JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Wat is een cruise? – Veelgestelde vragen – D-reizen

Cruisen

Denk je erover om op cruisevakantie te gaan? Of ben je gewoon benieuwd wat een cruise precies inhoudt en wat er zoal bij komt kijken? Wij leggen je graag alles uit over de wereld van het cruisen!

Wat is cruisen?

Tijdens een cruise ontdek je meerdere bestemmingen tijdens één vakantie. Lekker efficiënt! Maar ook de reis er naartoe is een feest. Een cruiseschip is namelijk een soort drijvend vakantieresort, vol luxe faciliteiten en entertainment. Cruisen is erg leuk, maar ook zorgeloos. De route wordt voor je uitgestippeld, je hoeft zelf niets te regelen. Leun achterover en… geniet!

Veelgestelde vragen over cruisen

Wat kun je allemaal doen op een cruiseschip?

Moderne cruiseschepen zitten vol faciliteiten. Wat dacht je van meerdere restaurants, zwembaden, casino’s, bars, winkels, bioscopen en zelfs een spa? Na een dag cultuursnuiven komt een massage namelijk als geroepen, vind je ook niet?

Voor wie met kinderen op cruise wil bestaan er ook familievriendelijke cruises. Die beschikken bijvoorbeeld over een leuk animatieteam of zwembaden met waterglijbanen. Echte waaghalzen opgelet: er bestaan er zelfs cruiseschepen waarbij je kunt skydiven op zee! De mogelijkheden zijn eindeloos en verschillen per cruiseschip en -rederij, maar één ding is zeker: je verveelt je geen moment.

Is een cruisevakantie duur?

Cruisen wordt vaak gezien als een luxe en dure manier van reizen. Luxe is het zeker, maar de prijzen kunnen reuze meevallen! Afhankelijk van de bestemming, hoeft een cruise geen duizenden euro’s te kosten. Zeker niet wanneer je vanuit Nederland vertrekt, omdat er dan geen dure (vlieg)reis aan te pas komt. Bedenk ook dat je tijdens een cruise meerdere landen bezoekt. Wanneer je al deze bestemmingen los van elkaar zou bezoeken, ben je een stuk minder voordelig uit.

Houd er wel rekening mee dat er aan boord nog wat kosten kunnen bijkomen, zoals de kosten van drankjes en verplichte fooien.

Is een cruise all inclusive?

De meeste cruises zijn niet standaard all inclusive, maar vaak zijn koffie en thee, maaltijden in de buffetrestaurants, en activiteiten aan boord wel inbegrepen. Soms kun je ook een drankenpakket bijboeken en veel rederijen hebben ook de optie voor volledig all inclusive. Hierbij zijn dan ook de fooien, maaltijden bij de à-la-carte restaurants en soms zelfs de excursies aan land inbegrepen. Informeer bij één van onze reisadviseurs naar de mogelijkheden.

Met welke valuta betaal ik op een cruiseschip?

Meestal wordt er op een cruiseschip gebruik gemaakt van een boordpas of boordrekening, die je aan het einde van je reis betaalt. De prijzen zijn vaak aangeduid in Amerikaanse Dollars en op sommige schepen in Euro’s.  

Kan ik op cruise met kinderen of een baby?

Ja, dat kan! Cruises zijn over het algemeen zeer geschikt voor kinderen. Er zijn ook rederijen die zich specialiseren in gezinsvriendelijke cruisereizen, waardoor er voor jong en oud veel te beleven valt aan boord!

Kan ik zeeziek worden tijdens een cruise?

De kans dat je zeeziek wordt tijdens een cruisevakantie is klein. De schepen van tegenwoordig beschikken over stabilisatoren, zodat je aan boord weinig last hebt van de golven. Verder doet de kapitein zijn uiterste best om zo veel mogelijk in rustig vaarwater te cruisen. Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen? Boek dan een hut op het middendek van het schip, zo laag mogelijk.

Heb ik een wereldstekker nodig tijdens een cruise?

Dit verschilt per schip. Sommige schepen hebben zowel 110 als 220 volt, dus dan zijn Nederlandse stekkers te gebruiken, maar niet altijd. Neem voor de zekerheid een wereldstekker mee of laat je vooraf informeren over jouw cruise bij het reisbureau.

Is er WiFi op een cruiseschip?

Op de meeste moderne cruiseschepen is tegen betaling WiFi aanwezig. Houd er rekening mee dat dit vaak niet goedkoop is. Als alternatief kun je gebruik maken van het internetcafé aan boord.

Heb ik een paspoort, visum of vaccinaties nodig voor mijn cruise?

Ja, in de meeste gevallen heb je een paspoort nodig en soms ook een visum of vaccinaties. Als je een cruise gaat maken, ben je zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten en eventuele vaccinaties die nodig zijn in de landen waar je aanmeert. Wat je precies nodig hebt, is dus afhankelijk van jouw reisroute. Controleer dit goed, of neem contact op met onze reisadviseurs om met je mee te kijken.

Is er (Nederlandstalige) reisbegeleiding aan boord van een cruiseschip?

Bij sommige cruises is er inderdaad een Nederlandse reisleiding aanwezig. Bij diegene kun je in je eigen, vertrouwde taal terecht met al je vragen. Wel een prettig idee! Bij het reisbureau informeren we je graag over alle cruises met Nederlandse reisbegeleiding.

Wat zijn de voorwaarden van een cruisevakantie bij D-reizen?

De cruises van D-reizen worden geboekt bij onze partner Captain Cruise. Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Nog vragen?

Hebben we je overtuigd en zie jij zo’n luxe vakantie op zee wel zitten? Of zijn er juist nog andere vragen waar je mee zit? Maak gratis en vrijblijvend een afspraak bij ons reisbureau, wij informeren je graag!

Maak een afspraak


Of bekijk al onze cruisevakanties