JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Portugal in 2 Weken - D-reizen

In 2 weken alle hoogtepunten

Benut onze Portugal kennis!

Het mooiste van het vasteland

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis Portugal in 2 weken

Deze rondreis door Portugal van 2 weken laat je de mooiste plekken van het Portugese vasteland zien. De route brengt je door wijngebieden, naar rustieke dorpen, grote steden zoals Lissabon en Porto en natuurlijk de zonovergoten stranden. Tijdens je reis door Portugal zul je je verbazen over de hoeveelheid mooie kerken, kathedralen en basilieken dit land heeft. Deze route van 2 weken in Portugal is een voorbeeld om je een idee te geven. Voor meer advies ben je welkom in één van onze reisbureaus waar wij de mogelijkheden graag met je bespreken en een reis op maat voor je regelen!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Portugal voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Portugal. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Lissabon

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Het is zover, je rondreis in Portugal gaat van start! Lissabon behoort tot één van de mooiste steden van Europa met enorm veel bezienswaardigheden. Zo kun je naar het sierlijke klooster Mosteiro dos Jerónimos, de Torre de Belém, het Azulejosmuseum en het Monument der Ontdekkingen. Per nostalgische tram of met een fiets- of wandeltocht kun je je verplaatsen binnen Lissabon. Bezoek zeker de leuke wijken Alfama, Bairro Alto en Baixa. ’s Avonds is hét moment voor het bijwonen van een voorstelling met fadomuziek!

Fátima

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Je laat Lissabon achter je en gaat met de huurauto op pad. De eerste tussenstop is Sintra in een heuvelachtig gebied met een verzameling aan paleizen. Bezoek in Sintra zeker het kleurrijke Palácio Nacional da Pena, het overwoekerde paleis Quinta da Regaleira en de omliggende tuinen. Na dit bijzondere uitstapje vervolg je je route en via Mafra met een gigantisch klooster en de pittoreske vestingstad Óbidos kom je aan in Fátima, één van de bekendste bedevaartsoorden van Portugal. Ga net als vele pelgrims naar de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans.

Porto

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Eerst maak je een tussenstop in Batalha met een prachtige 14de -eeuwse abdij. Hierna reis je door naar Coimbra met de oudste universiteit van het land waar je een rondleiding kunt krijgen. Via de authentieke vissersplaats Aveiro, met veel kanalen voor een boottocht, bereik je Porto. Deze 2de stad van Portugal trekt veel kunstenaars, winkelliefhebbers en Bourgondiërs aan. Het stadshart staat vol met kerken en kathedralen en ook de volkswijk Ribeira mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan deze stad. Porto staat ook bekend om de portwijn, meer daarover in het Museu do Vinho do Porto.

Braga

Verblijf 1 dag aanbevolen

Welkom in het Rome van Portugal! Braga is een nette en elegante stad in Noord-Portugal. De stad heeft een groot religieus verleden en veel bouwwerken doen je daar aan herinneren. Eén van die vele bouwwerken is de Igreja de Bom Jesus de Monte. Via een mooie en lange trap bereik je een heilige kerk. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over Braga! Blijf niet alleen hangen op deze bijzondere locatie, want ook in de rest van Braga vind je historische bezienswaardigheden in overvloed!

Mangualde

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Op de route ligt Guimarães. Waan je in de middeleeuwen met een bezoek aan het Castelo de Guimarães en het Paleis van de Hertogen van Braganca. Hierna laat je de stad achter je en trek je de natuur in. Met de huurauto doorkruis je een deel van de Serra de Estrel, een mooi berggebied in Portugal. Later op de dag kom je aan in Mangualde. Neem je wandelschoenen mee in je koffer, want je kunt fantastisch wandelen in National Park Serra da Estrela. Geniet onderweg van de mooie berglandschappen, unieke rotsformaties en heldere bergmeren.

Castelo Branco

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Castelo Branco is een fijne stad met een gemoedelijke sfeer. De blikvanger in het centrum is Jardim do Paço Episcopal. Dit is een paleis uit de 18de eeuw met mooie botanische tuinen. Voel je de koning te rijk met een bezoek aan dit paleis tijdens jouw 2 weken in Portugal! 

Évora

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Vanuit Castelo Branco reis je naar Estremoz. Net als in Guimarães vind je hier veel middeleeuwse invloeden. Dwaal door de schilderachtige straatjes en wandel naar de top van de stad waar zich een grote marmeren toren bevindt. Hierna trek je verder zuidwaarts richting Évora. Als je het ons vraagt is dit één van de mooiste steden van Portugal. De charmante binnenstad wordt omgeven door lange stadsmuren. Bezoek zeker de Sé Catedral de Évora en de Romeinse Templo de Diana.

Setúbal

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

De laatste dagen van je 2-weekse rondreis door Portugal verblijf je in Setúbal. Een dagje naar de wijngaarden in het achterland, dolfijnen spotten met een boottocht of Azulejo’s (Portugese tegels in delftsblauw) bewonderen in het sfeervolle centrum? Setúbal is een heerlijke stad waar je kunt doen waar je zin in hebt. Wil je nog een keertje terug naar Lissabon? Geen probleem, want met de huurauto ben je in 30 minuten in Lissabon. En anders bieden de zonovergoten stranden van Setúbal altijd een uitkomst!

Terugvlucht

Helaas zit je rondreis van 2 weken door het vasteland van Portugal erop! Vanuit Setúbal rijd je naar de luchthaven van Lissabon waar je jouw huurauto inlevert. In het vliegtuig kun je lekker terugdenken aan alle toffe momenten die je hebt meegemaakt in Portugal!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Portugal

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een autovakantie of rondreis naar Portugal? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Onze deskundige reisadviseurs  kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak