JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Londen tips - 5 bijzondere tips voor Londen

Londen: 5 tips voor jouw verblijf

Londen is een echte wereldstad op maar één uur vliegen vanaf Nederland. Wil je meer ontdekken dan alleen de beroemde bezienswaardigheden als Buckingham Palace en de Tower Brigde? Dan hebben wij 5 bijzondere Londen-tips voor je.1. Espressobar in een urinoir

The Attendent (27A Folay Street) is een voormalig ondergronds urinoir uit 1890 omgetoverd tot een superunieke koffiebar! Het klinkt niet zo fris, koffie drinken in een wc, maar het is meer dan de moeite waard deze bar eens te bezoeken. Bovendien kun je hier ook genieten van heerlijke broodjes of een ‘afternoon tea’. Veel mensen weten niet van het bestaan van deze bar af, omdat hij onder de grond zit.

   2. Een 183 meter hoge champagnebar

Wil je Londen van bovenaf bewonderen? Dan is het reuzenrad ‘The London Eye’ een prima keuze. Minstens zo spectaculair is het 360 graden-panorama-uitzicht vanaf champagnebar Vertigo42. Je vindt deze bar op de hoogste verdieping van Tower 42, met 183 meter één van de hoogste gebouwen van heel Londen.

Tip: boek een tafel rond zonsondergang en geniet van een onvergetelijke ervaring!
3. Reusachtige vintagemarkt

Gek op shoppen? Dan moet je echt naar de hippe wijk Shoreditch. Snuffelhoogtepunt is Old Spitalfields Market (Brushfield Street), een reusachtige Victoriaanse markthal die 7 dagen per week geopend is. Je vindt er veel vintagekleding en -meubels, kunst en design. In de buurt zijn diverse leuke eettentjes.4. Fietsen in Londen

Een alternatief zijn de openbare 'Boris Bikes' (vernoemd naar burgemeester Boris Johnson) : 10.000 fietsen verspreid over 700 stallingen die je eenvoudig uit het rek haalt en als je klaar bent op elke willekeurige stalling weer kunt inleveren.

5. Gratis naar topmusea in Londen


Musea en London is een gouden combinatie. De keuze is enorm en  een groot deel van de grote musea is elke dag gratis te bezoeken! Hieronder een kort lijstje van topmusea in Londen waar je gratis naar binnen mag (voor speciale tentoonstellingen moet je soms wel betalen):   

  • Tate Modern: hét museum voor moderne kunst
  • Science Museum: ontdek de ontwikkeling van bijvoorbeeld de medische wereld en de ruimtevaart. Ook heel leuk voor kinderen!
  • Natural History Museum: prachtig gebouw met fossielen, dinosaurusskeletten, planten en duizenden opgezette dieren.
  • National Gallery: het 'Rijksmuseum' van Londen met schilderijen van o.a. Vermeer, Rembrandt, Cézanne en Van Gogh.
  • Museum of Childhood: speelgoedmuseum, leuk voor een uitje met het hele gezin