JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Onbekende vakantie eilanden ontdekken? Tips van D-reizen

Onbekende pareltjes

Mallorca, Gran Canaria en Ibiza zijn populaire vakantiebestemmingen. Maar op welke onbekende pareltjes kun je nog meer genieten van het zonnetje, het azuurblauwe water en cultuur zonder té veel toeristen tegen te komen? Ga jij met ons mee op ontdekkingstocht naar Cyprus, Sicilië en Malta?

Ontdek een onbekend pareltjeCyprus 

  • Een veelzijdige, multiculturele keuken
  • Van juni t/m augustus minimaal 30° C
  • Geboorteplek van de godin van de liefde: Aphrodite

Ontdek het eiland Cyprus, vlak onder de zuidkust van Turkije. Met in de zomer temperaturen van gemiddeld minimaal 30° C, véél zon en een stuk minder toeristen dan op de bekende bestemmingen, is dit eiland de ideale plek om jouw zomervakantie te vieren!

Cyprus heeft veel te bieden. Naast prachtige stranden en een stralende zon kun je op Cyprus ook genoeg cultuur en historie ervaren. Wat dacht je van Romeinse ruïnes in de plaats Paphos of de rots van Aphrodite? Bijzondere muurschilderingen vind je in de Panagia Asinou-kerk, die ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat!

Ben je een echte natuurliefhebber? Het Troödosgebergte is een schitterende plek om Cyprus te leren kennen. Je kunt in het Nationale Park Troödos mooie wandeltochten maken langs kerkjes, kloosters, dorpjes en tegelijkertijd genieten van de natuur. Tijdens een excursie ontdek je het allemaal. Wat een veelzijdigheid op Cyprus!

Vind mijn droomvakantie naar CyprusSicilië

  • Nog geen 3,5 uur vliegen!
  • Perfecte locatie om te duiken
  • Lange zandstranden aan de zuidkust

Op het grootste eiland in de Middellandse Zee vind je vulkanische landschappen, een kilometers breed strand en vooral heel veel zon! Het Italiaanse eiland Sicilië is een topbestemming. Het strand is nooit ver weg, want de kustlijn is maar liefst 1000 kilometer lang! Daarnaast is de natuur van Sicilië ongelooflijk mooi.

De grootste actieve vulkaan van Europa, Mount Etna, is te bewonderen op Sicilië. Een actief uitje tijdens de zomervakantie is nooit verkeerd: je kunt de Etna namelijk beklimmen! Het Riserva Naturale dello Zingaro is ook een bezoek waard: azuurblauw water, baaien en bijzondere bloemen. Ontdek het zelf op Sicilië.

Vind mijn droomvakantie naar SiciliëMalta

  • De ideale plek voor zonliefhebbers
  • Verplaats jezelf met de bus; goedkoop en makkelijk!
  • De inwoners spreken goed Engels

Recht onder Sicilië ligt het piepkleine eiland Malta; een eiland vol verschillende culturen. Je ziet onder andere Griekse, Romeinse, Spaanse en Britse invloeden terug in bijvoorbeeld tempels en kerken. En wist je dat Malta ook nog eens rijk is aan een groene natuur?

Een begrip onder de inwoners van Malta is de Blue Lagoon. De zee is nergens zo turkooisblauw als hier, schitterend om te bewonderen per boot! Ook vanaf het hagelwitte strand kun je genieten van dit blauwe sprookje. 

In de hoofdstad Valletta vind je de Sint-Janscokathedraal, een echt historische kerk gebouwd in barokstijl, één van de meest indrukwekkende kerken van Malta. Bekijk van binnen de eeuwenoude schilderingen en laat je verrassen! Beleef het op Malta. 

Vind mijn droomvakantie naar Malta

Wil je op ontdekkingstocht?

Vier jouw vakantie op één van deze eilanden en je komt gegarandeerd terug met nieuwe ervaringen en indrukken. Je bezoek aan zo’n onbekend pareltje zul je nooit vergeten!