Khao San Road, loop naar het goudkleurige Koninklijk Paleis en vaar met een longtailboot over de ‘klongs’ (Thaise kanalen). Ook leuk: ga ’s avonds naar een rooftopbar op een hoge wolkenkrabber!


River Kwai

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je verlaat Bangkok via Samut Songkram. Hier ben je getuige van een trein die dwars door een grote markt rijdt. Marktkraampjes moeten dan ruimte vrijmaken zodat de trein erlangs kan, een bijzonder tafereel! Hierna ga je naar Damnoen Saduak, één van de grootste drijvende markten. ‘s Middags arriveer je in Kanchanaburi waar je de veelbesproken ‘Bridge over the River Kwai’ kunt bewonderen. Maak je trip extra speciaal met een bijzondere treinrit over de Birmaspoorlijn die bij de bouw ervan helaas veel levens heeft gekost.

Sukhothai

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Vandaag kun je de oude hoofdstad van Thailand verkennen: Ayutthaya. Van de ooit zo machtige en rijke stad zijn nog ruïnes over. Loop of fiets tussen de talloze tempels en eeuwenoude boeddhabeelden zoals de unieke Wat Mahathat die verstrengeld is in de wortels van een grote boom. Tot de tempels die je zeker gezien moet hebben behoren Wat Phra Si Sanphet en Wat Phanan Choeng met een gouden boeddha. Later op de dag bereik je Sukhothai waar je overnacht.

Chiang Rai

Verblijf 2 dagen aanbevolen

‘s Ochtends heb je alle tijd voor Sukhothai Historic Park, een reusachtig complex met historische monumenten. Hier sta je oog in oog met een gigantische boeddha bij Wat Si Chum. Na een tussenstop in Phae Muang Phi Forest kom je aan in Chiang Rai waar je de komende dagen verblijft. Dit is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Gouden Driehoek. Leer meer over dit gebied bij het House of Opium en ga naar het drielandenpunt die wordt gevormd door de Mekong rivier.   

Chiang Mai

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Voordat je Chiang Rai verlaat kun je eerst nog de spierwitte en fotogenieke tempel Wat Rong Khun bezoeken. Hierna zet je koers richting Chiang Mai, één van de leukste Thaise steden! Maak er zeker tijd vrij voor de heilige Doi Suthep tempel op een berg, leg een ontspannen fietstocht af, volg een typisch Thaise kookworkshop of ga ziplinend door de jungle. ’s Avonds is de nachtmarkt een must-visit! Op de 2de dag in Chiang Mai stap je in de avond in de nachttrein terug naar Bangkok.

Hua Hin

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Via Bangkok reis je door naar Hua Hin, één van de fijnste badplaatsen! Vanuit een mooi resort verblijf je hier nog een paar heerlijke dagen aan het strand. Laat alle opgedane indrukken inzinken op een ligbedje in de zon. Vanuit Hua Hin kun je bovendien een mooie excursie maken naar de Phraya Nakhon Cave. Dit is een idyllische gelegen tempel in een grot waar je zeker je camera voor uit je tas pakt!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Thailand

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Iedere reiziger heeft zijn eigen wensen. Zeker bij het maken van een ‘once in a lifetime’ rondreis is het belangrijk om een reis te beleven die helemaal bij jou past. Daarom geloven wij in maatwerk en een persoonlijke benadering bij het samenstellen van een rondreis naar Thailand. De voorbeeldreizen die je op onze website ziet, zoals deze van 14 dagen of de 3-weekse route, zijn ter inspiratie. Weet dat je op basis van jouw wensen een rondreis helemaal op maat kunt samenstellen. Daarvoor nodigen wij je graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek in één van onze reisbureaus. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisteren wij graag naar jouw verwachtingen van de reis en delen wij onze bestemmingsexpertise met jou. Zo komen we samen tot een onvergetelijke rondreis!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak