JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Rosas – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Autovakantie Rosas

Rosas is de parel van de Costa Brava. Toeristen komen nog speciaal naar Rosas voor de prachtige zonsondergangen en -opkomsten. De plaats ligt in een wonderschone omgeving, aan een prachtige baai. Rosas is ook één van de levendigste badplaatsen aan de Costa Brava, vol recreatie en vertier. Maar ook de natuurliefhebber kan in Rosas terecht: de plaats ligt ingeklemd tussen bijzondere natuurgebieden.

Hoogtepunten Rosas

In Rosas moetje  zeker een bezoek brengen aan de prachtige citadel. In 1543 gaf Karel V opdracht om deze kolossale, vijfhoekige citadel te bouwen. Tegenwoordig is het oude verdedigingswerk een nationaal monument.

Rosas is ook een prima plek om een trip naar Cadaques te maken. Dit witte dorpje, op circa 15 km van Rosas, is gelegen in een sprookjesachtige diepblauwe baai en wordt het mooiste plekje van de Costa Brava genoemd. Oordeel zelf!

Op vakantie naar Rosas

Rosas is een uitgestrekte badplaats aan een mooie ruime baai met diverse stranden. De plaats ligt tussen het moerasgebied van l'Emporda en het natuurpark / schiereiland Cap de Creus, in het noordelijke deel van de Costa Brava. Rosas heeft een oude kern met compacte bebouwing, smalle straatjes, een vissershaven en een ruïne van een oude citadel. De plaats kent een lange geschiedenis: in de prehistorie en de Klassieke Oudheid was het al een geliefde vestigingsplaats.

Buiten het oude deel liggen, achter een levendige boulevard, de toeristenwijken Salatar en Santa Margarita, met de bijbehorende bebouwing van hoge hotels en appartementen. Verder zijn er in Rosas nog enkele, groene heuvelachtige wijken met woonhuizen, bungalows en enkele hotels en appartementen. Achter Rosas ligt een aantal campings. Vergeet echter ook niet een bezoek te brengen aan de oude vissershaven, waar de grootste vissersvloot van de Costa Brava dagelijks rond half zes terugkeert.

Ligging Rosas

De omgeving van Rosas is misschien nog wel mooier dan het stadje zelf. Rosas ligt in het noorden van de Costa Brava, op de grens van de Golf de Rosas. Hier ligt ook het schiereilandje Cap de Creus.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Rosas. De plaats ligt tussen twee beschermde natuurgebieden, het moerasgebied van l'Emporda en het natuurpark Cap de Creus, met de hoogste berg aan de kust, de circa 606 m hoge Puig de Peni.

Rosas is gelegen aan een brede diepblauwe baai. In het achterland spot je de woeste toppen van de Pyreneeën, vaak nog bedekt met sneeuw. Voeg daarbij één van de mooiste stranden van de Costa Brava, aan de typische grillige kustlijn en het schilderachtige plaatje is compleet.

De kust van Rosas

De kust van Rosas heeft de mooiste stranden van de Costa Brava. Het hoofdstrand bestaat uit de stranden Platja Santa Salata, Platja Rastrillo en het Platja Santa Margarita. Het is circa 2 km lang en 50 meter breed. De stranden zijn bedekt met fijn zand en de zeebodem loopt hier heel geleidelijk tot iets sneller af en is deels bedekt met rotsplateaus, zeewier en kiezels. Rosas beschikt in totaal over zes stranden. Het Almadrava-strand is een lang, mooi zandstrand (circa 500 m) met een vrij geleidelijk aflopende bodem. Je vindt dit strand ten oosten van het Canyelles-strand. Het strand ligt aan een baai die aan weerszijden wordt begrensd door deels begroeide rotsen. Voor de kust liggen enkele bootjes voor anker en direct achter het strand liggen de meeste toeristische accommodaties en woningen. Het strand is te bereiken via treden, die echter te omzeilen zijn. Honden zijn op dit strand niet toegestaan. Van mei tot en met juni zijn er ligbedden te huur. Het strand is voorzien van toiletten en douches, strandbewaking en EHBO. Ook vind je er diverse horecagelegenheden.

Het Canyelles-strand bestaat voornamelijk uit fijn grind en zand bestaat. De zeebodem is bedekt met rotsen en loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de rand van Rosas, aan een baai, omgeven door begroeide rotsen met verspreide bebouwing. Achter het strand ligt de vrij drukke kustweg. Het strand is te bereiken via treden, die echter te omzeilen zijn. Honden zijn op dit strand niet toegestaan. Van mei tot september zijn er ligbedden te huur. Het strand is voorzien van douches en toiletten, strandbewaking en EHBO. Ook vind je er diverse horecagelegenheden.

Het Palangrers-strand bestaat voornamelijk uit fijn grind, kiezels en zand. De zeebodem is deels bedekt met rotsen en zeewier en loopt vrij snel af. Het strand ligt ten zuidoosten van de vissershaven, voor de wijk Puig Rom. Het wordt van de vissershaven gescheiden door een lange pier. Achter het strand zijn lage, begroeide rotsen. Het strand is te bereiken via treden, die echter te omzeilen zijn. Op het strand zijn douches aanwezig.

Het lange Punta-strand (circa 500 m) is een breed zandstrand. De zeebodem is deels bedekt met fijn grind, grind en zand en loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt ten westen van de vissershaven. Aan één zijde wordt het strand begrensd door een pier, aan de andere zijde door de haven. Op het strand zijn enkele plaatsen met palmbomen en begroeiing. Achter een deel van het strand is een parkeerplaats. Honden zijn hier niet toegestaan. Van half juni tot half september zijn er ligbedden te huur.Het strand is voorzien van douches en toiletten, strandbewaking en EHBO. Ook vindt u er diverse horecagelegenheden. Voor de kinderen is er een speeltuin en een klimtoestel. Het lange Rosas-strand (circa 800 m) is een zandstrand, waar de zeebodem loopt vrij geleidelijk afloopt. Het strand ligt voor het oorspronkelijke centrum. Achter het strand is een levendige boulevard met palmbomen, waar je op verschillende plekken ook kunt zitten. Aan één kant loopt het strand, na een droge rivierbedding, over in het Santa Margarita-strand. Honden zijn niet toegestaan. Van half juni tot half september zijn er ligbedden te huur.  Voor de kinderen is er een speeltuin.

Het Santa Margarita-strand ten slotte is een zeer lang zandstrand (circa 1,5 km). De zeebodem is hier deels bedekt met fijn grind, grind en kiezels en loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt voor de wijken Santa Margarita en Salatar. Achter het strand is een promenade. Aan één zijde wordt het strand begrensd door een kanaal, aan de andere zijde loopt het na een droge rivierbedding over in het Rosas-strand. Honden zijn niet toegestaan. Van half juni tot half september zijn er ligbedden te huur. Het strand is voorzien van douches en toiletten, strandbewaking en EHBO.

Eten en uitgaan Rosas

In Rosas vind je vele restaurants, waaronder enkele zeer voortreffelijke. De Costa Brava is een streek voor fijnproevers en bij Rosas vindt u bijvoorbeeld restaurant El Bulli, van meesterkok Ferran Adrià, in bezit van maar liefst drie Michelinsterren. Adrià is ook de uitvinder van het moleculair koken.

Zoek je een bruisend nachtleven, dan ben je in Rosas met zijn vele spectaculaire discotheken en nachtclubs ook op de juiste plek.

Tips van jouw reisadviseuse

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Sport en excursies Rosas

Ontdek de geheimen in en om Rosas: Neem de bus naar Cadaques: een prachtige tocht naar een schilderachtige plaats. Je kunt er ook per boot komen. In beide gevallen word je getrakteerd op schitterende panorama’s en uitzichten. Heb je zin in heerlijk eten en geld genoeg, bezoek dan Haciënda El Bulli, met de drie Michelinsterren. Je geniet er van typische Catalaanse specialiteiten, zoals kleine rode drakenkoppen met peper. Voor cultuurliefhebbers is een trip naar Figueras een absolute must: in de geboortestad van de surrealistisch kunstenaar Salvador Dalì vind je het werkelijk waanzinnige Dalìmuseum. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie: informatie over Costa Brava.

Van Nederland naar Rosas

De vliegtijd naar Barcelona bedraagt circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 175 km van Rosas en de transfertijd bedraagt circa 2 uur en 40 minuten. Nederlandse toeristen vliegen voornamelijk aan op Barcelona, de luchthaven Reus wordt soms gebruikt.

Met de bus is Rosas in 20-24 uur te bereiken. De afstand van Utrecht naar Rosas bedraagt circa 1398 km. Verschillende doorgaande wegen in Frankrijk en Spanje zijn tolwegen.

Openbaar vervoer Rosas

Er is een busstation in Rosas. Daarvandaan rijdt regelmatig een bus naar de omliggende kustplaatsen. Daarnaast rijden er bussen naar Barcelona, Girona, Figueres en Cadaqués. Ook gaan er regelmatig boten naar Cadaqués en de Illes Medes.

Tips van jouw adviseuse

Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.

 

Vind jouw autovakantie ►