JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantiewijzer Namibië | D-reizen

Namibië


Bereid je vakantie naar Namibië optimaal voor met de D-reizen Vakantiewijzer! Kun je het water uit de kraan drinken en is het nodig om je euro’s om te wisselen voor een andere valuta? Moet je een reisstekker meenemen, of is dat niet nodig? Om je op weg te helpen, hebben wij speciaal voor jou alle praktische informatie over Namibië op een rij gezet in onze Vakantiewijzer. Zo ga je goed voorbereid op reis en kun je onbezorgd genieten van de voorpret.

Algemene informatie Namibië

Officiële taal Engels Tijdsverschil

Winter:  + 1 uur

Zomer: geen verschil

Hoofdstad Windhoek Vaccinatie (aanbevolen) Gele koorts, DTP & Hepatitis A
Oppervlakte 824.292 km²

Visum

Nee

Inwoners 2.604.172 Web - Code - Tel. .na - NAM - + 264
Munteenheid Namibische dollar (NAD) Vluchtduur Circa 15 uur

Reisdocumenten & visum

 • Paspoort: je hebt een geldig Nederlands paspoort nodig dat bij aankomst in Namibië nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: tot 90 dagen hoef je met een Nederlands paspoort geen visum aan te vragen.
 • (Internationaal) rijbewijs: je hebt zowel een Nederlands als internationaal rijbewijs nodig.

Reisvoorbereiding

Voor je reis naar Namibië is het handig om te weten of je rekening dient te houden met verplichte en/of aanbevolen vaccinaties. De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht op het moment dat je in een land bent geweest met een verhoogd risico op gele koorts. Verder worden de vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP (Difterie, Tetanus, Polio) aanbevolen. Meer weten over persoons- en reisgebonden adviezen? Laat je informeren door een deskundige bij de GGD.

Wanneer je van plan bent om zelf met een auto door Namibië te rijden, is het goed om te weten dat een Nederlands rijbewijs in de basis voldoende is. Daarnaast rijden ze aan de linkerkant van de weg en zijn de wegen op zijn best rondom de grotere steden. Op andere plekken kom je al snel gravelwegen tegen en kun je het beste rondrijden in een 4x4 voertuig. Dat is nog eens avontuur!

Valuta

De Namibische dollar (NAD) is het officiële betaalmiddel op deze vakantiebestemming. In de grote steden kun je eenvoudig contant geld opnemen bij verschillende geldautomaten. Eenmaal buiten de stad merk je dat het aantal geldautomaten snel minder wordt.

Naast de Namibische dollar wordt ook de Zuid-Afrikaanse rand overal geaccepteerd als betaalmiddel. Betalen met je creditcard of pinpas is vrijwel overal mogelijk, met name in de grote hotels, restaurants en winkels. Tip: vergeet niet je bankpas te activeren voor gebruik uiten Europa. 

Noodnummers

Uiteraard hopen wij dat je hier geen gebruik van hoeft te maken, maar soms kan het voorkomen dat je de lokale hulpdiensten nodig hebt. We hebben daarom de algemene alarmnummers alvast voor je uitgezocht:

 • Netnummer Namibië: + 264
 • Algemeen alarmnummer: 10 111 of 112
 • Ambulance: 10 111
 • Brandweer: 999
 • In de omgeving van Windhoek: 21 111

Cultuur & taal

In Namibië is Engels de officiële taal, maar er wordt door de blanke Namibiërs ook veel Duits en Afrikaans gesproken. Ondanks dat Engels de officiële voertaal is, betekent dit niet dat iedereen deze taal daadwerkelijk spreekt. Een meerderheid van de bevolking is van een andere bevolkingsgroep, namelijk: de Ovambo stam. Deze stam spreekt Oshivambo.

Verder is het geloof diepgeworteld in de Namibische cultuur. Ruim 80-90% is christen en er is een groot deel dat het animisme belijdt.  Het animisme is een religie waarbij mensen geloven dat alles op aarde bezit over bepaalde krachten. Benieuwd naar de lokale keuken? De Namibische keuken is heel divers en door de vele landbouw en visserij zijn er allerlei vlees- en visgerechten. Net als in Zuid-Afrika, is de braai (barbecue) erg populair en bij de meeste mensen een typische zondagse activiteit.

Net als in Nederland kent Namibië vele christelijke feestdagen, echter zijn er ook feestdagen die wij niet kennen. Om je een indruk te geven van deze nationale feestdagen, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt:

 • Nieuwjaarsdag - 1 januari
 • Onafhankelijkheidsdag - 21 maart
 • Windhoek Karneval - april
 • Dag van de Arbeid - 1 mei
 • Cassinga Dag - 4 mei
 • Africa Day - 26 mei
 • Heroes Day - 26 augustus
 • Dag van de Eenheid - 4 november
 • Human Rights Day - 10 december
 • Familiedag - 26 december

Stekkers & stopcontacten

Houd wat ruimte over in je koffer voor het meenemen van een wereldstekker. De lokale stopcontacten hebben een afwijkende driepootstekker en zijn dus anderd dan je in Nederland gewend bent. Verder is de netspanning in Namibië circa 220 volt en de frequentie 50 hertz.

Handige informatie

 • Kraanwater: het is veilig om het water uit de kraan te drinken. Houd er alleen rekening mee dat het water licht gechloreerd is en maag- en darmklachten kan veroorzaken. Toch liever flessen (mineraal)water? Die kun je eenvoudig kopen bij een lokale supermarkt.
 • Vliegtijden: er zijn vanaf Amsterdam geen rechtstreekse vluchten naar Namibië. Indien je rechtstreeks wilt vliegen naar Windhoek, kun je een vlucht boeken vanaf Frankfurt, Duitsland. Gemiddeld duurt een vlucht inclusief tussenstop(s) ongeveer 15 uur. De exacte vliegtijd kan altijd afwijken.

Nu jij helemaal op de hoogte bent van de praktische zaken, ben jij volledig voorbereid voor je vakantie naar Namibië. Ben je nog op zoek naar een rondreis door Namibië die volledig aan je wensen voldoet?  Laat je adviseren door een van onze ervaren reisadviseurs. De reisspecialisten in onze D-reizen winkels staan voor je klaar om je te helpen bij het boeken van je droomvakantie. Maak hiervoor eerst online een afspraak.