JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Wereldse kerstgerechten - Inspiratie voor jouw vakantie

Zin in een voorproefje op jouw volgende vakantiebestemming?

Gezellig met de familie bij elkaar, overal kaarsjes en een mooi gedekte tafel met verrukkelijk eten. Heb jij ook altijd een favoriet gerecht op tafel staan met Kerst? Wij vertellen je welke culinaire gerechten ze op 5 populaire vakantiebestemmingen eten. Zo maken we er samen een wereldkerst van!

Wereldse kerstgerechten

1. Turróns, Spanje

Overheerlijke nougat met amandelen kan niet ontbreken tijdens een kerstfeest in Spanje. Voeg hier glaasje bubbelende cava aan toe en jouw Spaanse Kerst is compleet. Buen provecho! 

Smakelijke Spanje


2. Melomakarona, Griekenland

Deze Griekse honingkoekjes zijn een échte kerst-traktatie en laten het hele huis naar Kerst ruiken. Echt iets voor de heerlijke zoetekauwen onder ons. Kali orexi! 

Smakelijk Griekenland


3. Bacalhau da consoada, Portugal

Niet bepaald een culinair hoogstandje, maar traditioneler ga je het niet krijgen. Deze gezouten kabeljauw wordt vaak op Kerstavond gegeten. Het wordt geserveerd met ei, aardappels en boerenkool. Bom apetite! 

Smakelijk Portugal


4. Ayaka, Curaçao

Eén van de feestelijke maaltijden op dit zonnige eiland: Ayaka, pakketjes gevuld met vlees of kip, saus en groenten verpakt in maïsdeeg. Deze worden daarna gevouwen in bananenbladeren. Bon apetit! 

Smakelijke Curaçao


5. Klapertart Manado, Indonesië

Dit zijn voortreffelijke kokosnootkoekjes gemaakt van o.a. melk, boter en suiker. Het hoofdingrediënt is natuurlijk kokosvlees. Dat wordt een exotische Kerst! Selamat makan! 

Smakelijk Indonesië