JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
3 redenen voor een vakantie Senegal! Tips & inspiratie

3 redenen om te kiezen voor Senegal

Met de dalende temperaturen is het heel verleidelijk om tóch nog even een weekje zon mee te pakken. Grote kans dat jij direct denkt aan de Canarische Eilanden, het Caraïbisch gebied, Kaapverdië of Gambia. Maar wist je dat er naast Kaapverdië en Gambia nóg een gave winterzonbestemming in Afrika te vinden is? Op uitnodiging van Thomas Cook hebben wij het indrukwekkende Senegal mogen ontdekken.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit land een plekje verdient tussen de leukste winterzonbestemmingen en geven jou 3 reden om óók te kiezen voor Senegal.

Zon, zee: zin in Senegal

Wij hebben zelf mogen ervaren hoe mooi de hotels zijn, hoe divers de excursies zijn en hoe heerlijk zonnig het hier is! Door het warme klimaat geniet je het hele jaar door van temperaturen tussen de 25 en 35 °C. Een afkoelende duik in de zee of het zwembad is daarom zeker aan te raden! Dit alles vind je op slechts 6 uurtjes vliegen en vaak ook nog voor een hele voordelige prijs.

Na dit verslag zin gekregen om Senegal zelf te ontdekken? Bekijk snel onze vakanties naar deze leuke winterzonbestemming!

Vind jouw vakantie naar Senegal


1. De waanzinnige hotels

Na een verblijf van 3 dagen in 4*-hotel Royal Horizons Baobab kunnen wij dit hotel persoonlijk aanraden. Een warm welkom, sfeervolle kamers, grote zwembaden en die ligging direct aan het strand: ge-wel-dig! Echte all inclusive fans zijn hier zeker op het juiste adres met eindeloos veel faciliteiten en volop entertainment. Zo wordt er wekelijks een lobster dinner op het strand georganiseerd en kun je in de avond genieten van gave shows. Geweldig voor stellen maar óók als gezin is dit hotel een aanrader met o.a. een speciaal kinderbad en de minidisco!

2. Het echte Senegal

Wanneer je aankomt in Senegal wordt direct duidelijk dat de Afrikaanse cultuur verre van westers is. Juist dit contrast maakt deze winterzonbestemming extra speciaal. Wanneer je geïnteresseerd bent in het echte Senegalese leven dan mag een bezoek aan de visafslag van Mbour niet ontbreken. Het is nauwelijks te omschrijven wat je hier ziet … waar je ook kijkt, óveral zie je wel iets. Een georganiseerde chaos van vissersbootjes, vrouwen die vis schoonmaken en veel vriendelijke Senegalese mensen die allemaal zo graag willen dat jij van hen de vis koopt. Met in het achterhoofd dat men hier gemiddeld €60,00 per maand verdient en dit hun dagelijkse routine is, zorgt het ervoor dat deze plek nog meer indruk maakt.

3. De diversiteit aan excursies

Dieren spotten tijdens een gave safari
Naast de visafslag van Mbour zijn er nog andere excursies die je kunt doen in Senegal. Een onvergetelijke safari mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje, we zijn tenslotte in Afrika! Spot giraffen, zebra’s, struisvogels, apen en nog veel meer in het Bandia Game Reserve. De kick van de dieren spotten en de ontspannen sfeer zorgen ervoor dat dit één van de populairste excursies in Senegal is. Vanuit 4*-hotel Royal Horizons Baobab ben je in ongeveer 30 minuten bij dit bekende wildpark!


Scheuren door Senegal
Wil jij vooral genieten bij het hotel maar daarnaast óók iets avontuurlijks doen? Dat kan! Kies voor quad/buggy rijden voor een gegarandeerde adrenalinekick. Op de onverharde wegen scheuren, steeds sneller en sneller. Ontzettend leuk maar één tip: doe een zonnebril op en knoop een doekje voor je gezicht want anders wordt het zandhappen!

Het eiland Gorée
Als jij geïnteresseerd bent in een stukje geschiedenis van Senegal dan moet je zeker naar het eiland Gorée. Dit eiland ligt voor de kust van Dakar en was in een ver verleden één van de belangrijkste doorvoerhavens van de slavenhandel. In één van de veel te kleine kamers waar de tot slaaf gemaakten verbleven vertelt de gids alles over de onmenselijke taferelen die zich in de 16e tot 19e eeuw hebben afgespeeld. Tegelijkertijd is dit eiland ook voor de Senegalese bevolking een plek om iets te kunnen verkopen. De kleurrijke sieraden en schilderijen vliegen je letterlijk om de oren!