Bodrum: 3 tips

Bodrum behoort tot de populairste badplaatsen in Turkije. Hoe populair toont het inwoneraantal: in de winter bedraagt dat 50.000, maar in de zomer verblijven er wel 200.000 mensen!

Bodrum biedt veel meer dan 'alleen' prachtige stranden, bars, clubs en restaurants. Wij geven je 3 tips voor een dagje cultuur, waterpret of ... Griekenland!
Haven van Bodrum

Tip 1: de haven van Bodrum

De haven (Marina) van Bodrum bruist van het leven. Je vindt er luxe hotels, restaurants, terrasjes en heel veel chique winkels. Voorheen was dit een hotspot voor de rijken, wat de overdaad aan luxe merken verklaart.

De haven is ook dé plek om spetterende excursies zoals een minicruise, zeiltocht of een dagje duiken te boeken.
Halicarnassus in Bodrum

Tip 2: het Mausoleum van Halicarnassus

Het Mausoleum van Halicarnassus is het beroemdste monument van Bodrum. Deze graftombe uit de 4e eeuw voor Christus is één van de zeven Klassieke Wereldwonderen, net zoals de piramide van Cheops.

Deze graftombe van de gouverneur van Carië, Maussollos, is meer dan 500 jaar geleden door een aardbeving grotendeels verwoest. Toch zijn de fundamenten, en uiteraard het verhaal eromheen, de moeite waard.
Haven van Kos

Tip 3: een bootexcursie naar Kos

Het Griekse eiland Kos ligt letterlijk tegenover Bodrum … en je bent er zo! Er vertrekken dagelijks verschillende soorten veerboten van Bodrum naar Kos-Stad.

De reisduur varieert van 30 tot 50 minuten. Een retourtje kost circa 25 euro.
Petrusburcht van Bodrum

Meer tips en info over Bodrum

  • Bezoek de 15e-eeuwse Petrusburcht tegenover de haven. Een aantal stenen van dit imposante bouwwerk is afkomstig van het Mausoleum van Halicarnassus.
  • Ga een dagje naar het Dedeman Aquapark, het grootste waterpark van Turkije. Er zijn 24 glijbanen voor groot en klein.
  • Als je naar Bodrum gaat, heb je een visum Turkije nodig.
  • Het is in Bodrum (net als heel Turkije) een uur later dan in Nederland.
  • Een rechtstreekse vlucht vanaf Nederland naar Bodrum duurt ongeveer 3,5 uur
Vind een vakantie naar Bodrum