JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Mexico in 3 Weken - D-reizen

Perfecte route voor 3 weken

Jungle, strand & tempels

Leer meer over oude volkeren

ja! ik wil een afspraak

Rondreis Mexico in 3 weken

Deze rondreis in Mexico van 3 weken brengt je van Mexico City naar Yucatan. Het is een reis vol herinneringen uit vervolgen tijden van beschavingen zoals de Maya’s, Zapoteken en Mixteken. Iedere geschiedenisliefhebber staat te popelen om deze  bewaarde overblijfselen in het echt te zien. Als je tijdens je reis door Mexico ook een paar dagen naar het strand wilt dan is daar ruimte voor vrijgehouden. Zo combineer je een zonvakantie met een rondreis! Dit is een voorbeeldreis om je een idee te geven. Wil je de route net iets anders? Geen probleem, want in onze reisbureaus maken wij graag een rondreis op maat voor jou! 

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Mexico voor 3 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 3-weekse rondreis naar Mexico. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen zoals een rondreis naar Mexico van 21 dagen. 

Mexico City

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Leer de hoofdstad van Mexico kennen! Dit is één van de grootste steden ter wereld met meer dan 20 miljoen inwoners. Het is een stad met een mix tussen historie en modern en tussen arm en rijk. Probeer zoveel mogelijk gave highlights van Mexico-City te zien met onder andere de Art-deco wijk La Condesa en één van de grootste pleinen ter wereld Zocalo. Ook het kunstmuseum van Frida Kahlo, één van de belangrijkste straten van de stad: Paseo de la Reforma en de Metropolitana kathedraal mag je niet missen. Bovendien is Templo Mayor een must-visit met archeologische vondsten van de Azteken.

Puebla

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je laat de grote stad achter je en haalt een huurauto op. ’s Ochtends bezoek je eerst Teotihuacan. Deze archeologische site was vroeger één van de grootste steden ter wereld. Tegenwoordig kun je er nog de 2de grootste piramide op aarde bewonderen én beklimmen: de Piramide del Sol. Na dit interessante uitje zet je je navigatie op Puebla. Dit is het hart van de Mexicaanse keuken. Gebruik de avond dus om verschillende Mexicaanse gerechten te proeven bij eettentjes.

Oaxaca

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Bij aankomst in Oaxaca lijkt de tijd stil te staan met oude auto’s, historische straten, sfeervolle pleinen en markten waar veel lokale inwoners op afkomen. De vele fotogenieke huizen hebben gevels in allerlei verschillende kleuren. Bekijk nog meer koloniale gebouwen, romantische patio’s en de kathedraal van Oaxaca. Dé eyecatcher van Oaxaca is El Templo de Santo Domingo in barokstijl. Je kunt ook een uitstapje maken naar Monte Albán. Dit zijn opgravingen van een oude beschaving onder de naam ‘Zapoteken’.

Tehuantepec

Verblijf 1 dag aanbevolen

Voordat je Tehuantepec bereikt heb je een mooie autoroute voor de boeg die je door prachtige landschappen brengt. Onderweg kun je een tussenstop maken bij ‘El Tule’, een enorme boom van 2000 jaar oud en 48 meter hoog. Een andere leuke tussenstop is het plaatsje Mitla. Hier vind je restanten van de ‘Mixteken’. Sommige paleizen van deze rijke stad uit het verleden zijn nog goed zichtbaar. Tegen de avond kom je aan in Tehuantepec.

San Cristóbal de las Casas

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Deze dag rijd je naar de provincie Chiapas. Op je weg naar San Cristóbal de las Casas kun je naar de Sumidero Canyon, een reusachtige kloof te midden van een oerwoud vol wilde dieren zoals apen, vogelsoorten en krokodillen. Je kunt de canyon het beste beleven met een boottocht over de Grijalva rivier. In San Cristóbal de las Casas merk je de koloniale invloeden en zie je kleurrijke huizen, geplaveide straten en romantische pleinen. Straatmuziek is aan de orde van de dag en de markten trekken veel publiek vanwege de indianencultuur.

Palenque

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Je kunt Palenque bereiken via verschillende routes. Dit kan via de historische stad Villahermosa óf via een andere route met veel watervallen waaronder ‘Agua Azul’ en ‘Misol Ha’. Palenque was vroeger één van de grootste Maya-steden in Mexico. Het is een parel onder alle Maya opgravingen. Dat komt mede door de bijzondere ligging in de bush-bush. Tot op heden zijn al goed bewaarde ruïnes blootgelegd zoals de Tempel van de Inscripties, de Tempel van het Kruis, de Tempel van de Zon en het Paleis van Palenque.

Campeche

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Waar het er vroeger onrustig was met piraterij is het nu vredig. We hebben het over Campeche. Deze stad was vroeger veelal het doelwit van piraten. Sinds de stad in de 17e eeuw hoge stadsmuren en forten kreeg is de rust teruggekeerd. Vandaag de dag is het dan ook heerlijk om een stadswandeling te maken in de enige ommuurde stad van Mexico. De sfeer in Campeche is erg gemoedelijk met tal van bezienswaardigheden zoals de witte kathedraal.

Mérida

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Via Uxmal rijd je naar Mérida. Uxmal is één van de best bewaarde geheimen van het schiereiland Yucatan. Verscholen in de bossen liggen eeuwenoude overblijfselen van de Maya’s waaronder de Piramide van de Tovenaar. Na dit interessante bezoek reis je door naar Mérida, de ‘Witte Stad’ genoemd vanwege de vele witgekleurde gebouwen. Tijdens een rondtocht merk je nog goed de koloniale sfeer, vooral bij Plaza Grande. Of maak een dagtrip naar het mangrovegebied Celestún vol flamingo’s.

Playa del Carmen

Verblijf: 7 dagen aanbevolen

Op de route naar Playa del Carmen ligt één van de 7 wereldwonderen: Chichén Itzá met als blikvanger El Castillo. Later op de middag rijd je naar de kust, naar Playa del Carmen waar je de laatste dagen van je reis door Mexico bij het strand kunt vertoeven. Je kunt hele dagen op het strand blijven liggen of aan de rand van het zwembad van je hotel, maar ook nieuwe indrukken opdoen. Zo kun je een dagje naar Tulum waar je een Maya tempel aan het strand vindt en een bootexcursie maken naar Cozumel dat een waar duikersparadijs is met een magische onderwaterwereld.

Routekaart voor deze 3-weekse rondreis door Mexico

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Iedere reiziger heeft zijn eigen wensen. Zeker bij het maken van een ‘once in a lifetime’ rondreis is het belangrijk om een reis te beleven die helemaal bij jou past. Daarom geloven wij in maatwerk en een persoonlijke benadering bij het samenstellen van een rondreis naar Mexico. De voorbeeldreizen die je op onze website ziet zijn ter inspiratie. Weet dat je op basis van jouw wensen een rondreis helemaal op maat kunt samenstellen. Wil je ergens een dag langer blijven of verblijven in luxe hotels? Wij passen maatwerk toe! Daarvoor nodigen wij je graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek in één van onze reisbureaus. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisteren wij graag naar jouw verwachtingen van de reis en delen wij onze bestemmingsexpertise met jou. Zo komen we samen tot een onvergetelijke rondreis!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak