JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Polen - Met de auto naar Polen - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Polen

Een autovakantie naar Polen? Dat moet je zeker doen! Van het cultuurrijke Krakau tot het moderne Warschau: Polen is, na een harde en bonte geschiedenis, weer helemaal tot bloei gekomen. En, dan hebben we het nog niet eens over de avontuurlijke en prachtige natuurparken gehad. Wanneer ga jij Polen met de auto ontdekken?

Autovakantie Polen

Waarheen op autovakantie in Polen?

Een rondreis naar Polen met de auto? Dat is een echte aanrader! Waarom? Omdat het een verrassend land is, vol van mooie natuur en bruisende steden. Zo wordt het historische Krakau ook wel het 'Florence van Polen' genoemd. Die bijnaam is niet voor niets: je vindt hier het middeleeuwse stadsplein, de Lakenhal en de 14e-eeuwse Raadhuistoren. Het is allemaal gebouwd in de klassieke Renaissancestijl. En, natuurlijk de vele trendy bars, gezellige restaurants en boetiekwinkels, gelegen aan levendige pleinen.

Of, wat te denken van de metropool Warschau, de hoofdstad van Polen? Waar deze rond de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest werd, is deze stad weer helemaal opgeknapt. Het is volledig herbouwd naar het 17e en 18e-eeuwse straatbeeld, aangevuld met moderne architectuur: super uniek, dus! Maar, wist je dat Polen ook prachtige natuurparken heeft, zoals de gouden stranden van Pommeren en gemengde oerbossen, waaronder het Woud van Bialowieza? En, de Hanzestad Gdańsk en vele middeleeuwse kastelen niet te vergeten. Wie dus dacht dat een autovakantie in Polen saai was, die heeft het goed mis! Wat wil jij hier ontdekken?

Krakau

Struin door het historisch centrum

Bezoek de 16e-eeuwse Lakenhalle

Wandel door het prachtige Planty-park

BEKIJK HET AANBOD

Pommeren

Waai uit op de gouden zandstranden

Wandel door natuurpark Bialowieza

Bezoek de Hanzestad Gdańsk

BEKIJK HET AANBOD

Warschau

Bezoek het kleurrijke centrum

Laat je verrassen door Neon Museum

Ga naar het Pools Wodka Museum

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Polen?

Wil je met de auto naar Polen? Dat kan zeker, maar ook in dit land gelden bepaalde regels op de weg. Hieronder vind je daarom wat nuttige tips:

  • In principe heeft Polen geen milieuzones, op een deel in het centrum van Krakau na. Deze zone is enkel toegankelijk voor elektrische voertuigen: houd hier rekening mee wanneer je deze stad met de auto wilt bezoeken.
  • Op een aantal snelwegen wordt tol geheven, zoals op snelwegen naar Warschau en Krakau.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.
  • Wil of moet je in Polen contant betalen, zoals in Poolse dorpjes? Houd dan rekening met de Poolse munteenheid zloty. In grote steden kun je met je Nederlandse bankpas of creditcard betalen.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen naar Polen met de auto, maar is de bestemming nog onbekend? Wij helpen je graag deze te vinden: van culturele stedentrips tot kindvriendelijke vakanties met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.