JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Florida in 2 Weken - D-reizen

Heerlijke combi: strand én roadtrippen

Van Miami tot de Everglades

Ontdek de 'Sunshine State'

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis Florida in 2 weken

Een rondreis door Florida van 2 weken laat je kennis maken met de meest zuidelijke staat van Amerika. Van tropische stranden en eilanden tot aan wereldsteden, moerasgebieden en pretparken. Je maakt het allemaal mee met een reis door Florida! In 2 weken kun je goed alle bezienswaardigheden van Florida zien en heb je ook tijd genoeg om lekker een paar dagen aan het strand te vertoeven. Het wordt niet voor niets de ‘Sunshine State’ genoemd, dus maak hier optimaal gebruik van! Wat goed is om te weten, is dat dit een voorbeeldreis is. Je kunt jouw rondreis naar Florida helemaal op maat samenstellen met onze reisadviseurs tijdens een persoonlijke afspraak, handig!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Florida voor 14 dagen

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Florida. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Miami

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je komt aan op de luchthaven van Miami. Yes, het avontuur in Florida kan beginnen! Je haalt je huurauto op en gaat naar hotel voor je eerste overnachting. Aan het einde van deze rondreis heb je uitgebreider de tijd om Miami verder te ontdekken.

Key West

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je rijdt naar Key West, het meest zuidelijke punt van Amerika. Dit tropische eiland bereik je via de Overseas Highway met maar liefst 42 bruggen via 32 eilanden. Stop bij eilanden zoals Marathon en Islamorada met haar hagelwitte stranden. Eindpunt van de dag is Key West met het voormalige huis en museum van schrijver Ernest Hemmingway, het Shipwreck Museum en de wonderschone stranden! Vergeet niet om ’s avonds naar Duval Street te gaan. Hier vind je iedere avond bij zonsondergang een festival met straatartiesten en kunstenaars.

Key Largo

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Vandaag reis je weer over de Overseas Highway, maar dan weer de route terug naar het vasteland. Het laatste eiland van de Florida Keys voordat je het vasteland bereikt is Key Largo. Op dit exotische eiland kun je allerlei toffe watersporten beleven. Maak een tocht met een kano of een glasbodemboot waarbij je tropische vissen ziet. Je kunt ook zelf het water in met een duik- of snorkeltocht. In dat geval is John Pennekamp Coral Reef State Park een aanrader. Schildpadden, roggen, onderwaterbeelden: je komt het allemaal tegen!

Naples

Verblijf 2 dagen aanbevolen

Op je route naar Naples passeer je Everglades National Park met een uniek ecosysteem bestaande uit voornamelijk moerassen waar allerlei wilde dieren leven. Van alligators en anaconda’s tot pelikanen en schildpadden. De beste manier door de uitgestrekte wildernis van de Everglades is een tocht met een ecovriendelijke airboat. Een ranger brengt je naar de beste locaties waar veel alligators voorkomen. Eenmaal in Naples kun je naar de prachtige stranden, shoppen bij Tin City en wandel je zo de Naples Pier op om wellicht wilde dolfijnen in zee te spotten.

Sarasota

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Voordat je in Sarasota aankomt kun je een stop maken bij Fort Myers. In het historische gedeelte van Fort Myers merk je een typisch Spaanse sfeer en zie je volop authentieke gebouwen. Vanuit Fort Myers kun je doorrijden naar Sanibel Island. Dit eiland voor de kust is met het vasteland verbonden met een weg waardoor je het met je huurauto makkelijk kunt bezoeken. Sanibel Island staat bekend om de aangespoelde schelpen. Ga dus lekker strandjutten of maak een boottocht en zeg gedag tegen vriendelijke dolfijnen!

Crystal River

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Dit kleine plaatsje staat bekend om haar warmwaterbronnen bij de Homosassa Springs. Manatees, ook wel zeekoeien genoemd, zoeken graag deze warme wateren op. Deze zeedieren zijn enorm tam waardoor ze nauwelijks van jouw aanwezigheid op of omkijken. Spring de bronnen in met een snorkelset en zwem gezellig een stuk samen met deze zeekoeien. Als je niet het water in wilt kun je ook vanuit een kajak de zeekoeien bekijken, want het water in de bronnen is enorm helder.

St. Augustine

Verblijf: 1 dag aanbevolen

St. Augustine aan de oostkant van Florida is de oudste stad van Amerika, ooit gesticht door Spaanse ontdekkingsreizigers. Net als in Fort Myers merk je hier enorm veel invloeden uit de Spaanse cultuur. Dat zie je onder andere aan de bouwstijl van bezienswaardigheden zoals The Flagler College. Een leuke manier om nader kennis te maken met St. Augustine is een rit met een paardenkoets dat een normaal vervoersmiddel is ter plaatse.

Orlando

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Dit is hét walhalla onder pretparkliefhebbers. Geen enkele andere stad heeft zó veel attractieparken als Orlando. Legoland is ontzettend leuk met kleine kinderen. Bij SeaWorld leer je veel over de onderwaterwereld en de Universal Studio’s staat helemaal in het teken van films. Het populairst zijn de Disney-parken. Je hebt verschillende Disney parken in Orlando: Disney’s Magic Kingdom, Disney’s Animal Kingdom, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Epcot.

Miami

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Op weg naar Miami ligt het hoofdkwartier van de NASA. Bij Cape Canaveral in het Kennedy Space Center kun je een rondleiding krijgen door de wereld van de ruimtevaart. Na dit interessante uitje kom je aan in Miami, de stad waar je reis begon. Als je zin hebt kun je deze avond het roemruchte nachtleven van Miami in. Er zijn tal van leuke wijken zoals Little Havana met een Cubaanse sfeer en het kunstzinnige Art Deco District. Óf benut deze laatste dagen om nog even lekker op het strand. South Beach is hier uitstekend geschikt voor!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Florida

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een verre rondreis naar Florida? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Of je nu 14 dagen, 18 dagen of 21 dagen naar Florida wilt... onze deskundige reisadviseurs  kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is! 

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak