JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Costa Rica in 2 Weken - D-reizen

Enerverende natuurlandschappen

Ideale rondje in 2 weken

Ontdek het dierenrijk

Ja, ik wil een afspraak

Rondreis Costa Rica in 2 weken

Reis je mee door Costa Rica in 2 weken tijd? Deze route brengt je door het land van grote vulkanen, immense regenwouden en paradijselijke stranden. Het komt allemaal aan bod! In natuurparken van Tortuguero, Cahuita en Monteverde kom je een buitengewoon dierenrijk tegen. Van toekans en papegaaien tot kikkers, slangen en luiaarden. Dit is ongereptheid ten top! Hieronder vind je een route van 2 weken waarbij je de mooiste plekken van Costa Rica bezoekt. Wil je de route net iets anders? Geen punt, want tijdens een persoonlijke afspraak maken wij een reis helemaal op maat!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Costa Rica voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Costa Rica. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. Gebruik dus deze rondreis van 14 dagen in Costa Rica ter inspiratie! 

San José

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Eindelijk is het zover! Jouw rondreis door Costa Rica van 2 weken kan beginnen. Je komt aan op de luchthaven van de hoofdstad San José. Je haalt je huurauto op en vertrekt vervolgens naar je eerste hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je een rondwandeling door het koloniale centrum van San José maken.

Tortuguero

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Tortuguero National Park is een groot ongerept regenwoud, ook wel de ‘Amazone van Costa Rica’ genoemd. Per boot bereik je via de talrijke waterwegen je lodge. Afhankelijk van het seizoen kun je naar het strand waar zeeschildpadden zich nestelen of juist naar zee kruipen. In het Sea Turtle Conservancy leer je hier meer over. Daarnaast kun je met een kano door het unieke ecosysteem varen waarbij je ieder moment apen kunt zien slingeren, luiaarden die langzaam in bomen klimmen, maar ook tapirs en met een beetje geluk zelfs jaguars!

Cahuita

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Cahuita is een gemoedelijk kustdorp met een haast Jamaicaanse sfeer. De symbolische reggeamuziek klinkt uit vele speakers en de rasta-invloeden merk je zeker. Zoek een relaxed strandje op en probeer eens surfen uit! In de buurt ligt het gelijknamige Cahuita National Park. Met een wandeling door het oerwoud spot je mogelijk apen, toekans, luiaarden en slangen. Voor de kust van Cahuita National Park ligt één van de grootste en mooiste koraalriffen van Costa Rica. Door je zwembril spot je wellicht schildpadden en mantaroggen.

Arenal

Verblijf 2 dagen aanbevolen

In de nabijheid van dit kleine plaatsje vind je één van de grootste natuurwonderen van Costa Rica: Arenal Volcano National Park. Maak je klaar voor de vulkaan Arenal! Deze actieve vulkaan in een kegelvorm is een icoon in Costa Rica. Schrik niet van het gerommel of de rookwolken uit de vulkaan, dit is aan de orde van de dag. Rondom de Arenal vulkaan ligt een groot regenwoud. Trek je stevige wandelschoenen aan en start je hike! Onderweg passeer je de mooiste uitzichtpunten op de vulkaan, ook op de kleinere Chato vulkaan.

Monteverde

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Een nieuw natuurgebied wacht op je. Via een groot parcours aan hangbruggen loop je over de bosrijke valleien van het nevelwoud van Monteverde heen. Er blijft vaak veel mist hangen in het woud waardoor het een mysterieuze sfeer met zich meebrengt. Vogelaars spotten er vogels in allerlei kleuren en maten. Avonturiers kunnen door de natuur van Monteverde ziplinen. En als je niet genoeg krijgt van de natuur is de San Luis waterval een goede tip om te bezoeken.

Rincón de la Vieja

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Dit gebied staat bekend om haar vulkaanlandschappen en de thermische activiteit. De bodem borrelt en stoomt aan alle kanten. Dit heeft zijn uitwerking op modderpoelen, meren en warmwaterbronnen in het regenwoud die beginnen te pruttelen. De ‘Sendero Las Pailas’, een populaire wandelroute, is een uitstekende keuze voor een betere kennismaking met de natuur. In plaats van wandelen kun je ook op ontdekkingstocht gaan met een paardrijdtocht of met ‘tubing’. Deze laatste optie is een tocht met een opblaasband waarbij je je laat meevoeren door de stroming van de rivier dwars door de jungle.

Tamarindo

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Langzaam komt het einde van je rondreis in zicht. Maar voordat het zover is kun je nog even ontspannen in Tamarindo. Dit is een kleine badplaats aan de westkust met fijne stranden. Geniet nog een dagje van zonnen en zwemmen of misschien ga je wel surfen of duiken? ’s Avonds kun je het gezellige en kunstzinnige centrum van Tamarindo in. Relax bij leuke bars en raak geïnspireerd door de ‘laid-back’ sfeer.    

San José

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Je kunt ervoor kiezen om nog even lekker bij het strand van Tamarindo te vertoeven óf ga gelijk naar de hoofdstad San José. Je kunt dan nog een stadswandeling maken in het authentieke centrum vol bezienswaardigheden zoals pronkende theaters, vredige pleinen en interessante musea.

Terugvlucht

Je levert je huurauto in en je gaat naar de luchthaven van San José. Helaas zit je rondreis door Costa Rica erop! In 2 weken heb je het mooiste van dit natuurrijke land gezien en daar kun je terug in het vliegtuig nog lekker aan denken. Je hebt Costa Rica als vakantieland is hart gesloten en belooft jezelf er ooit nog eens terug te keren.

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Costa Rica

Dit is een voorbeeldreis. Je kunt jouw rondreis helemaal op maat laten samenstellen!

Een rondreis naar Costa Rica moet een onvergetelijke ervaring worden. Krijg je bij het zien van deze voorbeeldreis al helemaal zin in een reis naar deze bestemming? Plan dan een adviesgesprek met één van onze deskundige reisadviseurs! Tijdens een vrijblijvende afspraak luisteren wij graag naar jouw wensen en delen wij de beste tips voor een route, excursies en overnachtingen. Je kunt namelijk jouw rondreis helemaal op maat laten samenstellen. Zo beleef je een reis die compleet aan jouw verwachtingen voldoet. Weet dus dat deze voorbeeldreis er is om je een idee te geven. Wil je de voorbeeldroute een tikkeltje anders? Met een afspraak in één onze reisbureaus ontdek je dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak