JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Spanje in 1 week - D-reizen

Ideale 1-weekse route door Andalusië

Ontvang onze beste Andalusië tips!

Ontdek de lokale cultuur

plan een adviesgesprek

Rondreis Andalusië in 1 week

Een rondreis door Andalusië van 1 week voelt voor velen als thuiskomen. Een fijne siësta in de zon, lekkere tapas en sangria proeven op een terras proeven en ronddwalen door steden vol Moorse invloeden. Een rondreis in Andalusië laat je de authentieke kant van Spanje zien. Vooral in de kenmerkende witte dorpen van Andalusië zul je de oprechte vriendelijkheid van de Spanjaarden ervaren. Trek erop uit met een huurauto en beleef de mooiste highlights van Andalusië in 8 dagen! Bekijk hieronder de routesuggestie en kom langs in één van onze reisbureaus om jouw reisplannen voor Andalusië concreet te maken.

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Andalusië voor 1 week

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 1-weekse rondreis naar Andalusië. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Malaga

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Eindelijk mag je deze mooie Spaanse regio ontdekken. Je landt op de luchthaven van Malaga en haalt je huurauto op waarmee je naar je eerste hotel vertrekt. Afhankelijk van je aankomststijd kun je het centrum van Malaga verkennen. Loop een rondje om de kathedraal van Malaga, beklim de Gibralfaroberg met op de top het Moorse fort Alcazaba, daal af naar het Teatro Romano en bewonder het Picasso Museum als je een kunstliefhebber bent.

Jerez de la Frontera

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Stap in je huurauto voor de eerste stop van je reis: Ronda. Deze schilderachtige ‘pueblo blanco’ heeft een schitterende ligging in de bergen. Het dorp wordt in tweeën gesplitst door de kloof El Tago. Via de spectaculaire brug Puente Nuevo kun je beiden delen van Ronda zien. Hierna vervolg je je route naar Jerez de la Frontera. Een stad vol bodega’s (wijnkelders) waar de sherrywijn vandaan komt. Volg een rondleiding in één van de bodega’s met een proeverij. ’s Avonds kun je een flamencoshow bijwonen, dat typerend is voor Jerez de la Frontera!

Sevilla

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Welkom in de hoofdstad van Andalusië! Sevilla is een waar doolhof van smalle straten waar je op een leuke manier kunt verdwalen. Loop zeker eens een zijstraat in, want dan krijg je prachtige Spaanse patio’s te zien. Niet-te-missen hoogtepunten in Sevilla zijn de grote kathedraal met de Giralda toren, het sierlijke Koninklijk Paleis Alcazar, het mooie plein Plaza de Espana en de Joodse wijk Santa Cruz. Tussen al deze historie vind je ook een vrij nieuwe bezienswaardigheid, namelijk Metropol Parasol. Dit is een wandelpad op hoogte in de vorm van een paddenstoel, erg leuk!  

Córdoba

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Vandaag is het tijd voor Córdoba, in de Moorse tijd één van de grootste steden van Europa. Via de romeinse brug (Puenta Romano) kun je dé eyecatcher van de stad bezoeken: Mezquita. Eeuwen terug is het gebouwd als moskee door de Moren en later is het door Christenen omgeturnd tot een kathedraal. Daardoor vind je tijdens een rondleiding door Mezquita invloeden uit allerlei culturen. Daarnaast kun je slenteren door de Joodse wijk, oude ruïnes van een romeinse tempel bewonderen en naar Alcazar de los Reyes Cristianos, een paleis uit de middeleeuwen met mooie botanische tuinen.

Ubeda

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Na dagen van bekende steden is het nu tijd voor plaatsjes die je waarschijnlijk minder bekend voorkomen, maar je zeker zullen verrassen. Eerst bezoek je Baeza, een charmant plaatsje waar je terug in de tijd stapt. Baeza is een aaneenschakeling van oude paleizen, kerken en vredige pleinen. Door een omgeving vol olijfgaarden rijd je naar Ubeda. Een stad vol bouwwerken uit de renaissancetijd. Vooral bij Plaza de Vázquez zie je de meest mooie gebouwen van Ubeda. Een dagje wandelen door de natuur in? Dan biedt Sierra de Cazorla uitkomst.

Granada

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Granada is naast Sevilla en Cordoba de 3de Koningsstad van Andalusië. De grote blikvanger van de stad is het Alhambra. Dit is een groot complex uit de middeleeuwen met paleizen, koninklijke vertrekken en schitterende tuinen met fonteinen. Ga zeker naar het zomerpaleis Generalife, je weet niet wat je ziet! Voel je de koning te rijk met een rondleiding om vervolgens de pittoreske wijk Albaicín te verkennen. Sluit je rondreis door Andalusië af met een heerlijk tapasplankje of paella, hmm!

Routekaart voor deze 1-weekse rondreis door Andalusië

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een verre rondreis naar Andalusië? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Onze deskundige reisadviseurs  kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak