JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantie Legoland in Denemarken - Tips & inspiratie

LEGOLAND Denemarken

Dit pretpark móet je eens in je leven bezocht hebben! LEGOLAND Billund is het eerste Legoland park waarin jong en oud een mooie wereld kunnen ontdekken en verkennen. Waan jezelf in een wereld vol fantasie, creativiteit, educatie én uiteraard heel veel plezier!

Verblijf in LEGOLAND
Ligging LEGOLAND

Ieder jaar vanaf april opent LEGOLAND Denemarken weer de deuren na de winterstop. Het park ligt in het zuiden van Denemarken, op ca. 714 km van Utrecht en is ideaal voor een midweekje of wat langere vakantie. 

Ontstaan LEGOLAND

LEGOLAND Denemarken is het eerste LEGOLAND park ter wereld. En dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat de oorsprong van deze wereldberoemde plastic blokjes in Denemarken ligt! In de jaren ‘60 kwamen grote aantallen mensen naar de LEGOfabriek om de verschillende figuren te bewonderen, waarna de oprichter zich afvroeg of zijn modellen naar buiten verhuisd konden worden. Hij besloot om een kleine tuin te maken die door een aantal gepensioneerden onderhouden moest worden. Zo ontstond Legoland Billund!    

Het park opende zijn deuren voor het eerst in 1968 en bestond toentertijd alleen uit Miniland: een miniatuurwereld van LEGO-steentjes. Tegenwoordig bestaat LEGOLAND Denemarken uit méér dan 50 miljoen LEGO-steentjes en ca. 55 leuke attracties voor jong en oud. En ook al is het park misschien niet zo groot qua oppervlakte: je kunt je er met gemak 2 dagen lang vermaken.

Attracties LEGOLAND 


Bij LEGOLAND Denemarken beland je in een unieke Lego-wereld met méér dan 50 spannende attracties. Van de ene themawereld ga je zo de andere in … variërend tot maar liefst 7 werelden!    

Wild en cool: echte durfals mogen een bezoek aan Polar land niet overslaan. Met 65 km/u is de Polar X-plorer de snelste achtbaan in het park. Waar wacht je nog op? Spring aan boord en raas door een poollandschap vol met ijsberen en besneeuwde bergen! Jezelf even opwarmen van deze coole rit? Neem een heerlijke maaltijd bij Polar Pizza & Pasta restaurant, waar je uitzicht hebt over pinguïns.  

Altijd al prinses of ridder willen zijn? Dat kan bij Knights’ Kingdom. Vermaak jezelf hier bij een toneelstuk met stuntmannen óf neem plaats in de achtbaan welke dwars door een kasteel met Legobeelden sjeest!  

Toch meer een piratenfan? Ga dan vooral naar Pirate Land. Klim met het hele gezin in een piratenbootje en gebruik de waterkanonnen om iedereen nat te maken. Vaar vervolgens met een piraat mee door een echte piratengrot en probeer op eigen kracht naar de vuurtoren te komen … Van waterachtbanen tot waterspeeltuinen voor diverse leeftijden: geen tijd voor verveling!
Tip: zorg ervoor dat je wat droge kleding bij je hebt.  

Bij de allerkleinsten is Duploland de favoriet. Zij vermaken zich hier in een klein reuzenrad waar zij o.a. een echte Duplotrein en vliegtuigjes tegenkomen. En wat dacht je van het oudste gedeelte van LEGOLAND: Miniland? Hier beleef je de wereld in het klein: van varende schepen door kleine grachten tot rijdende vliegtuigen op de start- en landingsbanen van de eigen luchthaven van Miniland! 

Ieder jaar iets nieuws in LEGOLAND

Als traditie introduceert LEGOLAND ieder jaar iets nieuws.  Zo was in april 2017  Miniland aan de beurt. Dit deel van het park kreeg er een geheel nieuw stuk bij: WORLD’S TALLEST. Bewonder hier vijf van de hoogste gebouwen ter wereld in meer dan 830.000 LEGO-blokjes: de Burj Khalifa, de Shanghai Tower, het Makkah Royal Clock Tower Hotel, het One World Trade Center en Taipei 101. Je komt ogen te kort!Overnachten in LEGOLAND Denemarken

Tijdens een bezoek aan LEGOLAND zullen jij en je kinderen ogen en oren tekort komen. Wil je extra lang genieten van al het plezier? Op het park en vlak bij het park vind je diverse overnachtingsmogelijkheden. Met de leuk ingerichte themakamers mét LEGO-figuren, blijf je in de stemming! 


Vind jouw verblijf in LEGOLAND


En wist je dat je online alvast tickets kunt kopen voor LEGOLAND? 

Koop mijn tickets voor LEGOLAND