JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Tanzania in 2 Weken - D-reizen

Belevenisvolle route voor 2 weken

Volop wildparken met de Big Five

Eindig op het mooie Zanzibar

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis Tanzania in 2 weken

Een rondreis door Tanzania in 2 weken tijd doet je ogen openen voor de indrukwekkende natuur op onze aarde. Tanzania is één van de beste safarilanden van Afrika, misschien wel van de hele wereld. De nationale parken liggen er voor het oprapen. Ieder natuurgebied is weer uniek op haar eigen manier, vanwege de landschappen of de wilde dieren die er leven. Met een beetje geluk spot jij de Big Five, iets waarvan iedere natuurliefhebber droomt! Dromen zijn er om te verwezenlijken en daar helpt D-reizen je graag bij. Kom voor een rondreis naar Tanzania naar één van onze reisbureaus, want tijdens een persoonlijke afspraak vertellen wij alles over dit fantastische land!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Tanzania voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Tanzania. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. Gebruik deze route van 14 dagen in Tanzania ter inspiratie!

Arusha

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Yes, eindelijk kan het avontuur in Tanzania beginnen! Met een huurauto rijd je naar je lodge bij het Arusha National Park. Dit natuurpark ligt in de schaduw van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Tijdens een safari spot je allerlei wilde dieren zoals neushoorns, leeuwen, apen en buffels met op de achtergrond de besneeuwde top van de Kilimanjaro. De perfecte setting voor fantastische reisfoto’s!

Tarangire National Park

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je reist door naar Tarangire National Park, wellicht een minder bekende naam tussen alle wildparken in Tanzania. Desondanks kun je hier geweldige safari’s maken en genieten van de ongereptheid en het dierenrijk. Vooral olifanten worden hier vaak gespot en lopen in grote groepen samen, je kunt ze haast niet missen! Daarnaast staat Tarangire National Park bekend om de aanwezigheid van de unieke Baobab bomen.

Lake Manyara National Park

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Lake Manyara National Park bestaat uit een groot zoutmeer en het omliggende gebied. Het meer trekt veel flamingo’s en pelikanen aan, terwijl nijlpaarden rustig op en neer drijven. Op de oevers leven tal van diersoorten zoals zebra’s, giraffen en leeuwen. Bij de leeuwen zal je opvallen dat ze super goed in bomen kunnen klimmen. Door de waterrijke omgeving hebben ze dit zichzelf aangeleerd om droog te blijven. Kom het zien tijdens een safari!

Serengeti National Park

Verblijf 3 dagen aanbevolen

Het hoogtepunt van een rondreis door Tanzania is zonder meer het Serengeti National Park. Vrijwel nergens heb je zo’n goed kans op het spotten van de Big Five. Op de moeilijkst spotbare dieren, leeuwen en luipaarden, heb je in de Serengti grotere kans. Daarbij is de migratie een grote happening in dit wildpark. Talloze wildebeesten (zebra’s, gazelles en gnoes) razen in grote kuddes door het park. Bij de Masai Mara River wordt het pas echt spannend als krokodillen op de loer liggen. Vraag ons naar het beste seizoen als je de migratie wilt meemaken.

Ngorongoro krater

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je laat de Serengeti achter je en onderweg naar het volgende natuurgebied passeer je traditionele Masai dorpen. Bij Ngorongoro kun je over de kraterrand rijden en afdalen naar de bodem van de krater waar veel wildlife leeft. Hier vind je zeer veel verschillende wilde dieren op kleine afstand van elkaar. Van buffels en hyena’s tot nijlpaarden en leeuwen. Je komt ze allemaal tegen tijdens een game drive!  

Zanzibar

Verblijf: 5 dagen aanbevolen

Na zoveel indrukken verruil je de wildernis voor het strandleven. Met een binnenlandse vlucht vlieg je naar het tropische eiland Zanzibar, voor de kust van Tanzania. In een luxe resort geniet je van de hagelwitte stranden vol palmbomen en de babyblauwgekleurde zee. Maak ook van de mogelijkheid gebruik om te duiken of snorkelen. De onderwaterwereld van Zanzibar is adembenemend met veel kleurrijke koraalriffen! Een dagje naar de hoofdstad van het eiland Stone Town is een leuke afwisseling die al je zintuigen doet prikkelen!  

Dar es Salaam

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Met een vlucht keer je terug naar het vasteland van Tanzania. Je tijd op het paradijselijke Zanzibar zit er helaas op. Via de havenstad Dar es Salaam vlieg je terug naar Nederland.

Terugvlucht

In het vliegtuig kun je lekker nadenken over al het moois dat je tijdens deze rondreis door Tanzania in 2 weken tijd hebt beleefd. Een grote ervaring rijker keer je terug huiswaarts!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Tanzania

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Iedere reiziger heeft zijn eigen wensen. Zeker bij het maken van een ‘once in a lifetime’ rondreis is het belangrijk om een reis te beleven die helemaal bij jou past. Daarom geloven wij in maatwerk en een persoonlijke benadering bij het samenstellen van een rondreis naar Tanzania. De voorbeeldreizen die je op onze website ziet zijn ter inspiratie. Weet dat je op basis van jouw wensen een rondreis helemaal op maat kunt samenstellen. Daarvoor nodigen wij je graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek in één van onze reisbureaus. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisteren wij graag naar jouw verwachtingen van de reis en delen wij onze bestemmingsexpertise met jou. Zo komen we samen tot een onvergetelijke rondreis!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak