JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Natuurvakanties - Op vakantie in de natuur met D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Natuurvakanties

Groene heuvels omringd door idyllische wijngaarden en pittoreske olijfbomen: met natuurvakanties maak je kennis met het authentieke platteland. Geniet van stilte, maar ook van rustgevende natuurgeluiden. Struin door eeuwenoude dorpjes en proef lokale producten, rechtstreeks van de boer. Toe aan rust? Ontdek dé vakanties in de natuur bij D-reizen!

Alle natuurvakanties

Waar naartoe voor een natuurvakantie?

Wakker worden met de mooiste zangvogels terwijl de ochtendzon het groene landschap laat ontwaken: een natuurvakantie laat je kennismaken met het pure en idyllische plattelandsleven. Zet de tijd even stil en sla de luiken open. Ruik je die frisse geuren? Luister naar het geritsel van blaadjes in de nabijgelegen olijfboomgaard, evenals de heggenmusjes die al vroeg aan hun ontbijt beginnen. En, natuurlijk een haan in de verte die laat weten dat een nieuwe dag weer begonnen is. Een vakantie in de natuur staat voor op-en-top groene ontspanning: nu hoef je éven helemaal niets. Is het tijd om actief te worden? Laat de natuurrijke omgeving niet langer op je wachten! Maak de mooiste wandelingen door uitgestrekte wijngaarden of lommerrijke bossen en ontdek eeuwenoude dorpen in het binnenland. Of, bezoek juist een bruisende stad en proef de lekkerste, lokale specialiteiten in barretjes aan historische pleinen. Ben je toe aan volledige ontspanning? Laat je inspireren door deze favoriete bestemmingen voor zonnige natuurvakanties bij D-reizen!

Soorten natuurvakanties

Ben je op zoek naar een vakantie in de natuur voor een ontspannen tijd? Zoek de Mediterrane zon op met een natuurvakantie in het schilderachtige Zuid-Europa. Dit type vakantie is vooral met de komst van de agriturismo in Italië enorm populair geworden. Slapen in de meest charmante, Italiaanse boerderijen, evenals genieten van La Dolce Vita op het pittoreske platteland: Voor welke natuurliefhebber klinkt dat niet als een droom? Dé plek waar je van lokale producten proeft, rechtstreeks afkomstig van de boer. En, vers bereid door de gastheer/-vrouw zelf. Hoe duurzaam is dat? Of, wat denk je van een vakantie in een finca in Spanje? Ervaar het Spaanse boerderijleven met deze landelijke gelegen woningen en boerderijen. Wandel hier door de vele fruit- en olijfboomgaarden in de omgeving. Struin over de kleurrijke sinaasappelvelden van Andalusië en geniet van de warme wind op het platteland.

Ook het groene binnenland van Mallorca herbergt de meest charmante, authentieke finca's: vanuit hier ontdek je dan ook snel dé Middeleeuwse dorpjes. Of, stippel je route uit naar het groene Portugal en verblijf in een karakteristieke quinta: de Portugese variant op een vakantie in een agriturismo. Deze landhuizen en boerderijen vind je veelal aan de rand van een stad of idyllisch gelegen tussen de wijngaarden van de Douro-vallei. Met een natuurvakantie bij D-reizen kom je tot rust aan de mooiste zwembaden, idyllisch omringd door olijfbomen.

Van back-to-basic tot luxe landhuizen

Een vakantie in de natuur beleef je helemaal op jouw gewenste manier. Houd je vooral van eenvoud? En, reis je met het hele gezin? Kies dan voor een gezellige back-to-basic accommodatie waar iedereen welkom is, zoals authentieke agriturismi in Italië. Ben je erg gesteld op rust? Ga dan voor een fijne accommodatie waar voornamelijk volwassenen komen. Of, wat denk je van een natuurvakantie in een luxe landhuis? Een schitterende villa waar je voor ultieme rust urenlang aan het zwembad ligt, omringd door een weelderige tuin. En, waar op-en-top genieten je enige activiteit is. Een vakantie in de natuur beleef je dus precies zoals jij dat wilt. Waar zie jij jezelf wel in de zon zitten?

Ontdek de natuurrijke omgeving en eeuwenoude steden

Het mooiste voordeel van een natuurvakantie? Dat is de fenomenale omgeving. Tour met de auto over de mooiste landwegen en ontdek lommerrijke bossen: ideaal voor sportieve fiets- en wandeltochten. Maar, dat is nog niet alles! Ben je benieuwd naar de culturele hotspots? Bezoek dan de eeuwenoude dorpjes en bruisende steden in de buurt. Struin door de smalle straatjes en proef van lokale specialiteiten. Stap een eeuwenoude kathedraal binnen of snuffel juist door gezellige winkelstraten. Een vakantie in de natuur bied je dus een prachtige variatie aan activiteiten. Wat staat er bij jou op de planning?

Dit vind je vast ook interessant!

Wil je graag zoveel vrijheid ervaren? Ga dan voor een onvergetelijke autovakantie in Europa en laat je inspireren door deze grote favorieten en rijd de zon tegemoet. Of, laat je een persoonlijk adviseren en wandel een D-reizen winkel bij jou in de buurt binnen.