JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Johannesburg en omgeving in 2 Weken - D-reizen

Ervaar het noordoosten

Bergketens, wildparken en de Panoramaroute

Ga voor de beste Zuid-Afrika tips!

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis Johannesburg en omgeving 2 weken

Beleef ‘Die Suid Afrikaanse Droom’ met een rondreis van 2 weken in Zuid Afrika. Deze route start in Johannesburg en doorkruist de noordoostelijke regio van het land. Wandel door uitgestrekte berggebieden, maak kennis met de vriendelijke inwoners, relax op het strand en ‘last but not least’ verken indrukwekkende wildparken met als kers op de taart een safari in het Krugerpark. Spot jij de Big Five binnenkort? Kom langs in één van onze reisbureaus voor een persoonlijk adviesgesprek over je plannen voor een rondreis naar Zuid Afrika. Tijdens een afspraak delen wij de beste tips, mooiste lodges en gaafste excursies!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Johannesburg en omgeving voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Johannesburg en omgeving. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Johannesburg

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Het Zuid-Afrikaanse avontuur gaat van start! Je landt op de luchthaven van Johannesburg en haalt gelijk je huurauto op. Je rijdt naar het eerste hotel van deze 2-weekse rondreis in het noordoosten van Zuid Afrika.

Drakensbergen

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

De eerste stop van je rondreis is de Drakensbergen, de hoogste bergketen van Zuid Afrika. In dit gebied kun je meerdere natuurparken bezoeken zoals het Golden Gate National Park met unieke rotsformaties. Maar ook Giants Castle Nature Reserve met rotstekeningen van de San-bevolking. Een must-visit is het Royal Natal National Park met een natuurlijk gevormd amfitheater en tweede hoogste waterval ter wereld: Tugela Falls. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze bergachtige regio te ontdekken, bijvoorbeeld met hiken, ziplinen, paardrijden of met de auto via de Sani Pass.

Umhlanga

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Van de bergen naar de kust! De komende dagen vertoef je in het gemoedelijke kustplaatsje Umhlanga aan de Dolphin Coast. Je kunt hier lekker zonnen op de stranden en veilig zwemmen in zee door de gespannen haaiennetten. Als het je leuk lijkt kun je een keer mee met de Natal Shark Board die de netten in zee controleert en onderzoek doet naar de haaien. Vanuit Umhlanga kun je ook een dag naar Durban waar het uShaka Marine World zeer populair is.

St. Lucia

Verblijf 2 dagen aanbevolen

Dwars door Zululand vervolg je je route naar St. Lucia. Trek hier zeker een dag uit voor het iSimangaliso Wetland Park. In dit waterrijke gebied kun je een spannende boottocht beleven waarbij je oog in oog staat met krokodillen en nijlpaarden. De andere dag in St. Lucia kun je besteden aan het Hluhluwe iMfolozi Park. Je kunt in dit wildpark een fantastische safari beleven waarbij je mogelijk de Big Five spot, maar ook andere dieren zoals de zeldzame witte neushoorn. 

Swaziland

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Dit is heel bijzonder, want tijdens je rondreis door Zuid Afrika kun je ook een ander land bezoeken. Namelijk eSwatini, beter bekend als het kleine koninkrijk Swaziland. Op traditionele markten herleven oude ambachten zoals houtsnijwerk en glasblazen. Als je meer te weten wilt komen over de uitzonderlijke Swazi cultuur dan bezoek je Matsamo Cultural Village waar je kennismaakt met oude rituelen. Swaziland heeft ook een prachtige ongerepte natuur. Dit zie je met een wandel- of fietssafari in Mlilwane Wildlife Sanctuary.

Krugerpark

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Het hoogtepunt van je reis is aangebroken, eindelijk mag je het Krugerpark ontdekken! Dit is Zuid Afrika’s populairste wildpark vanwege de goede kans op het spotten van de Big Five (leeuw, neushoorn, olifant, buffel en luipaard). Daarnaast zijn en nog zoveel andere wilde dieren, zoals zebra’s, giraffen, hyena’s en bavianen. Je kunt kiezen voor een self-drive safari waarbij je zelf achter het stuur zit óf een game-drive waarbij een gids je de mooiste plekken van het park laat zien en je wijst op al het wildlife dat in de buurt rondloopt.

Panoramaroute

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Vanuit Hazyview kun je één van de mooiste autoroutes van Zuid Afrika rijden met de Panoramaroute. Stap regelmatig uit de auto, want er is onderweg veel te zien! Alleen al de watervallen zoals de Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls en de Mac Mac Falls zijn de moeite waard. En wat dacht je van adembenemende uitzichtpunten met als bekendste God’s Window. De belangrijkste bezienswaardigheid op de Panoramaroute is de Blyde River Canyon. In de 3e grootste kloof ter wereld vind je de fotogenieke Drie Rondavels.

Johannesburg

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Het einde van de rondreis nadert. Je rijdt terug naar Johannesburg. Als je wilt kun je hier nog een indrukwekkend bezoek brengen aan het Apartheid Museum over de vroegere discriminatie in Zuid-Afrika. Je kunt op deze laatste dag ook met een lokale gids naar een township. De vroegere township van Nelson Mandela is Soweto en een rondleiding door deze krottenwijk doet je ogen openen voor de situatie in de wereld.

Terugvlucht

Je levert je huurauto in en vertrekt naar de luchthaven van Johannesburg. In 2 weken tijd heb je het mooiste van Zuid Afrika gezien in de omgeving van Johannesburg. Met een koffer vol reisherinneringen kom je weer terug op Nederlandse bodem!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis naar Johannesburg en omgeving

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Een rondreis naar Zuid Afrika moet een onvergetelijke ervaring worden. Krijg je bij het zien van deze voorbeeldreis al helemaal zin in een reis naar deze bestemming? Plan dan een adviesgesprek met één van onze deskundige reisadviseurs! Tijdens een vrijblijvende afspraak luisteren wij graag naar jouw wensen en delen wij de beste tips voor een route, excursies en overnachtingen. Je kunt namelijk jouw rondreis helemaal op maat laten samenstellen. Zo beleef je een reis die compleet aan jouw verwachtingen voldoet. Weet dus dat deze voorbeeldreis er is om je een idee te geven. Wil je de voorbeeldroute een tikkeltje anders? Met een afspraak in één onze reisbureaus ontdek je dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak