JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Duurzaamheid bij D-reizen

Duurzaam toerisme ontwikkelen.

Verantwoord werken.

Ecologische voetafdruk verkleinen.

Voor de dag van morgen: Duurzaamheid bij D-reizen

D-reizen is dé vakantie-vergelijker van Nederland. Echter is het vergelijken van planeten onmogelijk; we hebben er maar één en daar moeten we zuinig op zijn. Wij geloven dan ook dat een vakantie pas echt zorgeloos is wanneer deze een minimale (negatieve) ecologische impact met zich meebrengt en waar tevens de lokale bevolking met respect behandeld wordt, zowel op sociaal als economisch vlak. Een duurzame vakantie dus.

Natuurlijk willen wij ook in de toekomst graag de beste deals vergelijken en onvergetelijke vakanties aanbieden. Omdat wij ons bewust zijn van de impact van toerisme, zetten wij ons in voor een duurzame toekomst van de reisbranche. We hebben onszelf daarom ambitieuze doelstellingen opgelegd met bijpassende visie en missie:

Visie: Collectieve inzet voor de toekomst van toerisme

D-reizen erkent een steeds belangrijkere, maar gedeelde verantwoordelijkheid te hebben voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme. We streven ernaar om onze klanten de beste vakantiedeals aan te kunnen bieden op een duurzame manier. Daarom willen we, met actieve betrokkenheid van onze medewerkers en in samenwerking met onze partner leveranciers en klanten, een positieve bijdrage leveren aan een duurzame toekomst van de reisbranche.

Missie: Op een verantwoorde manier werken
D-reizen streeft ernaar om op een verantwoorde manier te werken door onder andere onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Wij zetten ons in om oplossingen te bieden tegen de negatieve impact binnen de toerismeketen en streven ernaar onze partners en klanten te inspireren en aan te moedigen hetzelfde te doen. Samen kunnen we veel veranderen.

Ook helpen jou graag verder met tips om jouw vakantie groen(er) te maken

Tip 1: Compenseer je vliegreis
Binnen een paar seconde geregeld! Wanneer je bij ons in het reisbureau boekt, kan jouw Persoonlijke Reisadviseur je CO2-compensatie meteen voor je regelen. Boek je online? Laat het ons weten, zodat we in jouw boeking het meteen kunnen regelen. 

Tip 2: Kies lokale souvenirs, eten en excursies
Ga je een souvenir voor thuis kopen? Vraag de souvenirverkoper naar zelf geproduceerde producten, zoals lokaal handwerk of voorwerpen gemaakt van gerecyclede producten. Koop ook geen souvenirs die zijn gemaakt van dierlijke producten of bedreigde soorten, zoals tropisch hardhout, koraal of schelpen. Je kan hiervoor altijd de Douane App raadplegen. Wil je op excursie of uit eten? Kijk dan ook eens naar lokale initiatieven en organisaties, zodat jouw geld naar de plaatselijke bevolking gaat, en let er bij excursies op dat dit geen direct contact met wilde dieren betreft. Wij hebben er bewust voor gekozen dat onze partner GetYourGuide geen activiteiten met dieren aanbiedt.


Tip 3: Voorkom de plastic soep
Alle kleine beetjes helpen. Zo kun je aan het einde van je stranddag of je wandeltocht door een mooi natuurgebied 5 stuks zwerfafval meenemen. De truc is dan om dit zwerfafval ook nog eens op de juiste manier weg te gooien: plastic in een plastic afvalbak. Ga je met de kids op reis? Maak er een leuk spelletje van: wie het meeste afval verzamelt wint! Of ga je naar de lokale supermarkt? Neem een eigen herbruikbare tas mee. En wat dacht je van een herbruikbaar waterflesje? Zo hoef je niet telkens kleine flesjes water te kopen.

Tip 4: Kleine moeite, groot effect
Onder het mom van ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’, zijn er genoeg andere kleine dingen die jij kunt doen om zo groen mogelijk te reizen, zoals: print je boardingpass niet uit, laat hem digitaal op je telefoon zien. Hou je bagage zo licht mogelijk. Pak niet élke dag een schone handdoek in je hotel. Huur een fiets of ga met het openbaar vervoer. Breng ongebruikte plattegronden of brochures weer naar de receptie. Zet de airco uit als je weggaat van je hotelkamer én neem halflege, kleine shampooflesjes mee, want deze worden weggegooid. 

Tip 5: Ga langer, niet vaker
Onze wereld heeft zo veel moois te bieden. We begrijpen dat je graag zo veel mogelijk verschillende bestemmingen ontdekt. Echter, om je ecologische voetafdruk te verkleinen kun je beter langer op één vakantiebestemming verblijven dan vaker kleine trips te maken. Een bijkomend voordeel van langer op één bestemming zijn is dat je de cultuur en de omgeving écht leert kennen. 

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen
Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children - ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op Don't Look Away. Informatie bij de reisleiding beschikbaar

Wil je meer weten?

Neem contact op