JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
De mooiste bestemmingen van Wie is de Mol bij D-reizen

De mooiste bestemmingen van Wie is de Mol 

Wie is de Mol? Een vraag die bijna elk jaar vele Nederlandse huishoudens in bedwang houdt. De makers van het avontuurlijke spelprogramma leveren fantastisch werk met de puzzels en het tactisch steekspel waar de deelnemers mee geconfronteerd worden.

Naast het spel en de deelnemers worden de kijkers vaak ook verrast door de buitensporig mooie locaties waar de opnames plaatsvinden. Van de grillige landschappen van IJsland tot de paradijselijke stranden van de Filipijnen. In dit blog lees je over de 6 allermooiste locaties die je kent van Wie is de Mol. Dit is gegarandeerd reisinspiratie voor je volgende vakantie!

1. China, 2020

Al bij de start van het twintigste seizoen waande je je in de Chinese historie. Rik van de Westelaken verwelkomde de kandidaten voor Hangu Pass, de eerste poort die ooit gebouwd is in China én de plek waar de oorsprong van de Chinese beschaving ligt. Dit beloofde een seizoen vol prachtige locaties. 

In een van de grootste landen ter wereld is er dan ook genoeg te zien. Sta je de ene dag nog in het moderne Shanghai, een paar dagen later beleef je het traditionele platteland of de indrukwekkende tempels. Natuurlijk mag je de Chinese Muur niet overslaan. En wat dacht je van Hong Kong en Beijing? Zo’n rondreis wil je niet missen! 


2. Georgië, 2018

Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, was in 2018 de plek waar alle deelnemers van Wie is de Mol samenkwamen na een bloedstollend avontuur door Oost Europa. Vervolgens werd ook de rest van Georgië ontdekt aan de hand van een aantal spannende opdrachten. Direct na de uitzendingen steeg het aantal reizigers naar dit mysterieuze land, dat zich net onder Rusland bevindt, met grote aantallen.

Je gaat naar Georgië als je je wilt laten verrassen door een land dat relatief dichtbij ligt, maar waar je in een compleet andere wereld terechtkomt. Bovendien ben je origineel, want veel westerse toeristen kom je hier nog steeds niet tegen. Verbaas je over de diversiteit aan schitterende landschappen, de gastvrije en authentieke bevolking en over de bruisende marktjes met producten die je van je levensdagen nog nooit gezien hebt. Chatsjapoeri, iemand? 


3. Dominicaanse Republiek, 2016

De Dominicaanse republiek was in 2016 het tropische decor voor Wie is de Mol. In seizoen 16, waar Tim Hofman er als winnaar vandoor ging, kreeg de kijker de paradijselijke stranden met palmbomen te zien.

De witte zoutmijnen en de bijna net zo witte stranden hebben veel indruk gemaakt, zo bleek uit een piek in vakanties naar deze hemelse strandbestemming in 2016. Die stranden, de tropische hitte en de felblauwe zee zijn overigens onveranderd dus ... Wanneer ga jij naar de Dominicaanse Republiek?


4. Zuid-Afrika, 2013

Na seizoen 13 van Wie is de Mol met Kees Tol als mol en Paulien Cornelisse als winnaar kreeg Zuid-Afrika een enorme boost. Iedereen heeft wel eens - aandachtig luisterend naar David Attenborough - aan de buis gekluisterd gezeten om zich te verwonderen over de Zuid-Afrikaanse Savannes.

Niet voor niets was dit, ook vóór WIDM afreisde naar dit adembenemende land, al een topbestemming. Maar na seizoen 13 kreeg Zuid-Afrika een enorme boost. Naast de savannes had iedereen het over de townships in Johannesburg, Kaapstad, het Krugerpark, de Blind River Canyon en Drakensberg … Wat dacht je van een rondreis Zuid-Afrika? 


5. IJsland, 2012

Een iconisch beeld van IJsland is het DC-3 vliegtuigwrak en tevens het startpunt van de mysterieuze zoektocht van de Wie is de Mol-deelnemers in 2012. De groep avonturiers werd flink op de proef gesteld in de ijzige kou, waar in jeeps en in riverjets over het eiland gecrost werd.

Hoeveel zin zou je na zo’n hectische dag hebben in een warm stoombad in één van de natuurlijke geisers? Het helderblauwe water van dit natuurverschijnsel verdampt langzaam in de koude buitenlucht. Dit wil je een keer meemaken, bijvoorbeeld bij de Blue Lagoon! Een bezoek aan de hoofdstad Reykjavik mag trouwens niet ontbreken. De compacte, knusse stad is uniek en ben jij gek op Scandinavisch Design en verse vis …? In Reykjavik moet je zijn!


6. Mexico, 2008

Mexico steeg met stip op de toeristische hitlijsten toen Wie is de Mol er in 2008 neerstreek. Bij veel fans staat deze editie nog in het geheugen gegrift, Dennis Weening wist ondanks zijn gewaagde molacties vrijwel iedereen te misleiden. Edo Brunner won uiteindelijk deze memorabele editie.

Ook de laatste jaren is het één van de meest populaire bestemmingen onder Nederlanders. Wij begrijpen het wel: je hebt er witte bountystranden en je kunt er zwemmen met walvishaaien. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de fascinerende Maya tempels en wat dacht je van een verse enchilada, quesadilla of burrito?


Wanneer vertrek jij?

Wát een prachtige bestemmingen zijn het toch! Zie jij jezelf wel op vakantie gaan naar een van deze locaties? Onze Persoonlijk Reisadviseurs staan voor je klaar om de perfecte (rond)reis samen te stellen.

Vind jouw reisbureau