JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Magisch Marokko - deze plekken mag je niet missen!

Magisch Marokko: 4 plekken die je niet mag missen

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor jouw stedentrip of vakantie? Ontdek het prachtige land Marokko. Er is hier meer te zien en ontdekken dan veel mensen denken. Onderstaand 4 plekken die je niet mag missen!

Ontdek magisch MarokkoEssaouira, 'Parel van de Atlantische Oceaan'
Deze stad staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De mensen zijn hier erg gastvrij, de authenticiteit is goed behouden en de stad is een meltkroes van culturen en religies. Relax of surf aan het strand (uitstekend! veel wind), eet verse vis en wandel over de vestingwallen Skala de Ville en Skala du Port. Wist je dat delen van de populaire televisieserie ‘Game of Thrones’ zijn opgenomen bij de medina van Essaouira?
 
Tip: de haven is dé plek voor watersportexcursies, zo kun je ook een zeiltocht maken of een surfles volgen!

Agadir, de 'Stad van de Vier Seizoenen'
Deze badplaats ligt ten zuiden van het Atlasgebergte en is één van de belangrijkste badplaatsen in Marokko. Mede dankzij de grote boulevard met winkeltjes en restaurants kun je heerlijk langs de gouden zandstranden wandelen. Het nieuwe gedeelte wisselt zich af met de oude binnenstad. Ideaal voor een dagje relaxen! 
 
Tip: Het is leuk om de Agadir Casbah (de berg met de letters erop, betekenis: Vreest god ende Eert den Kooning) te beklimmen, je hebt hier prachtig uitzicht over de haven, stad en oceaan.

Marrakech, de 'Rode Stad'

Marrakech, de stad die sprookjesachtig en authentiek doet aanvoelen. ‘s Avonds kun je het bekende Djeema el Fna plein bezoeken, dat omgetoverd is in een mysterieuze plek met eetstalletjes en slangenbezweerders. Een drukke maar erg gezellige stad met de perfecte combinatie van drukte, cultuur en groen!

Marrakech is bovendien een goede uitvalsweg voor excursies. Zo reis je vanuit deze stad eenvoudig naar Essaouira, of maak een begeleide tocht met boottocht naar de Ouzoud watervallen!

Casablanca, de 'Witte Stad'
Achter de witte gevels van de stad, schuilt een leuke mix van historie en moderniteit. Bezoek de traditionele medina en wandel door de kriskras straatjes en souks. Let goed op in de oude stad, dit kan soms de meest verrassende kiekjes opleveren! Vaak juist op de onverwachte plekken. 

De op één na grootste moskee in de wereld staat in Casablanca. Een imposant en groot gebouw. (Tip: Boek je rondleiding alvast online!) Zonnen kun je op de boulevard La Corniche, hier vind je de vele stranden, restaurants, bars en clubs! 
Raar maar waar
In Marokko klimmen geiten de boom in om vruchten te eten. De Marokkanen zeggen dan ook altijd “Geit in de boom”.

Vind mijn vakantie naar Marokko