JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantie Legoland in Denemarken - Tips & inspiratie

LEGOLAND Denemarken

Dé gekleurde blokjes om de mooiste huizen mee te bouwen: wie is er níet bekend met LEGO? Het is zelfs zó iconisch dat er zelfs een eigen themapark van gemaakt is: LEGOLAND. Ontdek de kleurrijke miniatuurwereld vol van indrukwekkende bouwwerken en gave attracties. Het perfecte uitje tijdens een vakantie in Denemarken? Ontdek LEGOLAND in Billund!LEGOLAND in het kort

LEGOLAND is hét eigen themapark van het iconische merk LEGO, wereldberoemd vanwege de gekleurde steentjes waar jong en oud de meest creatieve bouwwerken mee maken! Vanwege het enorme succes werd in 1968 het eerste themapark in Billund geopend en -met de jaren- uitgebreid van een miniatuurpark naar een plek vol van imposante, kleurrijke bouwwerken en gave attracties in verschillende thema's, zoals Pirate Land en Polar Land. Het is dan ook dé plek voor een uitje met kinderen, want hier kijken ze constant hun ogen uit! En, met een afstand van 7.5 uur rijden vanuit Utrecht is het een ideale bestemming voor een midweekje weg of langere vakantie in Denemarken.


Miniland in LEGOLAND: hét miniaturenicoon

Het ontstaan van LEGOLAND

Het begon natuurlijk allemaal met Ole Kirk Christiansen in 1916: een houtbewerkingsman die eens met het maken van houten meubels begon en later op houten speelgoed overging . Totdat -in 1947- het hout plaatsmaakte voor het vernieuwde kunststof en zo het eerste LEGO-blokje, zoals wij dat nu kennen, geboren werd. Ole's zoon, Godtfred, kwam -na het overlijden van zijn vader- op het slimme idee om de producten van LEGO tentoon te stellen in een fabriek, als een soort openluchtetalage.

Door de vele bezoekers én na een eigen bezoek aan Madurodam in Nederland werd het idee -voor de bouw van LEGOLAND- ineens een stuk concreter. Er werd een stuk grond van bijna 6 hectare gekocht naast de fabriek van LEGO in Billund en de focus zou op de mooiste miniaturen gaan liggen, gemaakt van LEGO-steentjes. Dit werd het bekende Miniland: een onderdeel dat je tegenwoordig in elk LEGOLAND-park tegenkomt. En, met andere attracties van het eerste uur, zoals de verkeerstuin, stoomtrein en het indianendorp, werd het al snel een doorslaand succes!

 
De Nyhaven van Kopenhagen in LEGOLAND

Attracties LEGOLAND: van miniaturen tot achtbanen

Het LEGOLAND van tegenwoordig is een mix van de meest gave miniaturen en allerlei soorten attracties om aan alle vormen van belevenis te voldoen. Zo is het park opgedeeld in verschillende thema's en bijbehorende attracties. Maak een gave rit in de Polar Express tussen de ijsberen en pinguïns in Polar Land of ga voor een koninklijk bezoek aan het thema Knights' Kingdom: hier vind je een achtbaan die op hoge snelheid door het kasteel sjeest! Ben jij meer een piraat? Maak je dan klaar voor een avontuur op het piratenschip in Pirate Land: in dit gedeelte vind je voornamelijk waterattracties, dus een setje droge kleding is hier altijd handig. Of, raak verdwaald in het doolhof!

En, ben je op vakantie in Denemarken met de allerkleinsten? Laat dan het thema Duploland niet langer op je wachten! Ontdek het miniaturenpark Miniland, ga voor een rondje in het reuzenrad en voel je een ware piloot in de vliegtuigjes. LEGOLAND is dus dé hotspot wanneer je met kinderen op vakantie gaat.


Waterattractie in LEGOLAND Billund

Overnachten in LEGOLAND Denemarken

Tijdens een bezoek aan LEGOLAND komen jij en je kinderen haast ogen te kort met al die miniaturen van LEGO-steentjes. Wil je extra lang genieten van al het plezier? Op én vlak bij het park vind je diverse overnachtingsmogelijkheden. En, met de leuk ingerichte themakamers mét LEGO-figuren blijf je in de stemming! 


Jouw verblijf in LEGOLAND


En, wist je dat je online alvast tickets kunt kopen voor LEGOLAND? 

Koop tickets voor LEGOLAND